dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

CD 9

Publicerad 2013-12-30 08:45:26 i Allmänt,

Leker med tanken att jag varit "normal" och fått ägglosning om 4-5 dagar. Va häftigt det hade varit, att alltid få en chans, varje månad! 
 
Frågan är nu när ska man börja kontrollera sig med ägglossningsstickor? Har visserligen ett överflöd av ägglossningsstickor hemma. Så det är bara att börja testa. Men. Finns det någon anledning? Kommer jag bara bli nedslagen av varje sticka. Eller kommer jag bli glad denna gång? Kommer jag få ägglossning ca CD 14 på dubbelkur?
 
Enligt FASS ska man få ägglossning någon gång mellan cykeldag 12-18 av pergotime. Förutsatt att tabletterna fungerar på dig som individ får jag lov att anta. Men tänk om kroppen flippar ur och ger en supertidig ägglossning av ren glädje från pergotimen? 
 
Bäst jag börjar testa imorgon.
 
Knäpp? Överanalyserande? Jag?

Kommentarer

Postat av: K

Publicerad 2013-12-30 18:13:22

Hej igen!
Här känner jag att min bakgrund kan ge lite hopp! Svarar därför under det här inlägget istället.

Första gången jag åt pergotime fick jag ägglossning på dag 18. Andra gången syntes inte ett endaste spår av nån blåsa när jag var på ultraljud dag 12 (några dagar innan jul till råga på allt). Behöver jag ens säga hur mycket jag grät? Eftersom det var julledighet kunde jag heller inte komma tillbaka för nytt ultraljud utan fick rekommendationen att ta ägglossningstester hemma och om de inte gett utslag dag 20 skulle det betyda att pergotime inte hjälpt. Dag 20 kom och ingen ägglossning i sikte. Fortsatte några dagar till utan resultat. Nyår närmade sig och vi skulle åka bort. Jag orkade inte mer och beslöt mig för att inte testa mer. Kunde ändå inte hålla mig utan tog ett test några dagar senare som då fortfarande var negativt. Det jag då inte visste var att jag hade haft ägglossning nån gång under de dagarna jag inte hade testat. Under de dagarna hade vi dessutom fått till det under semestern. Och resultatet blev vår son som nu är 3,5 månad. Med pergotime. Med ägglossning runt dag 26. Enligt gyn var det tack vare pergotime men att jag fick fördröjd effekt.

Men det allra viktigaste som jag vill skriva är att säga att alla dina känslor, tankar och funderingar stämmer precis överens med hur jag kände. När jag läser det du skriver kastas jag tillbaka och minns allt. Jag tror, som med mycket annat, att man måste ha upplevt ofrivillig barnlöshet för att förstå hur mycket det tär på en.

Jag önskar att det är din tur nu.

Svar: Tack för din historia! Det ger hopp och jag hoppas det är vår tur nu! Fick ägglossning på dag 28 av pergotime enkelkur. Men läkaren sa nu i efterhand att detta inte var pga pergotimen..en av gångerna blev jag gravid. Men nu har jag ju ätit dubbel, eftersom enkel enligt läkaren egentligen inte gav något, utan det var jag själv. Jag vet inte vad jag ska tro? Men jag har aldrig haft så kort cykel som med enkelkur - trots allt. Med dubbel borde det ju gå dubbelt så bra! ;) Grattis till din lille, det glädjer mig att det har fungerat för er! Jag hoppas att vi under 2014 får uppleva samma lycka, på det ena eller andra sättet...
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela