dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Surrogatmödraskap

Publicerad 2014-04-09 16:22:44 i Allmänt,

Slår ett slag för legalisering av surrogatmödraskap i Sverige!
http://www.mama.nu/Gravid--baby/Petra-30-Lat-min-syster-fa-foda-mitt-barn

Kommentarer

Postat av: A

Publicerad 2014-04-09 22:24:49

Sverige ligger verkligen ljusår efter i vissa sammanhang! Suck!

Svar: Ja det är helt galet!!
Anna

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-04-10 20:40:23

Fast nu är ju frågan en aning mer komplicerad än så. Tyvärr öppnar en legalisering för att fattiga kvinnors kroppar utnyttjas och exploateras.

Det är lagligt med surrogat i USA och England, men där är det en försvinnande liten del som har altruistiska systrar. Både i USA och England åker paren i stället till kliniker i Indien eftersom det är billigare där. Fattiga kvinnor bär barnen åt rika västerländska par. Så ser den här industrin ut till 99 procent!

Under nio månader äger kvinnan inte sin kropp, fast det är hon som bär barnet och känner barnet i sin kropp, och knyter ann till det, får hon inte bestämma om någonting. Hon kan tvingas till abort om paret ångrar sig om det är något fel på barnet. Studier visar också att många kvinnor drabbas av psykiska besvär efter de lämnat bort barnet, eftersom det är svårt rent praktiskt att separera det som händer med kroppen från sitt känsloliv. Det är alltså svårt att inte knyta ann till barnet i magen.

Däremot vill ju både de som hävdar att det ok med prostitution och surrogat att detta är möjligt, att det är ok att sälja en kvinnokropp för att det finns kvinnor som kan separera på känslor och sin kropp. Det största jävla patriarkala skitsnacket som finns!

Dessutom kontrolleras kvinnorna som bär barn åt andra par maximalt. Hon måste gå på en speciell diet och är i praktiken instängd på kliniken och övervakad dygnet runt. Hon måste skriva på ett kontrakt som kraftigt begränsar hennes liv.

Det handlar inte bara om det fruktansvärda i att vara barnlös, det handlar faktiskt om människohandel och utnyttjande av fattiga kvinnors kroppar!

Svar: Ok. Är det då inte bättre att det legaliseras och finns under ordnade former i Sverige undrar jag då?

Och visst tror jag att kvinnor gör det för pengarna, men varför inte tjäna pengar på det som på något annat? Följet en blogg där skribenten varit nere i Georgien för att träffa sin - förhoppningsvis - blivande surrogat. Där verkar de behandlas bra. Och må bra.

Alla har rätt till olika åsikter. Min åsikt är att surrogat borde legaliseras i Sverige.
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela