dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Ruvardag 8

Publicerad 2014-02-22 07:07:47 i IVF,

Inte mycket nytt. Ingen mer brun flytning. Brösten fortsätter ömma som f-n. Och ja, Lutinusen rinner på - så att säga. Vakum. 
 
Skulle bara rensa och titta hur många ägglossningsstickor och graviditetstest jag egentligen har i skåpet. Det visar sig att jag har fler än jag trodde, och velat erkänna. Hela fyra billiga graviditetstest. Ett CB graviditetstest. Och så det från kliniken. Tänker inte ens uppge antalet billiga ägglossningstest...
 
När jag inser vad som faktiskt finns i mina gömmor så vaknar naturligtvis testnarkomanen inom mig. Jag tänker: "Ska jag kanske testa på ruvardag 10? Det verkar vara många som gjort det på familjeliv.se (ni vet, den där hemsidan som är lite som Nationalencyklopedin när vi 80-talister var små ;) och fått just ett plus. På dag 10." Men vad gör jag om det är minus på dag 10? Är det kört då? Eller ska jag då positivt tro att jag är en låghormonare (vilket jag ju faktiskt verkar vara som inte ens plussade på BIM när jag faktiskt var gravid) och glatt kasta negativt test i soptunnan och aldrig nämna det för min stackars man som tycker vi ska vänta med test enligt klinikens instruktioner (han är laglydig på alla sätt, det ger jag honom!). 
 
Eller ska jag bara bita ihop till ursprungsplanen, och vänta till tjuvtestardagen? Han har köpt det - att det finns en vettig tjuvtestardag. Men han vill inte testa förr.
 
Vi fortsätter vänta. 
 

Kommentarer

Postat av: Tilda

Publicerad 2014-02-22 10:45:22

Jag måste fråga en sak. Jag är i slutet av min ivf beh och tar ovitrelle imorgon och äggplock på tis. Sen igårkväll har det ilat något fruktansvärt i underlivet. Svårt att beskriva, men känns som att det suger tag och trycker på. Kan det vara alla ägg som känns? Känner du igen något av det jag skriver?

Svar: Det kan säkert ha med äggen att göra. Jag känner tyvärr inte igen det, jag hade ytterst få känningar av behandlingen fram till lutinusen egentligen. Om du inte har direkt ont är det nog ingen fara, men om du är orolig är det ju bättre att ringa kliniken! Hoppas det löser sig och lycka till på äggplocket!
Anna

Postat av: Jennie

Publicerad 2014-02-22 19:07:32

Tycker det är smart att vänta. När jag testade i juli var testet jääättesvagt, på BIM. Trodde det var negativt först. Så vänta. Besvikelsen blir inte mindre om det är minus. Och inte heller blir glädjen större oavsett när man får plus. Skulle snarare tro att man räds mer för mf om man testar tidigt och får positivt.

Följer med spänning och övertygelse om att ni snart blir föräldrar!

Svar: Tack Jennie! Ja, jag ska försöka fortsätta jobba på karaktären, varje dag utan mens och test är en liten vinst... Snart tvåsiffrigt på ruvardagarna iaf - alltid något ;)
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela