dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

2014

Publicerad 2014-12-31 09:32:02 i Kärlek, Lycka, Tacksamhet,

2014. Det började som det värsta året någonsin. Med ett missfall i bagaget och en depression som följd, i kombo med vantrivsel på jobbet, så blev jag sjukskriven för utbrändhet för första gången i mitt liv, förhoppningsvis också sista gången. 

Dock hade vi en fantastisk resa till Kuba som plåster på såren i början av året. På självaste Alla hjärtans dag fick vi sen slutligen sätta in vårt lilla guldembryo som resulterade i plus på stickan i mars och vår lilla drömtjej i november, tacksam är bara förnamnet! 

Vi har dessutom flyttat, något vi dragit ut på under många år - vilket visat sig vara ett fantastiskt beslut. Vi har även båda fått nya jobb som känns bra och som vi trivs på, jag inom samma företag men med nya bättre förutsättningar en det jobb jag sjukskrevs från i januari. 

2014 såg ut att gå illa, men det vände och blev det bästa året jag någonsin haft! Vi är äntligen föräldrar ❤️ Det är det enda som spelar någon roll! 

Hoppas nu att 2015 kan bli hälften så bra, så blir jag nöjd! Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År! Tänker på er som fortfarande kämpar, och hoppas att 2015 blir ert år! Och glädjs med alla er som äntligen fått den största gåvan av dem alla! 

Avklarad bilfärd

Publicerad 2014-12-28 17:13:53 i Allmänt, Livet som mamma,

Bilfärden gick bra. Hon sov halva vägen, sen stannade vi för mat- och toalettbesök, för alla inblandade. En timme. Sen sov hon gott andra halvan av färden också. 

Sen har vi haft några intensiva dagar. Och det fortsätter till på tisdag då vi åker hem igen. Roligt och jobbigt på samma gång. 

Hon sover helt ok. Men är ett gnälligt barn. Eller vi upplever det så iaf. Kämpar på för att hitta källan till gnället och skrikandet men tycker inte att vi lyckas..funderingar kring kolik finns - men vet inte om det är det heller? Ovana föräldrar bara? 


Lång bilfärd

Publicerad 2014-12-26 12:32:55 i Lillan, Livet som mamma,

Är för första gången sittandes i bil för en längre tripp med lillan. Fyra dagars besök i annan stad. 3,5 timmes bilfärd, men det måste bli en hel del stopp för att det ska fungera för henne. Ska bli spännande att se hur det går? Hon öppnar med att sova nu iaf.. 

Spännande fortsättning! ;) 

Annars har vi haft en fin och lugn jul, hittills med helt ok nätter. Hoppas innerligt att det fortsätter! Hoppas alla haft en fin jul! God fortsättning! 

Gråter

Publicerad 2014-12-20 18:01:37 i Kärlek, Lillan, Lycka,

Ibland kan jag bara sitta och titta på henne och hjärtat bara svämmar över av kärlek. Och ögonen av tårar. Känner en sån ofantlig tacksamhet över att få bli någons mamma. Att få bli Nellies mamma. 

Hon får skrika hur mycket hon vill. Hon får sova hur lite hon vill. Det här slår allt! 

Gran

Publicerad 2014-12-20 11:55:34 i Allmänt,

Lillans första gran är på plats. Fick bli en Kungsgran till hennes ära, luktar tyvärr mindre - men så fina de är! Fyra dagar till jul och imorgon kommer äntligen hennes moster som bor utomlands, som vi har längtat! 

Känslomässig berg- och dalbana

Publicerad 2014-12-19 12:08:42 i Livet som mamma, Tacksamhet,

Det är så underligt, de fyra riktigt, riktigt jobbiga nätterna som varit har känts som en evighet - som månader av sömnlöshet. Och så kommer den där natten, inatt, när hon somnar i Björnselen, jag förbereder mig för att sova sittandes och får ett infall att prova lägga ner henne. För att jag känner mig ganska pigg och redo för en nattning till när (om) hon vaknar. Så gör hon inte det, hon sover. Hon SOVER! Med två amningar (hoppade över blöjbyten - och tur var väl det, för det var tomt i blöjan i morse) som enda moment under natten var jag vaken vid 7. Och var pigg. Pigg!! Jag gick upp och duschade och satte på kaffe och kände mig som en människa. Inte ens en massa gnäll och skrik vid nattamningen. Hon somnade bara snällt om, två ggr. Halleluja! 

Sen vaknade det lilla miraklet och var glad och hungrig. Mat, blöja och lite lek och ett och annat leende! Sen började hon gnälla liite, liite. Ner i vagnen, och se där - hon somnade! Utan gung och fix, utan panikskrik innan vagnen började rulla. Fantastiskt! Nu sover hon sen 2,5 timme. Frisk luft gör susen. Snart till BVC på eget initiativ för att väga, vår nästa tid är inte förrän i januari eftersom hon växer så bra. 

Jag känner mig som en ny människa och vågen pekar dessutom nedåt. 

Hur gör ni? Byter ni blöja flera ggr per natt? 

Jul?!

Publicerad 2014-12-19 07:13:13 i Allmänt, Livet som mamma,

Aldrig har november och december flugit förbi i sådan fart! Det blev ju precis december! Fattar ingenting? Men idag tar vi tag i att köpa gran och lite annat pyssel. Landar i att vi får fira första julen med vårt barn! Älskade lilla barn! Maken är ledig fr.o.m. i eftermiddag och nästan två veckor framåt! Känns som en fantastisk lyx! 

Alla klappar är köpta! 

Helt slut

Publicerad 2014-12-17 08:12:37 i Livet som mamma,

Hon har slutat med sin ganska fina sömninledning i livet. Hon somnar lätt men så fort man lägger ner henne så vaknar hon. Vi kallar henne powernapparn och vet inte riktigt vad vi ska ta oss till? För tredje natten i rad har jag sovit sittande med henne i Björnselen. Går att lirka ner henne i sängen när sista timmarna om det vill sig väl..men jag är helt slut på dagarna. Närhetsbehov? 

Det värsta är att man inför kvällen och natten går runt och har ångest..hur ska natten bli? Går det åt rätt håll? Eller kommer det bli en ännu värre natt? 

Sen har vi funderingar kring om hon kan ha kolik. Kanske en lättare form, men hon är hemsk på kvällarna nu. Men glad och nöjd på dagarna..får bli met funderingar kring kolik sen, nu har hon somnat om i mina armar och jag ska försöka göra detsamma..

Precis

Publicerad 2014-12-15 02:51:41 i Livet som mamma,

Och så preciiiis när jag trodde att jag hade henne så tappade hon nappen, vaknade till och blev ledsen igen. Nappen som hon för 15 minuter sen skrek sig svettig för att hon inte ville ha. 

Logik någon tack? Bebisar jobbar inte riktigt logik..😜

Kommer ta tid eller inte ens hända

Publicerad 2014-12-13 22:22:31 i Livet som mamma,

Inser att det där med ett långt inlägg om förlossningen kommer ta tid. Kanske så lång tid att jag kommer hoppa över det. För tid är en bristvara i dessa tider. Har inte ens hunnit rota fram journalen och läst den. Ännu mindre reflekterat över den. Eller skrivit ner några rader om den. Vi får som sagt helt enkelt se om det ens blir något. 

Fröken upptar all min tid. De få ggr hon sover och jag är vaken och någotsånär fräsch i skallen tillägnas maken, slappande eller något nödvändigt. Plocka ur diskmaskinen tex. Igår köpte jag en timme och lyckades städa lägenheten så den iaf känns anständig. 

Tid för reflektion kommer när det kommer. 

Hoppas på en fin Luciahelg och tredje advent för er alla! 

Guldklimp

Publicerad 2014-12-11 21:04:03 i Kärlek, Lillan, Livet som mamma,

Från 4,7 till 5,4 kg. Från 56 till 57 cm. Dagens resultat hos BVC på knappa två veckor. Den här guldklimpen växer definitivt mer på bredden än på längden. Vår lilla tjej äter duktigt med andra ord. Och mjölken måste vara ordentligt fet. Men det är bra! Ju fetare desto bättre och gosigare! Vecken längs benen blir fler och fler.. And i like it! Betryggande att hon dessutom har en hel del att ta av om hon skulle bli sjuk. 

Med nattsömnen går det fortfarande upp och ner. Tror inte vi kan förvänta oss så mycket annat av vår lilla fem veckors. Det blir som det blir, och rutiner får vi acceptera att det är några månader kvar till. 

Ont i magen har hon ju också, vi kämpar på med miniform och jag vill tro att det blir bättre. För att maxa möjligheten att det blir det har vi också fått byta d-droppar till vattenbaserad. Fick med oss nya droppar från BVC. Start imorgon. Tack för tipset! :) 

Nu håller vi tummarna för en god natts sömn så vi är redo för den efterlängtade helgen! Guldklimpen ligger i Björnselen mot mitt bröst. Får se när vi vågar oss på att lirka bort henne därifrån..

Happy Friday! 

Vänder

Publicerad 2014-12-08 08:51:53 i Livet som mamma,

Å så plötsligt vänder sömnen! Inatt har hon bjudit på sömn i egen säng 20.30 (!!!) - 2.00. Mat, blöja, lite mys. Sömn 3.00-6.00, i vår säng. Mat, blöja, lite mys. Sömn 6.30 och fortfarande sovandes. Say what? 

1 månad

Publicerad 2014-12-07 08:27:15 i Livet som mamma,

En hel månad har hon nu funnits hos oss! Vår älskade lilla dotter. Obegripligt att tiden går så fort, samtidigt som hon känns så självklar. 

Var mer redo inför gårdagens natt och hon fick några utbrott. Vi var båda uppe till 2 då jag äntligen fick henne att sova! Sen dess har hon sovit. 6 timmar på raken. Sover fortfarande. Synd att hennes mamma inte gör detsamma.. Varit uppe och pumpar ur sprängande fyllda bröst! 

Om hon kunde sova så här på raken redan nu vore det ju fantastiskt! Om hon bara ville somna lite tidigare.. Kan man vrida lite på en spädis dygnsrytm?! 

Natten

Publicerad 2014-12-06 09:44:47 i Livet som mamma,

Kanske den värsta natten någonsin. Igår fungerade inte ens selen. Den fungerar alltid! Och jag har sååå svårt att sova på dagtid. Måste verkligen, verkligen lära mig det! Jag vet inte hur många timmar hon skrek? Min man tog värsta smällen, lyckligtvis är han bättre på att sova dagtid.. 


Miniform

Publicerad 2014-12-05 22:36:45 i Livet som mamma,

Då börjar vi då..hunnit peta i henne 40 droppar miniform ikväll..hoppas, hoppas, hoppas det fungerar så lillan slipper ha så ont i magen ❤️

Fortsättning följer...

Vansinnig

Publicerad 2014-12-05 07:05:32 i Allmänt, Livet som mamma,

Onsdag och torsdag kväll har vi haft besök av vänner. Jättetrevligt och alla tycker det är så mysigt att träffa henne. Men hon har varit vansinnig. Skrikit och haft sig. Det började i onsdags kväll. Hon sov ok. Sen har hon skrikit 95% av hennes vakna tid under torsdagen.. Jag vet inte vad som är grejen? Varit riktigt, riktigt jobbigt.. Man känner sig extremt otillräcklig. Idag ska jag gå och köpa miniformdroppar. Vi tror att hon har väldigt ont i magen, och hoppas nu att det kan vara lösningen. En av våra vänner som var här igår sa att det hjälpte deras son direkt. Hoppas, hoppas! 

Viktjakten

Publicerad 2014-12-04 11:48:44 i Livet som mamma,

Nja..ta överskriften med en nypa salt. Men lite börjar man ju ändå fundera över hur man ska ordna upp detta med vikten. Har inte brytt mig överhuvudtaget under graviditeten. Foglossningen har satt sina begränsningar. Och jag har känt att det jag går upp, går jag upp, av en anledning.. Har även egentligen lovat mig själv att inte bry mig under 2 månader efter förlossningen heller. För 2 månader tar det att vara ok igen efter kejsarsnittet enligt läkaren. Sen får jag lyfta och "bete" mig normalt igen rent fysiskt. Då är det ok att börja träna lite igen. Och jag har tänkt att jag först då har "en sportslig chans" till viktnedgång. Vilket även känts passande inför jul. Känna "skitsamma" under julen. Men sen ta tag i det. Nu fick jag för mig att ställa mig på vågen i morse.. Bara för att. Och då blir man ju lite ledsen. Och lite stressad. Tyvärr fungerar jag så iaf. Ska försöka att inte bry mig alltför mycket.  Och kanske se det som ett experiment? Går jag ner något bara tackvare amningen? Även om jag äter vad jag vill och bara promenerar? 
 
Iaf, för att peppa mig själv lite: 
Min s.k. Bröllopsvikt (det jag vill och anser mig själv ska väga. Målvikt rätt och slätt): 60 kg 
Vikt vid ivf-start: 65 kg
Vikt i slutet av graviditeten (hann gå upp mer, men slutade väga mig för att jag fick lite ångest och ville inte lägga energi på något jag inte riktigt kunde styra över iaf, barnsligt kan tyckas - but Hey, thats me!): 84 kg (gissningsvis landade vi egentligen på ca 88-89 kg)
Nuvarande vikt: 73,5 kg
 
Så, 8,5 kg kvar till utgångspunkten. 13,5 kg till målbilden. Återkommer i frågan, men som sagt, egentligen ger jag mig själv till januari innan det ska bli allvar.. Beach 2015?! ;)

Kejsarsnitt och graviditet

Publicerad 2014-12-02 06:34:47 i Allmänt,

Har någonstans läst att det kan vara farligt för snittet att bli gravid tidigt efter ett kejsarsnitt. Vad nu "tidigt" är? Allting är ju relativt. Frågade BVC-sköterskan, och hon hade ingen aning om ifall det stämde eller ej? Hon bad mig fråga barnmorskan när jag ska dit på återbesök. Ringde och bokade återbesök, men detta gör man tydligen inte förrän när bebben är 8 veckor. Så återbesöket kommer ske i mitten av januari. Min fråga kvarstår därmed - är det farligt att bli gravid "för tidigt" efter kejsarsnitt? Har googlat och finner ytterst lite om den saken. För oss är det ju helt uteslutet att börja skydda sig nu. Skulle vi bli gravida imorgon så blir jag inget annat än tacksam. Dock har de ju sagt att vi ska vänta med sex ett tag pga infektionsrisken. Så det blir ju inte aktuellt än på några veckor. Men man vill ju gärna veta om det kan bli några komplikationer pga snittet...

Vidare har jag nu även snubblat över ännu mer information: att det ska vara svårare att bli gravid efter kejsarsnitt. Nu har vi ju det svårt som det är..så den utgångspunkten vore förstås ännu värre!! Någon som hört något om det? 

I vanlig ordning googlas det för mycket i det här hemmet...  

Sjuk

Publicerad 2014-12-01 09:32:00 i Allmänt, Livet som mamma,

Så har Nellie blivit sjuk för första gången. Det yttrar sig inte alls som att hon är sjuk. Hon äter som hon ska. Rör sig som hon ska. Möjligen att hon sover sämre, men det kan ju bero på annat också. Vi upptäckte igårkväll att hennes ena öga var alldeles varigt. Ringde sjukvårdsupplysningen, och rekommendationen är då att åka in. Sagt och gjort - vi packade ner en arg bebis i bilbarnstolen och begav oss. På plats konstaterades att ett varigt öga kan bero på begynnande förkylning, men eftersom hon verkar frisk och välmående i övrigt så var de inte oroliga. Vi tvättar ögat konstant med koksalt och är uppmärksamma på ev. feber. I så fall skulle vi komma in igen. 

Lilla lillan. Och detta är ju ingenting. Hon verkar inte ens bry sig om varet. Men ändå skär det i hjärtat. Hur ska det bli när hon blir sjuk "på riktigt"?! 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela