dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

PCO

Publicerad 2013-11-13 20:25:06 i Allmänt,

Reflektion: passade på att fråga ivf-läkaren om min misstänksamhet mot huruvida jag har PCO eller inte. Jag googlade i ett tidigt skede sönder mig på sjukdomen, eftersom jag var helt övertygad om att jag har den. Varje läkare - har ju som bekant träffat ett antal - sa bara, "nej - du har inte PCO", "nej - det kan man se på proverna att du inte har". Men jag har hela tiden varit ganska övertygad om att något är fel, misstänkt likt PCO. Men säger tillräckligt många, tillräckligt många gånger att man inte har det - ja, då får man ju lyssna på det. De är ju faktiskt läkare. 
 
Ivf-läkaren konstaterade snabbt, efter min fråga, att "ja - det är klart du har det, du har en uppenbar ägglossningsstörning och hög produktion av ägg - mycket typiskt för PCO. Finnar? (Yesbox!) Lätt för att gå upp i vikt? (Indeed!) Japp. Solklart. Även om det inte är en "illa" variant av PCO".
 
Kvittot på det är på något sätt också skönt. Jag är inte dum i huvudet som inbillat mig detta. Läkare har inte alltid rätt, de är också människor. Jag väljer att tro på ivf-läkaren, i min värld har hon iaf bäst koll, som dagligen jobbar med liknande problem som vårt. Även om det är sorgligt att jag fått en sjukdom bekräftad, så är det också skönt.  En förklaring. Alla prover var inte så jävla bra som de sa. Ha! Och vad skrattar jag åt - det är ju jag som har sjukdomen. Som tidigare nämnts ett antal gånger, denna upplevelse har gjort mig en "smula" knäpp. 

Kommentarer

Postat av: Drommarochlangtan.blogg.se

Publicerad 2013-11-14 06:05:07

PCO är ju en bra förutsättning när man ska göra IVF så det låter ju bra ;) man får se det positiva! Man kan ju ändå inte göra nåt åt det så då kan man lika gärna försöka tänka positivt i den mån det går!

Svar: Helt rätt! Och precis - många ägg är ju perfekt i detta sammanhang!
Anna

Postat av: Jennie

Publicerad 2013-11-15 11:25:58

Jag kände som du när jag fick mitt besked om PCO, det var ju inte roligt, men man hade ju misstänkt det så länge, skönt att äntligen få det svart på vitt!

Har haft glesa menstruationer i hela mitt liv, övervikt, kolhydratsug osv. Symptomerna är oändliga och jag vet inte hur ofta jag har varit arg för den där jäävla PCO! Men, jag har också lindrig PCO och min läkare sa att jag kommer att bli gravid både en, och fem gånger om jag så vill. Jag reagerade ju perfekt på Pergo t.ex.

Du ska veta att vi är mååånga som kämpar med PCO och maten, på instagram kan du söka på hashtag "pcos" så kommer du hitta kvinnor från hela världen som kämpar.

Sjukt att det är en sjukdom som inte många vet om, med tanke på att det är jääättevanligt att man har det.

Svar: Verkligen konstigt. Även jag har en lindrig. Men det förklarar ju så mycket - hade velat veta direkt.. Tack iaf för all din omtanke!
Anna

Postat av: Jennie

Publicerad 2013-11-15 11:26:50

LCHF sägs vara bra för oss med PCO som vill bli gravida. Fast det kanske inte är aktuellt just nu om ni ska testa ivf ändå :)

Svar: Jag har provat lchf och mådde bra av det. Har aldrig varit överviktig men fått slita en hel del för att hålla mig där. Vi ska köra några veckors stenhård lchf i början av dec tänkte vi, för att må bättre. Så det är ett utmärkt förslag, men kanske inte - som du säger - under ett ivf-försök.. Hoppas vi slipper!
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela