dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Förvärkar? (Vecka 31, 30+3)

Publicerad 2014-08-31 10:00:27 i Graviditet,

Igår tror jag att jag hade förvärkar. Hade som extremt kraftig mensvärk i mage och rygg. Som kramp. Några ganska långa attacker och allt jag kunde göra var att ligga i soffan och vänta ut med en vetepåse på magen. Det var lite läskigt och gjorde hemskt ont, men gick som sagt över till slut och jag vilade i princip resten av dagen. Lillan sparkade på hela tiden! 

Var lite osäker på om jag skulle våga/orka? Men vi tog oss iväg på middag sen som vi var bjudna på. Trevligt men åkte hem ganska tidigt. 

Idag blir det nog bara vila. Vet inte om värkarna kanska orsakades av cykelturen jag prompt skulle iväg på häromdagen kanske? Vet inte ens om det är så det fungerar..? 

Vila. Långfrukost. Mmm. Imorgon tillbaka till verkligheten. 

Skitnatt

Publicerad 2014-08-30 08:38:42 i Lillan,

Haft en riktig skitnatt. Ni vet en sån där riktig i-landsskitnatt när jag varit uppe och kissat trehundraelva gånger och dessutom slog i tån rejält i en pall en av gångerna. Har fortfarande värk i tån av den fullträffen. 

Sen vaknar jag ändå klockan 8.00 och kan inte somna om hur trött jag än känner mig. Jag vill lördagssovaut! 

Lillan går loss i magen också. Det är sånt som gör att jag ändå kan leva med trötthet och värk i tån ;) älskade, älskade lillan som fick en mobil till sin säng igår! 


Tvätt

Publicerad 2014-08-29 07:51:03 i Lillan, Längtan,

Ägnade ett par timmar av gårdagen åt att tvätta lillans kläder, förbereda spjälsängen. Jag blir mer eller mindre tårögd när jag gör det. Det är så fantastiskt att få förbereda, få drömma sig bort till när hon är här! Samtidigt som man ska försöka njuta av det vi nu kan göra, som kommer bli svårare med lillan hos oss. Sitta hos frisören i lugn och ro, äta på restaurang, sova ut. Ja ni vet det där som man ska njuta av men som man egentligen skiter i för att man bara vill att hon ska komma nu, nu, nu! 

Men försöker verkligen: Var hos frisören häromdagen och igårkväll blev det restaurangbesök och bio. 

Återkommer med en liten recension om gårdagens föräldrautbildning som vi tackolov fick plats på även denna gång! 

Dröm (vecka 31, 30+0)

Publicerad 2014-08-28 07:20:34 i Föräldrautbildning, Lillan, Längtan,

Drömde inatt att det inte var jag som födde vårt barn, den kom fyra veckor för tidigt och det var en pojke... Men han var frisk och förlossningen gick bra - det viktigaste föll på plats med andra ord! 

Spännande, i appen står det att hon i princip blir färdigbakad denna vecka - vecka 31. Galet! Så det är inte utan att man börjar hoppas på att hon kommer iaf liite tidigare..kanske i vecka 38 iaf..det vore väl något, lilltjejen? Vill du komma till oss i oktober redan? 

Idag har vi förhoppningsvis fortsatt tur och får plats på föräldrautbildning del 2. Vilket jäkla system! Håll tummarna! 

Ledig dag

Publicerad 2014-08-27 22:02:07 i Allmänt, Glädje,

Haft en alldeles förträfflig första ledig minisemesterdag! Bl.a. Spenderat den med tre personer under fem månader och deras mammor. Vilket tjejgäng det kommer bli! Om det nu inte går och blir en pojke för oss, man kan ju aldrig va hundraprocentig. Men det vore lika fantastiskt det! 

Dessutom har jag hunnit med en håruppfräschning. Nice! Bra dag! Undrar hur morgondagen nyttjas? Skönt utan planer! 

Bebis

Publicerad 2014-08-26 23:01:26 i Glädje, Graviditet, Lillan,

Haft en jättemysig kväll med bebisgos med en tremånaders! Fick höra hennes första skratt (tydligen) när jag höll i, och snackade lite med henne ;) söt! ❤️
Tänk när vår lilla är här och gör sånna framsteg. Längtar efter dig lilla du, som är så nära men ändå så långt borta. Strax i vecka 31. 9 veckor kvar. Åhhhh..måtte tiden gå fort! 

Nu - en liten minisemester! 

Barnmorskan

Publicerad 2014-08-26 05:56:43 i Allmänt, Graviditet, Lillan,

Allt gick bra hos barnmorskan igår. Min livmoder följer sin egen kurva och har vuxit 6 cm till. Järnvärdet är bättre nu när jag ätit järntabletter en månad, så barnmorskan var nöjd med värdet. Men jag ska fortsätta äta. Lillans hjärta slog fint och troligen låg hon med rumpan nedåt. Hur man nu kan känna det? Fascinerande! 
 
Man blir bara så glad över att allt ser bra ut. 
 
Men är så fruktansvärt trött. Vad händer med den där extraenergin som skulle komma i mitten av graviditeten. Den kom aldrig. Eller så försvann den galet fort?!
 
Ikväll får vi middagssällskap av ett mysigt par med deras lilla tremånaders. Tänk, snart är inte den lilla minst, och snart har hon en blivande kompis! Hissnande och fantastiska tanke! 
 
Och med start imorgon ska jag faktiskt vara lite ledig igen. Tog inte så mycket semester och känner mig fruktansvärt trött och skulle vilja bara va. Så det ska vi göra. Inget speciellt. Utan bara några lediga dagar. Tänkte kanske tvätta lillans alla kläder. FIxa med hennes spjälsäng. Eventuellt åka till en barnbutik och köpa smågrejer. Leta efter en fäll. Men inga måsten, bara vad jag känner för. Vad vi känner för. 

Föräldrautbildning del 1: Måste det göra ont? Smärta/förlossning

Publicerad 2014-08-25 09:07:08 i Föräldrautbildning, Graviditet, Lillan,

I torsdags fick vi så plats på föräldrautbildningen, även om det nu blir i fel ordning. Den bestod av en föreläsare som gick igenom delar av förlossningen. Och det var hela tiden ok att avbryta för frågor. Upplägget i sig var ju bra, men föreläsaren var faktiskt sådär. Kanske ovan? Kanske inte tyckte det var så kul att föreläsa? Vet inte, men det var inte direkt fänglsande att lyssna på henne. Och ibland kändes det nästan lite fånigt, det hon sa.  
 
Det jag, och vi, framför allt tog med oss från utbildningen var filmen vi såg. I den fick vi följa några par under deras förlossning. Vilket var väldigt intressant. Och självklart grät jag en skvätt när bebisarna kom. Lyckades, tackolov, hålla tillbaka den värsta fulgråten. Men det var farligt nära. Inte så kul att fulgråta inför 50 okända människor.. 
 
Överlag skulle jag ge hela tillfället godkänt. Vi plockade ju med oss väl valda delar även om föreläsaren var sådär. Hoppas på annan föreläsare till nästa torsdag då det ska handla om tiden efter förlossningen. 
 
Idag är det även dags för barnmorskebesök. Mäta magen och sådär. Alltid skönt också att få höra hjärtljudet även om vi nu fick det så sent som i måndags på förlossningen. 
 
Lillan? Ja just nu går hon loss i magen. Och har så gjort större delen av dagen. Tycker mig känna en skillnad i rörelserna dock. Lite kraftigare och mer långdragna där hon liksom sveper över hela magen. Känns som att hon är överallt i magen! Tänker att det är för att  hon blir större och större och får mindre och mindre plats ❤️

Intensiv

Publicerad 2014-08-24 15:14:57 i Allmänt, Glädje, Graviditet,

Intensiv helg hos vänner på annan ort. Barn och leksaker överallt - men naturligtvis SÅ mysigt! Det har, inte helt oväntat, blivit barnsnack hela helgen. Både ur kvinno- och mansperspektiv. Tänk att vi är en del av sådant nu! 

Lillan hon sparkar glatt på och har under helgen fått två tjocktröjor och sin första snuttefilt från newbies. Fina grejer där! 

Nu är vi på väg hem, nöjda och glada efter en fin helg. Men trötta och lite osugna på måndag...

Vecka 29 (28+6)

Publicerad 2014-08-20 20:48:30 i Allmänt,

Imorgon går vi in i vecka 30. 30!! Idag ser magen ut så här:
Och varför den hamnar på sidan varken vet eller kan jag svara på...tur att jag inte jobbar som tekniker..

Igång

Publicerad 2014-08-20 20:37:04 i Föräldrautbildning, Graviditet, Lillan, Växtvärk,

Hon är igång ordentligt igen. Även dagtid. SÅ skönt. Beter sig precis som hon brukar. Så avslappnande.
 
Imorgon provar vi igen att få delta på en del av föräldrautbildningen. Denna gång tänker vi verkligen hänga på låset i ännu mer god tid! Vill verkligen komma igång och gå nu, känns spännande. Kanske ännu mer när det inte blev något förra tillfället.  Håll tummarna för att vi får komma in denna gång!
 
Idag blir det tidig kväller...mycket växtvärk just nu, hon växer så att de bokstavligen knakar i mig uppenbarligen. Bra. Fortsätt så Lillan! 

Njuter

Publicerad 2014-08-19 19:59:50 i Graviditet,

Njuter av att gårdagen är över. 
Njuter av att allt gick bra! 
Njuter av att vi faktiskt fick se henne en extra gång, hennes fantastiska hjärta som slog så fint, det lilla huvudet och de sprattlande benen. 
Njuter av vetskapen om att SöS tog emot oss på ett fantastiskt sätt, vilket skapar ett lugn inför förlossningen. 
Njuter av att hon är som vanligt idag! 
Njuter av en spark i detta här och nu! 

Skräms inte mer nu! Sparka på tills du kommer ut! 

Allt bra

Publicerad 2014-08-18 22:57:14 i Graviditet,

De var fantastiska på förlossningen. Och allt är bra med lillan! Känner mig helt slut. Och självklart överlycklig och så tacksam! Skrämmas kan hon uppenbarligen! 

Förlossningen

Publicerad 2014-08-18 21:23:52 i Graviditet,

Nu åker vi in till förlossningen. Inte riktigt så här jag föreställde mig första mötet.. Men nu vill jag bara se att hon mår bra. Min man är alldeles lugn. Tackar honom innerligt för det, min klippa. Men nu är jag orolig efter en liter saft och en timmes vila utan reaktion från lillan. Efter ordination från barnmorskorna på förlossningen. 

Knappt

Publicerad 2014-08-18 18:47:59 i Graviditet,

Hon har knappt rört sig på hela dagen. Känner mig orolig och stressad över det och försöker komma ihåg om barnmorskan sa att man skulle ringa förlossningen om hon ändrade rörelsemönster? Eller bara om hon inte rör sig alls? Jag kanske är överdriven. Maken säger att hon säkert bara är trött. Och jag har ju känt henne. Bara inte så starkt och så mycket som annars. 

Är jag fånig? 

Egen tid

Publicerad 2014-08-17 08:05:58 i Graviditet, Lycka,

Det är så han kallar det, min man, när jag har somnat och lillan fortsätter sparka. Då har de egen tid. Han och hon. Och han tycker det är så mysigt. Han tycker även att det är ganska kul att jag bara sover och sover, för hon går tydligen loss ganska ordentligt då. Jag tycker det är mysigt att tänka på de där två tillsammans, ensamma. Och blir tårögd av deras egen tid. 

På tal om åkommor

Publicerad 2014-08-16 08:10:59 i Graviditet,

En annan åkomma gravidieten fört med sig är helt klart blödighet. Jag gråter av de flesta låtar jag hör, jag gråter till Vänner när Ross ochh Rachel gör slut - och inte bara en liten tår i en ögonvrån. Utan riktig fulgråt. Med hulkande och allt. Lyssnade på Timbuktus sommarprat en dag på jobbet när jag var iväg och gjorde en sak där jag står själv i ett rum - vilket nog var väldigt bra - för herregud vad jag grinade. För övrigt ett hett tips till er alla. Han pratade om rasism och det var fint och stort på samma gång. Och viktigt framför allt. 

Men gråter, ja det gör jag nog någon gång varje dag! Undrar av vilken anledning det blir idag?! 

Graviditetsförvirring

Publicerad 2014-08-15 06:53:15 i Graviditet,

Jag får motvilligt skriva under på en ny åkomma. En åkomma som är lite jobbig, kanske speciellt för ett kontrollfreak som jag. Min man tycker det är ganska gulligt att jag tappar greppet lite nu och då. Jag tycker väl att det är mindre gulligt, men får väl acceptera det. Graviditetsförvirringen. Som jag dessutom har hört kan bli värre vid amning. Jag tappar saker, glömmer bort självklarheter och känner mig allmänt förvirrad. Igår gick det så långt att jag gick upp i fel trapphus, tryckte på 3:an och klev ur hissen. Mycket förvirrad över var jag var någonstans, för jag kände inte alls igen mig. De där sekunderna innan jag insåg att jag var i fel trapphus.. Herregud...var ska detta sluta? Kanske ska vara glad så länge jag hittar till jobbet. För att hitta hem verkar inte lika självklart längre...
 
Någon annan som fått ett smakprov på detta?

Snopet

Publicerad 2014-08-14 16:56:02 i Graviditet,

Vi fick inte plats på dagens föreläsning. D.v.s. starten på utbildningen. Vi var där kvart i. Då var det redan fullt. Så vi fick vackert gå hem igen. Snopet. 

Sen känns det väldigt dåligt, varför kan de inte ha ett bokningssystem? Nu har jag nära dit och privilegiet att kunna jobba hemma. Men att behöva hänga på låset. Det är väl bättre att man vet innan om man får plats. För alla parter.. 

Irriterad faktiskt. Riktigt irriterad. 

Trimester 3 (vecka 29, 28+0)

Publicerad 2014-08-14 08:07:10 i Graviditet, Tacksamhet,

Vecka 29, och trimester 3 enligt appen. Har förstått att det räknas lite olika.. Men iaf, tredje och sista delen. Kan inte förstå att det bara är tolv veckor kvar. Samtidigt som det känns som en evighet till 5 november. Hoppas hon kommer i oktober. 

Vem hade kunnat ana detta i höstas när allt var nattsvart? Vet att jag sagt det förr, men jag, och vi, är verkligen oerhört tacksamma! 

Kontorsgranne

Publicerad 2014-08-13 18:36:00 i Glädje, Graviditet,

Idag har lillan gått loss igen. Tack för det du lilla! ❤️ På jobbet hade hon någon slags prime time och dansade runt där inne så magen for åt alla håll! Så nu fick min kontorsgranne både se och känna henne! Hon var rörd till tårar, jättehärligt! 

Sista dagen på trimester 2

Publicerad 2014-08-12 21:54:24 i Graviditet,

Imorgon är det sista dagen på trimester 2 om man ska gå efter appen. Det verkar ju lite olika hur man räknar. Men en sak är säker, oavsett om vi gick in i trimester 3 förra torsdagen eller den kommande, så är det vecka 29 på torsdag! Herregud, vi pratar snart 30-någonting inte bara i födelsedagar för min del utan även i veckor för vår älskade lilla dotter.
 
Dottern har varit lugnare idag, hon ger ifrån sig sparkar och rörelser ofta och gärna. Men lite snålare har hon varit just idag och inte bankat på så ordentligt som hon brukar. Säkert bara en tillfällighet. Men man är ju på vakt hela tiden, jag blir alldeles slut! Jag tror iaf att hon mår alldeles utmärkt, men lite ängslig är jag hela tiden. Det släpper liksom inte riktigt.
 
Idag har hon fått två nya tavlor uppsatta ovanför hennes säng. En med alfabetet på och en med siffrorna 1-9 i lite gammeldagsstil. Och i olika färger. Gillar dem. Det börjar bli en egen liten hörna till lillan nu, i hennes del av sovrummet. Jag längtar så jag går av efter henne! November! :)

Mars

Publicerad 2014-08-11 08:17:01 i Allmänt,

"Jo men jag har tagit beslutet att lämna min familj om tio år för att åka till Mars, och för att aldrig någonsin komma tillbaka, för det går inte att komma tillbaka". Hur tar man det som familj? Som fru till en man som tycker att forskning och rymden är viktigare än dig och ert gemensamma barn! Visst - vi runt omkring får väl vara glada att det finns människor som gör sånt. Men hur är det att stå nära, bredvid, att bli bortprioriterad? 

Och säg nu att han inte blir uttagen. Han får inte följa med. Men han har ändå visat klart och tydligt vad han prioriterar. Vill man leva med en sådan man? Köper man läget och tänker "tur att han inte fick åka, nu kan vi fortsätta som familj"? 

Mystiskt. Fascinerande. Galet. Skrämmande. Allt på samma gång! 

Nej, är glad att min mans ambitioner, och mina egna också för den delen, stannar här på jorden. 

Namn (vecka 28, 27+3)

Publicerad 2014-08-10 07:28:11 i Graviditet, Längtan,

Min bästa väns dotter har haft sin första fest. Igår gick den av stapeln och första delen av hennes liv att fira in var namnet! Hon var så söt och fin hela dagen igår! Och det var en extremt lyckad dag i deras trädgård med fika och mys. SÅ vill jag att vår eventuella namngivning/dop ska gå till! 

Börjar genast tänka på namn. Vi tror vi har vårt. Men vill inte uttala något förrän vi träffat henne. Kan bli något helt annat? 

Jag känner mig tjatig, men jag längtar så efter henne! Tror det blev så verkligt häromdagen när vi satte upp spjälsängen. Tittar i den hela tiden och vill bara ha henne här. Lägga henne i sängen, bada henne i sin balja, torka bajs och spya och bara hålla henne. Lukta på henne och njuta. 3 månader kvar. Kommer gå låångsamt...

Nattklubb (vecka 28, 27+2)

Publicerad 2014-08-09 09:14:43 i Graviditet,

Finns det något bättre än att vakna till en välriktad spark på handen?! 

Igår var vi på nattklubb. Kan inte minnas sist jag var på det? Men vänner har köpt ett nytt ställe och självklart ville vi gå dit och gratulera och festa. Eller ja, festa och festa.. Som gravid med svullna trötta fötter och foglossning upptäckte jag att jag inte är vidare till nattklubbsdrottning. Har jag iofs aldrig varit. Men ja, till 1.00 var vi iaf där. Och jag tyckte själv att det var mer än nog, och tillräckligt för att visa intresse för våra vänners köp! Min kära man tyckte definitivt att det var roligare än vad jag tyckte. Och hade förstås gärna stannar och var gaanskaa rund under fötterna... Tur för honom att han har chaufför.  Om några veckor är det slut med det, då vill jag att han är nykter om det händer något. Inte satt något exakt datum än för hans sista alkoholintag (förutom något glas vin hemma som jag inte tänker sätta stopp för, eller i närheten av "vårt" sjukhus, vi har några minuters bilväg dit nämligen - så jag tänker inte vara någon alkoholhitler). När bad/tänker ni be er respektive att sluta med i princip all alkoholförtäring? 

Fredag

Publicerad 2014-08-08 16:37:55 i Allmänt,

Det löste sig till slut, iaf för idag. Och nu är det äntligen freedag igen! Ha en fin helg allihopa! För mig blir det en liten aw. Alkoholfri öl är inte dumt det heller! :) 

Start på morgonen

Publicerad 2014-08-08 08:58:37 i Glädje,

Hade en fantastiskt start på morgonen. Tittade upp på vår dotters säng, kände mig utvilad och lillan sparkade till! Härligt! 

Men, så kom i-landsproblemen ikapp, och bilen startade inte. Så nu sitter vi hemma och kan inte ta oss till jobbet och väntar på försäkringsbolag som ska ringa upp. En fis i rymden egentligen. Men en mycket irriterande fis! 

Spjälsäng

Publicerad 2014-08-07 21:27:36 i Graviditet,

Idag har vi blivit med spjälsäng. Ink. kudde, täcke och lakan. Det är inte jättemycket som fattas nu. Det stora är egentligen bilskydd. Helt galet. Massa bebissaker, nu fattas nästan bara bebis. Bebis har för övrigt haft fest i min mage idag. Verkligen en ordentlig ravefest. De knuffades och stökades åt alla håll och kanter på samma gång när jag satt på jobbet. Smålog för mig själv, nöjd över min upplevelse, men lite ledsen över att maken missade det.
 
Nåja, förhoppningsvis bjuder hon in till fler fester snart.
 
Helgen är nära. Känns bra. Välbehövligt.

Attiraljer

Publicerad 2014-08-06 08:38:02 i Graviditet, Tacksamhet,

Så har vi lyckats skrapa ihop en ordentlig hög med lånade attiraljer till lillan. Vi är numer stolta innehavare av babysitter, babygym, stol till bordet som man sätter fast på bordskanten - med andra ord perfekt för en tvåa i Sthlm.. samt en sån där "lära-gå-stol" som bebisen sitter i på hjul och som bebisen kan knuffa sig fram i själv. Allt i källaren i väntan på tvätt och användningsbehov. Det fina är att det ska lämnas tillbaka sen så det inte behöver ta plats. När det förhoppningsvis är dags för nummer 2 och ett större boende får vi inhandla det som kan tänkas behövas då. Den första 2:an som kommer ha nyare saker än 1:an.. Om det blir en nummer 2, det hoppas vi innerligt på! En nummer 3 hoppas vi också på! 

Men jag är glad bara vi får dig lillan och vår nummer 1! ❤️ En sak i taget och 91 dagar kvar till BF! 

5 augusti (vecka 27, 26+5)

Publicerad 2014-08-05 06:36:31 i Graviditet,

Idag är det 5 augusti och det är på dagen tre månader kvar till BF. Jag hoppas och har fått för mig att hon kommer lite tidigare än så. Men misstänker att jag kommer få äta upp det... Bara hon är kvar till vecka 38, men gärna kommer ut innan vecka 42 ;), så är jag nöjd. För herregud vad jag längtar efter henne! 

Igå rörde hon sig i princip hela dagen. Undrar vad det är för pigg liten spillevink vi kommer få till oss?! :) 

Vagn och kombi

Publicerad 2014-08-04 07:45:53 i Graviditet,

Vi har en vagn. Den står här hemma hos oss och ska användas till vår dotter. Nyper mig i armen för sjuttioelfte gången den här graviditeten. Jo, jag är fortfarande vaken. Vi har fått låna brorsans vagn. Vi kom fram till att vi inte kan ett jota om vagnar. Och att då få möjligheten att låna en: antingen har vi denna tills lillan kan gå själv, eller tills vi vet vad som passar oss, om vi känner att vi vill ha en ny. Känns mycket bra, och ett sätt att lära känna barnvagnsvärlden på ett minst sagt ekonomiskt sätt! 

Dessutom har vi hunnit sälja vår kära cab. Och även köpt en kombi. Vi har tagit ett enormt stort steg i mina ögon. Att våga försöka förstå att det är dags för det nu. Att vi kommer bli föräldrar. Vi packade alltså in vår vagn i vår kombi igår och åkte hem. Galet. 

Slut

Publicerad 2014-08-03 20:44:47 i Graviditet,

Det är helt enkelt för varmt för att vara gravid nu. Det är helt enkelt för varmt för alla stackars svenskar som är van vid en och annan regnskur i en 20-25 gradig värme - om mam har tur.. Men nu! Nu är det för varmt. Och jag är alldeles slut! Foglossningen fram har eskalerat och jag kan inte riktigt gå, sitta eller ligga bekvämt. Och då är det tre månader kvar. Tre. Wtf! Hur ska detta gå? 

Japp. Jag klagar. Men jag älskar det samtidigt. Älskar henne, när hon rör sig och att jag äntligen får uppleva allt det här. Som jag vet inte alla får vara med om. Tacksamhet! Men ibland är det bara lite tyngre än andra dagar. Lite tyngre och lite varmare. 

Så sant, så sant

Publicerad 2014-08-02 07:17:41 i Graviditet,

Är nog sant det som sägs om att gravida kvinnor går "in i sig själva" mer och mer. Jag känner att jag blir mindre och mindre brydd av vad andra gör. Fler och fler saker lämnar mig oberörd och jag orkar inte riktigt ta in saker. Däremot har jag t.ex. extremt mycket energi till reflektion av bebisens rörelsemönster. Jag har extremt mycket vilja att köpa saker/sy saker, boa helt enkelt, inför bebisens ankomst. Helst känner jag att jag vill prata om bebisen oavbrutet med mannen. Vill inte prata om något annat alls faktiskt. Får bita mig i tungan ibland. 

Trodde aldrig att jag skulle bli en "sån". Känns främmande och lite konstigt. Men kanske normalt, vad vet jag? 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela