dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Fan också, aldrig mer Sköna Hem

Publicerad 2014-10-31 13:43:23 i Allmänt,

Jag blir så irriterad på mig själv. Nu har jag ägnat flera timmars energi på tidningen Sköna hem och deras ovilja att hjälpa mig att förstå varför jag ska betala påminnelsefakturor, och detta på fakturor som inte tidigare fått. Och sedan för att det satt så långt inne att jag skulle kunna få ett mail om bekräftelse på avslut av prenumeration. Eftersom jag nu inte litar på att de avslutat den när de säger det, eftersom de vägrar ta bort påminnelseavgift på fakturor jag inte mottagit. Misstänksamhet föder misstänksamhet I guess.

Jag kommer aldrig mer att:
1. prenumerera på Sköna hem.
2. låta människor som inte förtjänar min energi, ta min energi. Nu skriver jag ner det, och sen ska det vara ute ur mitt huvud (jag vet ju med mig att jag inte fungerar så, men jag försöker tappert anamma detta nya tankesätt dagligen).

Frustration och i-landsproblem!
Nu äter jag äppelpaj istället. Med glass. Mmmmm..

Fotbehandling (vecka 40, 39+1)

Publicerad 2014-10-31 10:36:00 i Graviditet, Lillan, Längtan,

Var på fotbehandling häromdagen. F.a.n.t.a.s.t.i.s.k.t. Så väl spenderade pengar för stackars fötter - graviditet eller ej. Men nu uppskattade jag det något fruktansvärt. Så de är som babyfötter nu! Passar ju bra till lillans ankomst ;) Avslutades med en fotmasage. Terapueten meddelade även att fotmassage kan trigga förlossning. Jasså, det behöver du inte säga två ggr sa jag - vet precis vad min man ska göra om kvällarna nu! :)
 
I övrigt har barnmorskebesök hunnits med. Och fröken har äntligen fixerat sig! Så inte undra på att det gjort så ont mellan benen den sista tiden, hon borrar sig neråt som bara den helt enkelt. That´s my girl! Du är på väg åt rätt håll! Allt annat såg bra ut. Utom några utslag som barnmorskan reagerade på, förmodligen hormoner. Men hon vill att jag kommer in på måndag och tar prover om det blir värre och/eller börjar klia. Hoppas det blir ett ickeproblem p.g.a. förlossning i helgen! 
 
Idag ska vi på date, jag och maken. Kanske sista restaurangbesöket på länge? Vi hoppas på det! 
Trevlig helg!

Vecka 40

Publicerad 2014-10-30 18:17:51 i Graviditet, Längtan,

Idag är det vecka 40. 39+0, men ändå vecka 40. 6 dagar kvar till BF. Som vi har längtat och väntat. Lillan har sparkat på som vanligt hela dagen, och det enda som egentligen indikerat att vi närmar oss slutet av graviditeten är en molvärk som kommit och gått under hela dagen. Inte riktigt gett med sig, men inte blivit jättestark heller..hoppas ju på att detta kan tyda på något?! Men det behöver ju inte betyda någonting alls heller. Mer än att vi faktiskt är i vecka 40.
 
Annars har jag haft fina vänner på besök som gjort en liten min babyshower för mig. Jag är ju lite av en motståndare till sånt, och det har nog med tidigare erfarenheter att göra (min bästa vän förlorade sin son när han var tre månader efter att ha fötts sjuk, och fick tillbringa sitt korta liv på barnsjukhus). Vill inte ta ut något i förskott. Och är rädd för att delta i någon form av firande av ett barn, om något sedan går fel. Men detta var en helt lagom nivå, de bjöd på lunch här hemma hos mig och hade några små paket till lillan. 
 
Nu ska jag vila, haft ännu en halvtaskig natt. Vaken några timmar, utöver de sedvanliga kisspauserna. Gå och lägga mig lite senare och återigen hoppas på att jag vaknar upp med värkar istället för akissnödighet! ;)

Föreläsning SöS (vecka 39, 38+6)

Publicerad 2014-10-29 09:38:51 i Graviditet,

Föreläsningen var riktigt bra igår. Mycket som vi redan hört, men det skadar inte med repetition. Hälften handlade om själva förlossningen, smärtlindring etc. Och hur en normal förlossning brukar gå till och så där. Andra hälften om vad som händer när bebben väl är ute. Alltifrån praktiska detaljer som vilka rum och förutsättningar som finns att tillgå. Var man får bo etc. Även hur de tänker på SöS, både med amning och besök etc. Givande 90 minuter sammanfattat. Så glad att vi gick även på denna föreläsning. Det blir dessutom mer och mer verkligt när man sitter i sjukhussammanhang och lyssnar på samtal/föreläsning om förlossningar. Och det känns också viktigt. Annars kan det kännas så konstigt att det faktiskt är vi som ska in till sjukhuset snart och föda, jag har så svårt att ta till mig det. Vet inte riktigt vad jag ska göra för att förstå det? För även om det blir verkligare i sådana här sammanhang, så är jag ändå inte riktigt "där" än. Kommer man dit, när man inser att det är vi som ska föda barn? Eller blir det så först när man är på plats och det börjar hända grejer med kroppen? Jag vet inte?!
 
Nöjd med gårdagen iaf. 7 dagar kvar till BF, undrar hur många dagar det är kvar till förlossningen?

Stillsam takt

Publicerad 2014-10-28 09:12:15 i Graviditet,

Fortsätter i samma stillsamma takt. Tvättar lite idag, och mamma och pappa kommer på lunch, lunch i form av rester. Så jag ska inte stå och tillaga en massa. Lagom aktivitet. Nu vilar jag lite efter en ganska ok natt. Det blir jobbigare och jobbigare att röra sig i sängen på nätterna. Tycker det gör ont överallt och att ta sig upp och kissa är en riktig kamp!
 
I eftermiddag ska vi föresten även gå på sjukhusets egen föreläsning. Ser fram emot det. Bra att besöka sjukhuset en gång till. Och dessutom få information om en hel del, det är iaf min förhoppning. En liten recension kommer senare. 
 
Tick, tack - 8 dagar kvar till BF.
 

Trevligt (vecka 39, 38+4)

Publicerad 2014-10-27 16:54:41 i Graviditet,

Haft en trevlig lunch idag med två vänner. En liten 8-månaders. Och en bulle i ugnen, en kompis till vår lilla som ännu inte heller tittat ut. Så mycket mer varken behöver eller hinner man med på en dag när allt går i slow motion. Lika bra. Lugnt och stillsamt. Helt slut p.g.a. taskig sömn iaf, vaknade 3.30 och somnade om 5 och vaknad 6.30 igen.. Är det föraningar om att lillfröken tänkt sig vara vaken vid 3-4-tiden på nätterna tro? Det verkar liksom vara tiden jag inte kan sova generellt. 
 
Stödstrumpor flitigt på idag, för igår såg mina ben läskiga ut! Hade vanliga strumpor hela dagen, och de "satt åt" (inte i vanliga fall såklart. Inte överhuvudtaget.) någon decimeter upp på vaden. För vaden liksom delar sig i två. Fötterna är gigantiska. Sen kommer det ett "klämmärke" runt hela benet, och det klämmärket är inte att leka med - vi snackar en nivåskillnad på någon centimeter. Sen svullnad igen - liksom fötterna. Sexigt värre. Och värker gör det också. Sorrry, gnäll, gnäll! Det ÄR värt det. Men det ser bara väldigt läskigt ut! 
 
Nu blir det fisksoppa och varma mackor, saffranssoppa. Mycket god! Sen stillsamhet i soffan. 
 
Hoppas på ett uppvaknande inatt som slutar på förlossningen. Men det är väl föga troligt I guess...

Vågade (vecka 39, 38+3)

Publicerad 2014-10-26 23:04:48 i Graviditet,

Vågade oss iväg på övernattningstrippen, och det var jättetrevligt. Så glad att vi åkte! Och lite besviken över att vi inte fick åka tillbaka mot sjukhuset mitt i natten...;) Men det var kanske ganska väntat, egentligen. Men imorse blev det nog våra sista lugna hotellfrukost på väldigt länge. Och igår vår sista trerätters också, i lugn och ro, på ett bra tag. Restautangbesök i all ära, men herregud vad jag ser fram emot att sitta hemma och äta hela vintern, med vår lilla dotter. 
 
Nu känns väntan utdragen. Har lite smått och roligt inplanerat under veckan för att få även vecka 39/40 att gå. Måtte det gå fort, nu är det ivrigt här hemma över att få träffa henne. Men försöker ställa in mig på 15e trots att jag egentligen inte tror att det kommer dröja så länge. Är jag för positiv? 
 
 

12 dagar

Publicerad 2014-10-24 09:48:35 i Lillan,

12 dagar till BF. En evighet. En liten fis i rymden. Hoppas bara att det inte utökas till 26 dagar! Det vore riktigt, riktigt jobbigt.. Speciellt när man nu går hemma och vankar och funderar. 
 
Igår fick vi ett helt lass med arvegodskläder! Alltid något positivt med att vara bland de absolut sista att få barn. Nu ångrar jag att vi ens köpte några kläder, för nu tror jag att vi har fått precis ALLT. Så nu blir det en tvätt till. Sen ska jag ägna endera dagen åt att sortera kläderna. Igen. För nu var det så länge sedan att jag glömt hur jag tänkte. Lista och sortera och organisera...det är lite av min grej ;)
 
Nu har vi även sorterat ut några extra lådor till henne. Så nu blir det strikt organisation i storleksordning.
 

Sjukskriven

Publicerad 2014-10-23 15:28:14 i Sjukskrivning,

Sjukskriven, avslutat allt på jobbet, eller snarare lämnat över det till någon annan. Åter om 1,5 år. Galet. Nu ska jag fokusera på lillan och mig själv. Tar FK när/om det blir ett problem, tänker inte låta det äta upp mig innan det faktiskt är ett problem.
 
Nu ska jag vila. 
Skönt. 

Listande och läkaren (vecka 39, 38+0)

Publicerad 2014-10-23 13:28:07 i Allmänt,

Det visar sig att det inte bara är jag som gillar listor! Tack snälla ni för alla värdefulla tips och saker att tänka på! Guld värt! Kommer nog återkomma till listan. Uppdatera den efterhand, och lägga till saker som jag själv eller kanske andra kommer på! Återigen - tack!
 
Strax till läkaren. Hade så onti ryggen igår att jag hade problem att sitta/stå/gå - visste inte var jag skulle ta vägen tillslut. Idag är det lite bättre. Men det kommer och går, imorse var det som igår. Det fungerar helt enkelt inte längre, fixar inte att hålla ihop det. Idag var det nog mina sista timmar på jobbet, hemma nu innan läkaren. Sen får det vara bra. Ska bry mig om mig själv och vila. 
 
Hoppas dock att FK kan blidkas förstås. Men tänker inte låta det stå och falla med dem. Mitt jobb tycker absolut att jag ska gå hem och vara ledig och vila upp mig nu. Och det känns skönt, där är jag iaf inte misstrodd. 1,5 år ska jag vara borta förmodligen. Overkligt. 
 

Listan, uppdaterar efterhand det kommer in tips! :)

Publicerad 2014-10-21 17:09:00 i Graviditet,

Som bekant är jag ju en typisk listperson. Jag fortsätter på temat och ber er gärna hjälpa mig fylla på vad ni tycker har varit/är bra, eller som ni tänkt på borde vara bra till en bebis. Det finns så fruktansvärt många listor på nätet, men jag gör helst en egen. Tycker ni att jag missat någt? Smaken är ju bekant som baken, men det kan vara fint med inputs på saker som ni experter märkt är bra att ha, eller fått tips om är ett måste! :) (Tycker att en sån där soptunna för blöjor är en typisk sådan - vissa jag har frågat säger att det är det bästa de köpt, och andra säger att det var fruktansvärt onödiga dyra pengar - kanske har att göra med hur mycket (och hur illaluktande?) ens barn bajsar? Vad vet jag? Vi har iaf valt bort just denna lilla attiralj, så får vi se om vi ändrar oss sedan och vill ha en? Men utgångspunkten är att vi hoppar över det).
 
Baby Björn el. dyl. 
Flytande alvedon
Sup alvedon 
Ersättning
Nappflaska - check
Koksalt
Babyvakt
Mobil som rör sig -
Hundbajspåsar till blöjor -check
Tvättlappar (skumgummi) - check
Våtservetter - check
Filtar - delvis check
Bilskydd - check, köpt
Bröstpump - check
Läckagepads - check
Bepanten, salva för barnrumpa - check
Börsvårtsskydd - check
Bröstvårtssalva - check
Nappar - check, 3 olika 
Spjälskydd - check, köpt
Dukar/Handdukar (små och större) - check, köpt/har 
Babynest - check, fått ett 
Snorsug - check
Badolja - check
Termometer - check
Pysventil - check
Blöjor - check
Jättebindor - check
Amningslinnen - check
Amningsbh:ar - check
Vagn - check, lånar
Skötväska - check
Kläder - check, lånar/fått/köpt
Spjälsäng - check
Amningskudde - check
Sängkläder/täcke/kudde - check
Badbalja och badolja - check
Babysitter - check, lånar
Barnstol - check, lånar
Babygym - check, lånar
Skötbord - check

Sluta bry mig

Publicerad 2014-10-19 08:47:30 i Barnmorskan, Glädje, Graviditet, Insikt, Tacksamhet,

Jag ska försöka släppa detta med barnmorskan nu. Sluta bry mig. Det är bara pengar. Vi överlever om jag går på ledighet utan betalning. Eller norpar ett par semesterdagar som utfyllnad. Eller sjukar mig och få betalt iaf någon vecka. Orkar jag inte så orkar jag inte. Då slutar jag helt enkelt gå till jobbet så får det bli vad det blir. Min man försöker återigen dämpa mina katastroftankar och ber mig fokusera på att må bra, och på att lillan mår bra. Han är bra han. Vad vore jag utan när jag skenar iväg och får panik av både stora och små saker? Det viktiga är ju att vi står här och nu i vecka 38 och snart får träffa vår dotter. Hela livet är på väg att förändras. Till det bättre. En fantastisk månad! Förmodligen vår livs bästa. 
 
Lugn bara lugn. 
 
Har även haft en riktigt, riktigt bra natt. Somnade vid 22. Var uppe en gång och gick på toaletten vid 2-tiden. Sen sov jag ända till 7. Fantastiskt! Inget konstant springande på toaletten. Ingen vaka från 4.00. Hjälper mig defintivit att vända katastroftankarna också ;) 

Barnmorskan irriterar

Publicerad 2014-10-18 17:24:02 i Graviditet, Sjukskrivning,

Jaha: I början av min graviditet fick jag bekräftad svår foglossning. I vecka 8 närmare bestämt. D.v.s. i slutet av mars. Det har blivit sämre och sämre, men jag har bitit ihop, för det har varit viktigt för mig att "komma tillbaka" i jobbet. Känna att jag mår bra där igen. Och att jag trivs och är "arbetsför" igen. Har ju varit sjukskriven mellan dec 2013-mars 2014. Och jobbat heltid sedan juni i år. När jag fick den svåra foglossningen bekräftad sa läkaren, i princip, säg till när du inte orkar mer så får vi titta på en sjukskrivning. Jag antar att det är delvis det som hållit mig flytande. 
 
Jag har bitit ihop, och bitit ihop. Och varit ganska stolt över mig själv över att ha arbetat heltid trots allt som varit. Både med jobbet, den ofrivilliga barnlösheten, missfallet, ivf:en och nu slutligen det fysiska med foglossning. Men nu sista tiden har jag känt att när det skär i rygg/ben och värker i kroppen av att ställa sig upp och marschera iväg mot kopieringsmaskinen. DÅ börjar det bli dags att fundera på att lägga av. Sagt och gjort, igår hos barnmorskan meddelar de mig att det är försent för sjukskrivning i vecka 38. För sent? Va?
 
Jag har ett helt koppel av vänner som myglat sig till sjukskrivningar både en och tre månader innan förlossning. DE har inte haft ont eller jobbigt överhuvudtaget. De har velat varit hemma och vila. Lathet kallar jag det. Men alla är ju olika. Och deras sjukskrivningar har inte varit några konstigheter överhuvudtaget. Det irriterar mig något fruktansvärt nu. Det är förstås inte deras fel. Men om man kan mygla sig till en sjuskrivning SÅ lätt, varför i hela helvete kan man inte få en nu, när jag faktiskt har ont?
 
Nej, barnmorskan lät som sagt meddela att det var försent för sjukskrivning. Jag påpekade att det var väl en läkares bedömning. Jo, det fick jag medhåll på, MEN, de har tyvärr ingen läkartid förrän 4 november. D.v.s. en dag innan BF. Det känns nästan genomtänkt, men det är ju min egen tolkning och irritation. Jag tycker det är skandal och jag är ledsen över att jag möts av noll förståelse - plötsligt. Jag blir arg och irriterad av min egen naivitet - jag borde naturligtvis inte ha jobbat så länge, jag borde ha "utnyttjat" systemet från början som "alla andra" och blivit sjukskriven när jag erbjöds. Men å andra sidan, varför ska man vara sjukskriven av den anledningen? Är det inte bättre då att man jobbar så länge man kan?!
 
Vad gör jag då?
Antingen travar jag ner till vårdcentralen och ber att få träffa en läkare, och ber om sjuskrivning. Får jag inte det, så funderar jag på om jag ska sjukskriva mig själv. Gå till jobbet en halv dag, och sen sjuka mig fem dagar. Få lite mindre karens och sen på eget initiviativ gå hem. Sen gå tillbaka till jobbet och göra samma sak veckan därpå. Bara för att. Klart jag kan ta ut föräldradagar men jag blir så fruktansvärt principiellt förbannad över att behöva ta föräldradagar när andra sjukskrivs månader innan BF för att de vill vila. Jag kallar det lathet. Har en bekant som vet att jag har haft jättemycket problem med foglossning. Hon ringde mig och frågade hur det kändes. Detta för att hon skulle kunna beskriva det för sin läkare och bli sjukskriven. Det blev hon. Två månader innan förlossning. Indirekt baserat på min foglossning. Det stör mig, och jag blir ledsen att folk utnyttjar systemet, och någon som sköter sig och försöker och biter i, sen inte får hjälp. 
 
Jag kanske är fånig och hormonell. Men det provocerar mig så inihelvete. Och av den anledningen vill jag inte ta ut föräldradagar i förväg. Dagar som jag annars kan spendera med mitt barn när hon finns här. 
 
Vi får se hur det löser sig? Helst skulle jag vilja att hon kom inatt, så blir det ett ickeproblem. Och OM jag skulle ha turen att bli gravid igen tänker jag inte vara naiv och lojal, och kämpa på. Då tänker jag se till att bli sjukskriven om jag har ont. Inte ens överväga att köra på. Utan bara tänka på mig. För det verkar vara så man måste göra. I vanlig ordning ska man behöva slå sig fram och helst ljuga för att få hjälp. 
 
Förbannad. 

BM-drama (vecka 38, 37+1)

Publicerad 2014-10-17 19:13:57 i Barnmorskan, Graviditet,

Gick bra hos barnmorskan idag, med allt mätande och så. Hjärtljud fint, 148 slag i minuten. Mitt blodtryck var prima. SF-mått 35 cm, fortsätter ligga på snittkurvan. Känner mig gigantisk, men det är en annan femma. Dockhaft mig ett litet dram också, av den mer psykiska karaktärern. Men nu är jag så trött att jag inte orkar tänka på det mer, fruktansvärt irriterad och ledsen har jag varit idag p.g.a. barnmorskan/läkare/min egen naivitet.
 
Men allt står rätt till med lillan, och det är det viktiga. Detaljerna kring det andra går jag in på imorgon. NU tänker jag mysa ner mig i soffan och inte förbränna en endaste kalori till idag. Stillhet.
 
Tänk om hon bara kunde komma inatt så kan jag lägga det bakom mig.
Trevlig helg på er alla!

Bilskydd (Vecka 38, 37+0)

Publicerad 2014-10-16 09:43:39 i Allmänt,

Vi går in i veckan då allt kan hända. Veckan då vi har gått en fullgången graviditet. Igår pratade vi mycket om att hon finns, men ändå inte finns. Det känns helt fantastiskt att vi ska få träffa henne snart. Min man som kanske har fokuserat lite mer på det praktiska kring den här graviditeten (kanske inte så konstigt, eftersom det är svårt för honom att känna allt som jag gör, rent fysiskt) såg så fantastiskt glad ut när nu bilskyddet "damp ner" hos oss. Vi har ett bilskydd. Och min man log hela kvällen. "Älskling, tänk att vi har köpt en sån där!!!"
 
Ja, det har vi, nu har vi ett bilskydd till vår dotter. Så snart det sitter fast i bilen så är vi liksom där, allt är på plats, vi saknar bara DIG!
 

Lyx

Publicerad 2014-10-14 16:40:31 i Graviditet, Lillan,

Unnar oss en utekväll ikväll. På en vanlig sketen tisdag går vi ut och äter och njuter av att bara vara vi två. Snart njuter vi ännu mer, av att bara vara tre! Men då får vi nog stanna hemma en stund..och inte spatsera runt på så många restauranger ;)
 
Hon har varit betydligt lugnare idag. Eller inte direkt lugnare, samma frekvens av rörelser, men lite behagligare rörelser för hennes mamma. Ett fåtal "nedpressningar" mot underlivet och inga ordentliga hårda sparkar. Idag verkar hon mest bara stuffa omkring lite sådär skönt och lagom. Det är min chilltjej det! ;)
 
Som sagt, då "gör vi stan då" - i den bemärkelse man nu "gör stan" i höggravidläge!

Vecka 37 (36+4)

Publicerad 2014-10-13 20:16:12 i Graviditet,

Idag har hon levt rövare där inne. Framför allt trycker hon extremt mycket nedåt, jag antar att hon håller på att fixera sig. Jag hoppas att det är det hon pysslar med. Stundtals har det gjort riktigt ont. Så att jag har fått stanna upp och hålla i mig. Känner hur stark hon är nu, hur mycket det känns och slits i mig när hon stökar på sitt allra bästa. Det sticker och river i underlivet. Någon annan som upplevt det. 
 
Och snälla, kan du inte komma liite lite tidigt, ut hit till oss! Längtar efter dig!

Girig?

Publicerad 2014-10-12 19:32:59 i Graviditet, Tacksamhet, oro,

Jag har inte ens fått mitt första barn än men det börjar redan gnaga i mig rörande syskonförsök. Jag försöker fokusera på det mirakel vi nu snart kommer få träffa. Men jag kan inte sticka under stolen med att jag undrar över hur det kommer gå nästa gång? När vi vill ha fler, det har vi redan bestämt att vi vill. Och jag kan inte, tyvärr, låta bli att oroas över våndan och problematiken inför detta. 
 
Är jag girig?
 
Önskar jag kunde fokusera mer på nu och här. Det är en ständig problematik för mig, att jag skenar iväg i tanken. Och jag älskar ju egentligen nu och här. Känna min lilla plutt sparka runt i magen, drömma om hur hon kommer se ut. Känna en fot utanpå magen. Det är magiskt. Och jag är så tacksam över att jag får vara med om det. Och jag blir nog girig. För trots sömnlöshet, den förbannade foglossningen som lyst med sin närvaro sen vecka 8, så vill jag inte att detta är både första och sista gången jag är gravid. Jag vill känna fler av små mirakel som vi kan få till, jag och min älskade man. 

BB-avstånd (vecka 37, 36+2)

Publicerad 2014-10-11 09:28:56 i Graviditet,

Tack för ert engagemang rörande BB-avståndet en helg. Ni har nog rätt alla som svarat, 40 minuter är inte långt, jag har nog mest levt i en bortskämd värld där fem minuter har känts normalt. Det är det nog inte. 40 minuter verkar snarare vara mer normalt. Dessutom har vi bestämt att maken följer med, vilket gör att han kan köra och är på plats med mig om något händer. Så nu har jag beslutat att jag får ha min roliga helg, om hon nu inte tittat ut innan. Vilket jag inte kan sticka under stolen med, är en ganska stor förhoppning.
 
Nu är vecka 37 kommen. Och på appen läser jag 25 dagar kvar. Känns som vanligt helt galet att vi traskar över 90%-strecket. Och att det faktiskt kan hända när som. 
 
Imorgon införskaffar vi den sista pusselbiten, bilbarnstol. Vi skulle ha lånat en, men nu blev det inte så. Så nu blir det till att köpa en och installera så att den biten också känns klar!
 
Trevlig helg alla!

Jobbet (vecka 37, 36+0)

Publicerad 2014-10-09 16:28:06 i Graviditet,

Tog mig till jobbet i tisdags. Idag och igår har jag jobbat hemma. En klar fördel att kunna göra det. KÄnns väldigt skönt att inte behövt jaga iväg på morgonen utan lugnt druckit mitt kaffe på morgonen. Och kunnat lägga upp benen högt emellanåt, och t.o.m. sträcka ut sig på soffan. VI får se hur det känns imorgon när jag åker till jobbet igen? Och vi får se hur det blir nästa vecka. Jag ligger lågt och försöker lyssna på kroppen. Kan jag jobba hemma två dagar nästa vecka också så kanske jag får ihop det till en dräglig situation. Annars kanske det får bli sjukskrivning. Har inget barnmorskabesök inplanerat förrän fredag nästa vecka. Men om det kniper kan man ju sjukskriva sig själv en vecka.
 
Herregud. Nu pratar vi inte månader och veckor. Nu pratar vi dagar. Skulle i praktiken kunna hända inatt. I värsta fall om fem veckor. Men i appen läser jag 27 dagar.
 
Har en kul grej inplanerad helgen den 25-26 oktober, innefattar övernattning. 40 min till närmsta sjukhus. Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det. Kunde inte styra det när det blev inplanerat. Och i ärlighetens namn så trodde jag då fortfarande att vi väntade missfall, så jag såg det inte ens som ett problematiskt datum. Nu är vi där vi är. Och jag vet inte om jag ska ställa in övernattningen, och bara ev. närvara på dagen om jag orkar. Vad hade ni gjort? Det är alltså 10 dagar innan BF - högst individuellt förstås. Men andras reflektioner är ju alltid intressant! :)

Magen

Publicerad 2014-10-06 17:26:21 i Allmänt,

Trots att helgen känts rolig och lagom ansträngande så börjar jag fundera på om jag var lite ambitiös. Min kropp har inte riktigt varit med mig idag, och jag funderar faktiskt på att sjukskriva mig och vila lite ett par dagar. Vet inte om det är sammandragningar. Men haft ont i magen, och den har känts stenhård. Så jag kanske borde passa mig lite.. Jag har lovat mig själv att lyssna på kroppen. Att bebisen och jag själv är viktigast. Inte att ta mig till jobbet...
 
Vi får se hur det känns imorgon när jag vaknar?

Helgen (vecka 36: 35+3)

Publicerad 2014-10-05 18:53:49 i Allmänt,

Helgen har varit fantastiskt härlig med barnen! Men nu är jag helt slut! Sjunker ner tidigt i sängen, kanske efter lite kolhydratspåfyllning i form av baguetter som vi skämde bort barnen med till frukost imorse? Sen väntar ännu en arbetsvecka...undrar hur många till det blir?

Barnmorskan och syskonbarn

Publicerad 2014-10-04 11:23:46 i Förlossning, Graviditet,

Hunnit med ännu ett besök hos barnmorskan i veckan. 
 
Sf-måttet är nu uppe på 34 cm, och ligger på pricken på kurvan. Hjärtljuden spelades in, lite kul att ha kvar tänkte vi efter tips från svägerskan som själv ångrat att hon inte spelat in under sina graviditeter. Så det känns kul att vi har nu! Vi gjorde en sammanfattning om hur vi upplevt graviditeten. Oro, tankar och annat som vi har inför förlossningen. Ja, ett bra samtal med barnmorskan helt enkelt. Lillan ligger fortfarande rätt med huvudet ner och fötterna upp, så detta sparkande jag känner hela tiden är inte så konstigt. Hon är stor och stark nu, så stark att jag börjat bli öm på ett ställe i magen ditt hon lyckas rikta några välvalda sparkar varje dag. 
 
När vi bokade in nästa tid, om två veckor, sa barnmorskan: "Ja vi får se om vi ses då?" Känns helt galet, från nu räknar hon med att vi kanske inte dyker upp. För att vi är på förlossningen. För att VI är PÅ förlossningen. Galet. Galet. Galet.
 
Idag ska vi ha en "sista" aktivitet med våra syskonbarn. Det blir naturligtvis inte sista. V brukar låna dem med jämna mellanrum och hitta på roliga saker. Men det kommer kanske dröja innan vi lyckas göra det igen. Så nu ska vi skämma bort dem ordentligt idag tänkte vi, sånt man får göra med andras barn, men som man måste dämpa lite och hålla på en normal nivå med sina barn, som man tänkt uppforsta ;) Ska bli mysigt att ha dem här över natten också. En av dem frågade för ett par månader sedan lite oroat: "När bebisen kommer, kommer ni tycka mindre om oss då". Gullegullegulle! Höll på att börja grina när han sa så, han måste ju ha funderat en stund på detta. Kramade honom länge och sa att våra känslor för dem aldrig, aldrig någonsin kommer att förändras. Men att vi kanske kommer ha lite mindre tid bara. Barn - de är härliga och mest av allt ärliga - världens finaste egenskaper!
 
Trevlig helg!

Profylax

Publicerad 2014-10-03 17:00:48 i Förlossning, Föräldrautbildning,

Så har vi varit på profylax. Eller en introduktionskurs till profylax. Det var intressant och bra, men vi har valt att inte  gå vidare och köpa dyrare kurser. Utan det får räcka där. VI gick igenom de tre olika andningsstadierna och pratade lite allmänt om profylax. Vad det betyder och så där. Sedan fick vi göra lite övningar. Bl.a. fick min man nypa mig det absolut hårdaste han kunde och när det gjorde så ont så att jag kände att "nu dör jag" så skulle han hålla kvar där i 10 sekunder. För att försöka simulera toppen av en värk. Och jag skulle andas igenom det. Det går ju naturligtvis inte att nypa sig fram till en värk, och jag har ju ingen aning om hur det känns! Men det var ett bra försök. Och jag lyckades tillslut, även om jag hellre hade lust att dra till honom och säga åt honom att SLUTA! Intressant. Han är lite rädd för att jag kommer vara vansinnig under förlossningen. Med all rätt. Jag har ett ganska hett temperament... Vi får se? Jag kanske är from som ett lamm?!
 
Det var iaf en givande timme och jag är glad att vi gick på kursen. Kanske framför allt för min mans skull. Det blir mer och mer verkligt för honom vad som komma skall. Och han har nu något konkret att hjälpa mig med. Det tror jag är jättebra. Och jag har ändå i bakhuvudet hur man kan försöka ta sig igenom värkarna. 

Idag

Publicerad 2014-10-01 17:23:57 i Sorg,

Idag för ett år sedan skrapade vi bort det lilla liv som vi äntligen hade lyckats skapa efter konstaterat MA några dagar tidigare. Den känslan vill jag aldrig uppleva igen. Jag grät i flera dagar, i veckor, det fanns liksom inget slut på sorgen. Konstigt. Konstigt hur det kan vända till att stå här i vecka 36 och bara invänta de dagar och veckor som är kvar tills vi äntligen får bli föräldrar istället. Känner mig ännu mer tacksam över att det gick till slut. Jag blir fortfarande oerhört ledsen när jag tänker på det. Grät en hel del igår. För det är ju liksom, för mig, en liten person som vi aldrig kommer få träffa. En liten person som vi gjorde. Ser det inte riktigt som alla andra: ett missfall, något som var naturens gång, och alla de där peppande kommentarerna man kan få. Jag förstår att det var så. Men för mig var det så mycket mer än så, det var ett barn. Ett barn som jag skulle varit mamma till idag. Ett barn som vi längtat så otroligt mycket efter. Om några veckor är jag mamma, "på riktigt". Det är nog det enda som kan trösta. Och tacksamheten är oändligt stor!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela