dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Barnmorska vecka 33 (32+2)

Publicerad 2016-05-31 17:17:44 i Barnmorskan, Graviditet, Lillan, Livet som mamma, Sjukskrivning,

Barnmorska idag. Allt bra. Järn- och sockervärden bra. Magen växer som den ska och pluttens hjärta galopperar på fint. Mirakelkänslan är på topp! Dock var barnmorskan något orolig över sammandragningar sista tiden när jag nämnde att jag haft mycket på jobbet. Kombinationen var väl orosmomentet enligt henne. Läkartid inbokad om två veckor - OM jag känner på samma sätt och har sammandragningar. Isf tyckte hon att jag skulle sjukskrivas på hel- eller deltid. Vi får se? Ska försöka ta det lite lugnt iaf. Men det är svårt tycker jag. Är det mycket på jobbet så är det. Kan liksom inte säga nej. Vill gärna avverka och få saker gjort. Usch, borde bara strunta i det och bara tänka på mig själv såklart. Jag vet ju det. Jobbar på det. 

I övrigt har jag hämtat en glad tjej på dagis idag! Skitig, men glad. Och skitigheten stör ju inte henne överhuvudtaget! :) Härliga unge! Skuttar iväg längst med backen ner från dagis med glädjetjut! Ledsen imorse som vanligt. 

Vecka 33 (32+0) Morsdag (jag är någons mor! ❤️)

Publicerad 2016-05-29 09:48:34 i Graviditet, Kärlek, Livet som mamma, Lycka,

Gröna pringles och vackra blommor! Det är såå rätt när det gäller mig! Njuter av blommorna (är en sån som går och småluktar och pillar på blommor huuuur länge som helst - tacksamt att ge blommor till en sån som mig ;) ) och gravidmoffar chipsen ikväll när pluttplutt sover. 

Annars har vi treårskalas inplanerat idag. 

Bra söndag! Bra morsdag! ❤️ Nästa år är jag mor till två! 

Beviljat

Publicerad 2016-05-25 13:45:27 i Graviditet, Tacksamhet,

Beviljat kejsarsnitt, check! Vilken enorm börda som lyftes från mina axlar. Såå skönt. Det blev inte ens någon diskussion. Hon sa som barnmorskan, "du bestämmer, vill du ha det så, så är det så". Fick information med mig hem att läsa igenom. Men inget konstigt. Kallelse kommer.

Puh. 

Gud.så.skönt. 


Vab (vecka 32, 31+1)

Publicerad 2016-05-23 08:43:09 i Lillan, Livet som mamma,

Vab sen i torsdags. Misstänker kikhosta eftersom hon hostar så att hon kräks. Doktorn idag för att kolla upp saken. 

Stackars, stackars liten. Nätterna är bara ett långt hostmaraton. Usch, usch, usch! Tur i oturen att solen skiner och skvallrar om att sommaren verkligen är på väg. Och med den lillebror. Men såå tråkigt med sjukdom en dag som denna! 

Vecka 31(30+2)

Publicerad 2016-05-17 22:01:08 i BVC, Glädje, Graviditet, Kärlek, Lillan, Livet som mamma, Lycka, Längtan,

Dagis. Dagis har gått suveränt. Under inskolningsveckorna och veckan efter. Hon har glatt vinkat hejdå till oss, och lekt. Lekt och lekt. Ätit bra. Sovit gott. "Men så skönt att det gick så lätt" tänkte vi. No, no, no - bakslag. Igår och idag har hon varit fullständigt förkrossad! Gråter. Skriker. Vill inte att vi ska gå. Hemskt. Klamrar sig fast. Vill bara ta henne i famnen och bära hem henne igen. Det går över fem minuter efter att vi gått säger de. Men det känns som ett svek. Vi lämnar henne. Usch. Jag vet ju att det så klart blir bättre. Och vi märker redan hur mycket hon lär sig. Och vinkar glatt och ropar hejdå till sina kompisar (hur mycket kompisar 1-2-åringarna nu blir..? ;) när vi hämtar. Hon utvecklas och kan redan sitta fint och stilla med de andra på samlingen. Bara grejen att hon somnar på en madrass på golvet är ju i vår värld helt galet efter 1,5-års sömnkamp.. Men det skär i hjärtat när ens lilla plutt inte vill ❤️

Idag har vi haft 1,5-årskontroll. Besiktad och klar! Kan det hon "ska" kunna. Väger och mäter det hon "ska". Ligger högt både på vikt- och längdkurvan, precis som tidigare, även om vikten planat ut något. Hon är en en liten stjärna. Såklart! Igår sa hon för övrigt sitt namn för första gången, ungefär iaf. Minsta lilla och man smälter och tycker ens barn är världsbäst! Rollen som mamma i guess. 

Lillebror sparkar på och har idag fokuserat på urinblåsan. Tackaaaarrrr.. 

Nu är han i princip färdigbakad. Ska bara bli lite tyngre och lite längre. Det är fantastiskt. Livet känns fantastiskt. Trots foglossning och konstant trötthet. Overkligt att det blev så här, har sagt det förr..men ven kunde ana detta i all ångest för tre år sen? Vem kunde ana..? 

Tacksamhet. 

Vecka 30 (29+5)

Publicerad 2016-05-13 20:10:48 i Graviditet, Livet som mamma,

När tuttarna lite landar på magen. Då känner man att vecka 30 är tung. Och att vecka 40 känns långt borta. 

Herregud, måtte dessa tio veckor gå fort! 

Kombinerar chips och dipp på fredagen med träning på lördagen. Då är vi väl even kroppen? 

Happy Friday! 

Sol, vecka 30: 29+1

Publicerad 2016-05-09 08:11:29 i Barnmorskan, Graviditet, Kärlek, Lillan, Livet som mamma,

Vilken helg vi har haft! Galet! Nu törstar man efter sommarens semester trots att vi ju för inte så länge sen kom hem från sommaren 😳 

Magiskt har det varit iaf! Har hunnit träffa både min syster som bor en bra bit bort och en kär vän som även hon bor en bra bit bort - det fina med långhelg! Och min väns barn och plutt har lekt loss i trädgården! Underbart! Varit ute från morgon till kväll! Förutom att hon äter lera och diverse rymningsförsök i den lilla skaran så är det fantastiskt att de kan springa runt och köra på som de vill! Nu blir man hussugen igen, precis som vanligt i maj. Brukar gå över i sept. ;) Vi får se vad vi beslutar oss för till slut. Något år till blir det garanterat lägenhet. Kanske för alltid kombinerat med litet sommarhus, vi får se? 

Magen växer och lillebror sparkas! Foglossningen är hemsk - blir lite väl mycket alvedon. Kontroll hos barnmorskan idag, ska passa på att ta upp det med henne. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela