dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Föreläsningar

Publicerad 2014-07-31 09:48:07 i Graviditet,

Ja då kommer föräldrautbildningar då. Den består i vårt fall av tre föreläsningar, och en profylaxkurs på 1,5 timme. Vet inte vad jag tycker om det? Eller vad tre föreläsningar kan ge? Men vi tänker gå på allihop iaf, det kan ju knappast bli sämre kunskapsmässigt. En om amning, en om smärtlindring och förlossning och en om tiden efter. Låter som rimliga teman. Hoppas de är givande! 

Läser en hel del. Förlossningsbok bl.a. så jag tror jag får mycket därifrån. Men jag tror framför allt att föreläsningarna kommer vara till nytta för min man. Så att det blir mer verkligt. Och så att han blir mer insatt i allt från amning till smärtlindring under förlossningen. 

Recensioner kommer! 

Vaken

Publicerad 2014-07-30 07:47:08 i Graviditet,

Vaken under en lång period i natt. Hade så ont i magen och ryggen att jag inte kunde somna om. Växtvärk? Förvärkar? Vad kan det vara?! Kände lillan sparka loss samtidigt iaf, vilket var skönt, och kanske en bidragande orsak till att jag inte kunde somna om? 

Puh. Inte lätt att sova på nätterna nu för tiden. Värme, värk, kissande och så ett sparkande barn (den delen älskar jag!). Och alla tycker att man ska "passa på att sova". Hur då?

99 dagar kvar

Publicerad 2014-07-29 09:55:50 i Graviditet,

Vi är nere på 99 dagar till BF. Ofattbart! Snart vecka 27, 27!!!
Lillan verkar ha vänt sig inåt. Vilket är lite jobbigt. Känner henne flera ggr om dagen, men lite mer diffust. Lite oroande, men är ju ständigt orolig för allt.. Gillar när de där tydliga sparkarna kommet som pekar rakt ut. Men jag får hålla tillgodo med inre rörelser en stund nu vad det verkar. Längtar efter henne, fast hon är så fruktansvärt nära! 

En.."vän"..?

Publicerad 2014-07-27 17:46:46 i Allmänt,

Jag har, eller hade, en vän som av någon anledning slutade höra av sig efter att vi fått missfall. Har fortfarande inte fått någon klarhet i varför hon slutade höra av sig? Men det gjorde hon iaf. Året som varit har ju inte varit något höjdarår precis. Förutom de sista månaderna då förstås. Och jag hade behövt henne. Men hon verkade inte vilja. Inte ens svarade hon på sms. Har försökt lite ytterligare den senaste månaden, men hon fortsätter att inte svara. Så jag har gett upp helt. Hon fick veta på möhippan att jag var gravid. Hon som kanske skulle ha fått veta först i vanliga fall. Men vill man inte dela sorgen så vill man heller inte dela glädjen resonerade jag. Tror hon blev skitsur. Samtidigt känner jag att hon inte kan bli sur om hon inte får veta, när hon heller inte svarar på annat. Och jag kände att jag inte orkade bry mig där och då. 

Tycker fortfarande att alltihopa är så tråkigt. Och jag undrar vad jag gjort för fel när jag berättade om missfallet? Hon kanske har egna bekymmer. Men om någon slänger upp hela sin sorgliga historia och ber om stöttning, borde man då inte kunna dela med sig av sin eventuella egna historia. Och på så vid säga att man kanske inte orkar vara den efterfrågade stöttepelaren? 

Jag vet inte? Har efter min sjukskrivning lovat mig själv att inte lägga tid på människor som bara tar min energi. Så egentligen borde mitt nya jag rycka på axlarna och gå vidare. Men uppenbarligen gnager detta i mig. Och ärligt talat va det skönt bara att få ner det i skrift! 

Och det som kanske sårar mest, när hon vet vad vi gått igenom, är att hon inte ens gratulerade till graviditeten när hon hade chansen på möhippan. Hon ignorerade graviditeten fullständigt. En vän? Njaa..inte så mycket till vän tycker jag...

Nu har jag iaf beslutat mig att göra ett sista försök. Eftersom hon inte svarar på sms/samtal så har jag valt att skriva ett långt mail. Svarar hon inte på det heller så lägger jag ner det. Men det är så konstigt och tråkigt. En av mina absolut äldsta vänner. Men, men livet är livet. Vissa växer man ifrån eller isär. 

Det viktiga nu är min man och vårt barn. Ingenting annat. Ingen annan. 

Hjärtljud

Publicerad 2014-07-26 00:15:03 i Graviditet, Längtan,

Gick fint idag. Hjärtat slog på fint och allt var normalt. Precis under kurvan, men inom det normala på magmåtten. Så det känns också bra. Sockernivån var fin. Lite, lite lågt järnvärde. Så jag börjar med järntabletter idag. Vill egentligen inte, men va fasen, det viktiga är ju att nivåerna är som de ska! 

Hjärtljudet var förstås det bästa! Härligt att höra henne. Som 100 galopperande hästar lät vår lilla frökens hjärta därinne ❤️ Nu stirrar jag förtjust ner på magen som rör sig lite åt olika håll. 102 dagar kvar. Älskar att vi är nere på tvåsiffrigt alldeles, alldeles strax! 

Tidig morgon imorgon. Bröllop! 

BM

Publicerad 2014-07-25 06:48:11 i Graviditet,

BM om ett par timmar! Spännande, och som vanligt skräckblandad förtjusning när något ska kontrolleras med pluttan..

Fläck

Publicerad 2014-07-24 22:30:04 i Graviditet,

Tittade mig själv i spegeln, och ser en blöt fläck över ena bröstvårtan. Jo då, jag har läckt mjölk. Skumt. Förut har det liksom bara legat lite på bröstvårtan. Och gått att trycka ut. Men nu var det en blöt fläck över den. 
 
Nu försöker jag frenetiskt googla på om detta kan hänga ihop med en tidig förlossning. Helst inte nu, men gärna i v38 när man ändå är fullgången. Har fått för mig att jag hört något sådant... Fast det kanske inte är tidigt att läcka i v26? Vad vet jag? Någon som hört något sådant?

Tillbaka (vecka 26, 25+0)

Publicerad 2014-07-24 20:12:05 i Graviditet,

Två dagar i rad har mitt oåterkalleliga sömnbehov tittat tillbaka. Sovit gott i närmare en timme mitt på dagen både idag och igår. Skönt! Men undrar hur det ska gå att börja jobba 100% på måndag? Sova under skrivbordet en stund i kontorslandskapet månne? Undrar hur det skulle hanteras? Kanske skulle prova, som ett socialt experiment om inte annat...

Imorgon blir det hjärtljud hos barnmorskan. Som jag längtar! 

Ser dig!

Publicerad 2014-07-23 19:38:00 i Graviditet,

Jag ser dig när du boxas omkring där inne. Har tidigare bara anat, men kanske trott att jag inbillat mig, men nu såg jag dig. Klart och tydligt. Du måste stuffa omkring duktigt därinne så som magen rörde sig idag! ❤️

Stödstrumpor

Publicerad 2014-07-22 09:58:07 i Graviditet,

Stödstrumpor känns lite som en viktig del av mitt liv just nu. Har ont i fötter och händer när jag vaknar. Inbillar mig att det borde vara tvärtom, att jag borde vara utvilad och "tillrättad" efter nattens vila. Men nej. Sen blir det bättre av stödstrumpor och av att ha händerna igång någon timme. Men sen måste jag ta av mig dem om jag ska ut. Svettas sönder annars. Och då står jag där med värkande fötter igen. Eller mer värkande fötter. För värker gör de oavsett, det är bara en fråga om hur mycket.

Jag klagar inte. Mest konstaterar. Klart det är lite jobbigt. Men det är värt det, tusen gånger om. Och jag tackar den som uppfann stödstrumpor. Det gör definitivt livet lite lättare! 

Jag sa det

Publicerad 2014-07-21 07:48:56 i IVF,

Var på en möhippa nyligen som jag tidigare nämnt. Vid ett tillfälle dök IVF upp som samtalsämne för att någon kände någon som kände någon som hade gjort IVF. Då knep jag inte ihop mer, trots att jag inte kände hälften av dem som medverkade på möhippan så deklarerade jag att detta var en ivf-graviditet. Att vi dessutom hunnit med en spontan graviditet och fått missfall i vecka 12. Det bara flög ur mig, alltihopa. Det var skönt. Nu känner de inte bara någon som känner någon som gjort ivf. De känner/har pratat med en som faktiskt tagit sig igenom det. 

Tror många blev lite chockade. Men det kändes bara lite kul att chocka. Kanske något jag kommer ägna mig mer åt så småningom.. 

Min bästa vän var med på tillställningen och kramades efteråt. Hon tyckte jag var stark som sa det. Hon är som min dagbok och vet precis hur jag känner/tänker kring allt. "Bra att du sa det, du gjorde ingen stor sak av det, bara konstaterade det, och hur jobbigt det varit, och sen lämnade vi det." 

Applåderade faktiskt mig själv lite! :) 

Hejdå Spanien

Publicerad 2014-07-20 08:51:23 i Glädje, Graviditet, Längtan, oro,

Idag lämnar vi Spanien för denna gång. När vi kommer tillbaka är vi tre, minst. 

Som tur är, är inte semestern riktigt slut än. Har en skälvande vecka kvar som avslutas med bröllop. Redan på fredag styr vi mot bröllopet. Men innan dess hinner vi med ett besök hos barnmorskan fredag morgon. Vi har sett dig flera gånger. Vi känner dig varje dag. Nu ska vi för första gången också få höra dig! ❤️

Hoppas allt går bra på fredag. Jobbigt. Men jag blir alltid lite orolig inför de här träffarna med barnmorskor. Tänk om något visar sig vara fel?! Nej, jag tror det egentlige inte. Men kan liksom inte undvika en liten gnagande oro som kommer tillbaka.. 

På fredag får vi höra henne. Punkt. Längtar efter november! Längtar efter henne. Fast hon är så fruktansvärt nära! 

Pedikyr

Publicerad 2014-07-18 18:40:37 i Allmänt,

Det vankas pedikyr idag, och ingen är gladare än jag och mina hemska fötter! Så skönt! 

Ny chans (vecka 25, 24+0)

Publicerad 2014-07-17 14:10:45 i Graviditet,

I skuggan av trädet vid poolen här i Spanien ger jag den en ny chans. "Handbok för gravida, allt det doktorn inte berättar". Fastnade ju inte riktigt för den sist för att den kändes som en bok för "vanliga gravida" där allt gått "så lätt". Jag måste säga att jag sållar mig mer och mer till kategorin gravida. Finner mer och mer lugn i det som är och som pågår just nu. Självklart hjälper de rörelser jag känner dagligen och i skrivande stund den akrobatik hon tycks utföra just nu som till och med fick mitt ena bröst att studsa till lite.. 

Dessutom hjälpte det att författaren till boken skrev, "..som för mig till exempel, som det tog 3,5 år för att bli gravid.."

Nu tycker jag att den är riktigt kul! 


Tuppen

Publicerad 2014-07-16 08:23:34 i Glädje, Längtan,

Uppe med tuppen idag är vad jag i vanliga fall kallar sovmorgon. Visst är det skönt när semestermoodet infinner sig?! Smyger upp tidigt - nu med andra ord - och kollar in den lokala marknaden. Ibland är det skönt med lite ensamhet och finurlande på egen hand. Nåja, ensam och ensam -lillan kickar på där inne. Så helt ensam blir jag inte. Underbara lilla du. Behöver jag tillägga att jag längtar och tänker mycket på november så här i juli och semestertider..? 


Havet

Publicerad 2014-07-15 10:13:28 i Allmänt,

Det är något speciellt och rogivande med havet. Vackert! Avkopplande! Bara en knapp vecka kvar av denna fantastiska vy innan vi åker hem till verkligheten igen. Men fortsätter njuta! 

Läckage

Publicerad 2014-07-15 01:19:50 i Graviditet, Längtan,

Så, nu har första bröstmjölksläckaget upptäckts. En liten ljus intorkad strimma längs med ena bröstet upptäcktes i morse. Känns väldigt underligt. Vadå, ska jag amma. Jo men visst, vi är ju gravida ju. Ja även om det känns märkligt så är allt som skvallrar om kroppens förberedelser inför förlossning och barn mer än välkommet. Såklart. 

Mitt i juli och semestern, och längtar ihjäl mig efter november! 

Födelsedag

Publicerad 2014-07-14 11:02:02 i Glädje,

Idag firar vi födelsedag här nere i värmen! Sista födelsedagen utan titeln "pappa". Nästa år är det fullt ös, medvetslös, på födelsedagarna! Med mer fokus på en annan liten människa än på oss ❤️

Senaste

Publicerad 2014-07-12 09:18:42 i Graviditet, Tacksamhet,

Senaste krämpan är att jag vaknar med svullna och sovande händer. Skumt. Men jag klagar inte. För gravid är jag så in i h...e.. Och det är det enda som räknas. 

Min man behandlar mig som en skör porslinsdocka. Bär allt och vill gärna hålla i mig också. Om jag skulle ramla. Vilket jag faktiskt gjorde häromdagen. Men det gick bra! 

Solen skiner och idag tar vi en lugn vilodag vid poolen. Efter lite äventyr igår känns foglossningen mer än på länge och det ska bli skönt att vila lite. 

Foglossning i värme (vecka 24, 23+1)

Publicerad 2014-07-11 07:53:09 i Graviditet,

En del krämpor har tagit vid och blivit värre här nere. Bl.a. Extremt svullna fötter och något slags tryck ner mot underlivet. Som öm och lite svullen. Men foglossningen tycker jag faktiskt ha r blivit bättre. Undrar om det är en slump eller om värme kan ha en bra inverkan på just foglossning? 

Igår införskaffades äntligen en hatt iaf. Sitter fint i värmen med ett eget parasol på huvudet! Stödstrumporna gör underverk på eftermiddagen efter en dag på stranden mot svullna fötter! 

Vecka 24

Publicerad 2014-07-10 09:07:06 i Glädje, Graviditet,

Magen växer och vi går in i vecka 24! Otroligt! Idag skulle lillan kunna överleva utanför magen. Men inget är säkert och hon skulle inte må bra. Stanna 16 veckor till du lilla parvel, så ses vi då! 

Spanien (vecka 23, 22+4)

Publicerad 2014-07-07 22:18:02 i Allmänt,

Vi har det varmt och skönt på utlandsvistelsen. Kanske för varmt? Mycket skugga för min del. Men jag njuter under mitt parasol! Havet, glass och härliga kvällar! 

5 juli

Publicerad 2014-07-05 03:07:26 i Glädje, Graviditet, Längtan,

5 juli och på dagen fyra månader kvar till BF. Träffade en enmånaders häromdagen och längtar om möjligt ännu mer till vår godisbit som
sprattlar på inne i magen! Utom när farmor vill känna, för då blir hon alldeles stilla..till farmors stora förtret ❤️

Framme på semesterorten. Imorgon blir det sovmorgon! Hoppas lillan är med på den! 

Ännu ett besked

Publicerad 2014-07-04 09:38:28 i Glädje,

Ännu ett besked, en flicka till i vår närhet, i samma månad som vi! Det är underbart att kunna känna genuin glädje! 

Längtan

Publicerad 2014-07-04 05:38:38 i Glädje, Graviditet, Längtan, Tacksamhet,

Att längta efter någon så mycket. Någon som inte finns. Någon som sen fanns. Och som vi nu inte känner. Inte överhuvudtaget. Men hon finns nu. Och hon fattas oss och vi längtar efter henne så enormt. Kan inte förstå att man kan ha så starka känslor för någon som nästan inte finns och som man inte känner alls. 

Kom igen november, kom till oss snart! 

Känner (vecka 23, 22+0)

Publicerad 2014-07-03 07:45:02 i Glädje, Graviditet, Längtan,

Känner henne så mycket och ofta nu. Blir tårögd. Rätt va det är så sparkar hon neråt, uppåt, åt sidan, en vass kant rätt ut eller en mjukare mer stillsam buff. Det är så obeskrivligt fantastiskt och jag är så fruktansvärt tacksam att vi är här och nu och får uppleva det här. Tittar på de få plagg vi köpt ibland och fantiserar om när hon finns i de där kläderna. De kommer förmodligen vara lite stora. Jag kan verkligen inte tro det.
 
Vi preppar för fullt inför resa till sydligare breddgrader här hemma. Vi blir borta flera veckor då vi har priviliget med tillgång till en lägenhet i Spanien. Kommer njuta och ta det lugnt där nere. Sitta i skuggan och läsa en bok och äta glass. Bada. Njuta av livet och att vi bara har varandra att ta hand om nu. Snart är vi tre. Sista semestern som liten familj, sista semestern då vi bara packar åt oss själva. 
 
Några vänner kommer även ner under större delen av vistelsen. Kommer bli kul. Ska försöka bila runt lite med dem och göra dagsutlykter och se delar av Spanien vi inte tidigare sett så mycket av.
 
Mitt bloggande kommer med stor sannolikhet bli lidande. Men ska försöka uppdatera emellanåt. Önskar er alla en fin sommar! 

Första sparken

Publicerad 2014-07-01 22:16:25 i Glädje,

Idag har hon varit vild i magen! Och detta till min svåger och svägerskas stora förtjusning som idag fick känna henne sparka för första gången. De lyckades med den bedriften först av alla - utom hennes mamma och pappa. 

Nöjda! Första semesterdagen imorgon. Livet leker. Hoppas det fortsätter så här! 

Vågade

Publicerad 2014-07-01 15:01:56 i Glädje, Graviditet,

Vågade köpa två pyjamasar till lillan. En med lite rosa på (ska försöka att se till att det inte blir för mycket rosa dock...) och en med lite beiget. Vi köper pyjamas till vår dotter. Nyper mig i armen. Ja, jag är vaken. Vi köper pyjamas till vår dotter ❤️

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela