dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Ruvardag 16

Publicerad 2014-03-02 08:01:34 i Graviditet, IVF,

Ja, jag är förmodligen knäpp. Men tog ett test till idag. Gårdagens test oroade mig väldigt mycket..men nu känns det lite bättre, strecket var starkare. 
 
Brösten ömmar mycket - vilket också lugnar.
 
Mensvärken skiner klart och starkt med sin närvaro - vilket absolut inte lugnar. "Tvillingar. Happy thoughts. Tvillingar. Happy. Happy. Va positiv. Tvillingar. Tvillingar"
 
Måtte det bli tisdag fort så jag kan kissa på det där jäkla testet från kliniken och ringa och säga att det är klart så att vi får en tid för VUL. 
 
Att det skulle bli så här ångestladdat och jobbigt och hemskt och allt annat att "skaffa" barn. Detta trodde man ju skulle vara en fin tid i livet. Jag vet att jag sagt det förr, men jag undrar verkligen hur det känns att ligga en gång runt ÄL och så vips är du på smällen. Hur känns det? Jag kan inte förstå eller sätta mig in i hur det skulle kunna kännas. Helt otroligt. 

Kommentarer

Postat av: Johanna

Publicerad 2014-03-02 09:50:00

Hej! Först och främst ett stoooort grattis! Vill du veta det du undrar över eller var det mest sarkasm? I alla fall så var det så det hände för mig. Vi låg tre gånger runt äl och vips så flyttade det in en underbar liten böna i min mage som imorgon går in i v 7+0 <3 Hur det känns? Fantastiskt, underbart, chockerande, lite övernaturligt och högst högst glädjande. MEN jag delar oron ang mensvärken, symtomen som kommer och går, missfallsskräcken osv. Jag kan inte mäta om mina känslor är (eller borde vara) svagare än era, ni som kämpat och kämpat för er lilla böna. Men jag kan känna att oron nog upplevs lika stark hos alla oavsett hur länge man försökt då man inte kan sätta sig in i någon annans situation. Ja, du kanske inte förstår vad jag menar men jag ville dela med mig om mina tankar! Jag håller tummarna för er i alla fall!! Kram

Svar: Tack ska du ha! :) Grattis till dig med!
Nja, sarkastiskt var jag inte. Jag undrar verkligen. Men jag kommer aldrig förstå, för mitt livsöde är mitt, och ditt är ditt. Min bästa vän har haft det just så, och hon försöker sätta sig in i min situation ständigt, på samma sätt som jag i hennes. Vi försöker iaf. Istället för att bara ta saker för givet. Men hon förstår att oron kanske är större för missfall när det tagit flera år att tillverka en bebbe, eller när man inte har någon sen innan. Eftersom det likaväl kan ta två år till om det skulle resultera i missfall. Men bara för att det har gått på "fyra sekunder" ;) första gången behöver ju inte det betyda att det gör det andra gången för t.ex. henne. Sekundär barnlöshet är också vanligt. Nu råkar min bästa vän ha lyckats på fyra sekunder båda gångerna, och jag har trampat på bredvid. Det har varit jobbigt för henne också. Men hennes liv har ju ändå gått vidare, medan mitt har "stått still".

Alla lever i sin egen verklighet - har sina egna bekymmer och sin egen sorg. Detta är just min sorg. Att det fungerar för någon annan på en kvart, eller av "misstag" kan vara frustrerande, eller det ÄR frustrerande. Men jag tror det handlar mest om hur man meddelar omgivningen det. Har fått ta många uttalanden under åren som "klart det gick på första försöket, våra spermier simmar så bra" etc. etc. Då blir man arg. Sånt kan man behålla för sig själv tycker jag. Eller skämta om det i en omgivning som man vet förutsättningarna för, det är obetänksamt och barnsligt enligt min mening. Samtidigt önskar jag ingen i min omgivning denna kamp - för det är fruktansvärt jobbigt och livet stannar upp och du vet varken ut eller in.

Men jag bagatelliserar inte någon annans problem, du har dina, och jag förstår att oron för missfall är jävlig trots att det gick på första försöket! Och visst är det hemskt när mensvärken drar igång! Eller å andra sidan när brösten ömmar liiite mindre än dagen innan - aldrig är man nöjd! :)
Hoppas allt går bra för er att och er böna vill titta ut om 33 veckor! Och kul att du följer min resa! :)
kram
Anna

Postat av: Johanna

Publicerad 2014-03-02 10:53:08

Bra skrivet! Jag kan tänka mig, jag kan aldrig förstå, men jag kan tänka mig att det måste vara FRUKTANSVÄRT jobbigt att behöva kämpa som ni och andra behövt göra. Och jag tycker precis som du att det är tanklöst, respektlöst och väldigt dumt av folk att skylta med sina graviditeter eller vad det nu kan vara framför andra som inte har frågat. Man vet ALDRIG vad den man pratar med går igenom! Man får hålla det inom sig tills någon undrar. Ska bli jättespännande att följa er och se om det kanske ligger två där inne ;)
Kram på dig med!

Svar: Tack! Haha, eller hur tänk om! Två vore fint! :)
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela