dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Listan, uppdaterar efterhand det kommer in tips! :)

Publicerad 2014-10-21 17:09:00 i Graviditet,

Som bekant är jag ju en typisk listperson. Jag fortsätter på temat och ber er gärna hjälpa mig fylla på vad ni tycker har varit/är bra, eller som ni tänkt på borde vara bra till en bebis. Det finns så fruktansvärt många listor på nätet, men jag gör helst en egen. Tycker ni att jag missat någt? Smaken är ju bekant som baken, men det kan vara fint med inputs på saker som ni experter märkt är bra att ha, eller fått tips om är ett måste! :) (Tycker att en sån där soptunna för blöjor är en typisk sådan - vissa jag har frågat säger att det är det bästa de köpt, och andra säger att det var fruktansvärt onödiga dyra pengar - kanske har att göra med hur mycket (och hur illaluktande?) ens barn bajsar? Vad vet jag? Vi har iaf valt bort just denna lilla attiralj, så får vi se om vi ändrar oss sedan och vill ha en? Men utgångspunkten är att vi hoppar över det).
 
Baby Björn el. dyl. 
Flytande alvedon
Sup alvedon 
Ersättning
Nappflaska - check
Koksalt
Babyvakt
Mobil som rör sig -
Hundbajspåsar till blöjor -check
Tvättlappar (skumgummi) - check
Våtservetter - check
Filtar - delvis check
Bilskydd - check, köpt
Bröstpump - check
Läckagepads - check
Bepanten, salva för barnrumpa - check
Börsvårtsskydd - check
Bröstvårtssalva - check
Nappar - check, 3 olika 
Spjälskydd - check, köpt
Dukar/Handdukar (små och större) - check, köpt/har 
Babynest - check, fått ett 
Snorsug - check
Badolja - check
Termometer - check
Pysventil - check
Blöjor - check
Jättebindor - check
Amningslinnen - check
Amningsbh:ar - check
Vagn - check, lånar
Skötväska - check
Kläder - check, lånar/fått/köpt
Spjälsäng - check
Amningskudde - check
Sängkläder/täcke/kudde - check
Badbalja och badolja - check
Babysitter - check, lånar
Barnstol - check, lånar
Babygym - check, lånar
Skötbord - check

Kommentarer

Postat av: kmp

Publicerad 2014-10-21 17:38:33

Bra lista! Några veckor kvar för egen del (10) men jag saknar amningströja-behå på din lista.
men du kanske väntar tills efter förlossningen eftersom man inte vet sin storlek. Det tipset fick jag.

Svar: :) Kul att du tyckte det! Det är bara jag som missat att skriva ner amningströja och bh, har ett helt koppel av amningslinnen, och ett gäng med amningsvänliga överdelar. Plus tre amnings:bh:ar, ville inte köpa fler om brösten blir ännu större...precis som du säger. Men vill ända ha något ifall att!
Anna

Postat av: drommaromettplus

Publicerad 2014-10-21 17:44:07

Listor är så bra, älskar själv att göra dom :) Om du ska amma så är små handukar jätte bra, man kan sätta dom innanför bh när man ammar så blir inte bh så blöt om barnet "slabbar" (svårt att förklara men handuken är imellan barnet och bh). Vi fick en blöjhink gratis + några påsar och en massa annat, tror det heter babybox. sen har även apoteket en box som man får gratis.

Svar: Listor är verkligen bra! :) Små handdukar köpte jag ett gäng på Ikea, sånna där 10 för 30:-, det tänkte jag kunde vara bra att ha. Kanske missade jag att skriva det på listan.. Tycker du att hinken varit så fantastiskt bra som vissa tycker, eller mest "nice to have"? Ingick ingen hink i gratispaketen man fick nu, inte de gratispaket jag hittat iaf, och jag har fått både från det jag också tror hette babybox och apoteket...
Anna

Postat av: Fröken Klänning

Publicerad 2014-10-21 18:56:11

Salva till bröstvårtorna, jag hade purelan, väldigt skönt. Amningslinne eller annat linne som är lätt att dra ner. På BB satt jag med brösten i vädret mest hela tiden.

Filtar! Vi hade med en tunn och en lite tjockare till BB och hemma har vi en drös med.

En mobil som rör sig. Vi tyckte att det kändes onödigt, men när vi testade hos en kompis med resultatet lugnaste bytet i världen inhandlades en snabbt. De uppskattar väl det inte precis i början, men ganska så snart.

Vi har använt vår bärsjal mer än selen hittills. Kanske för att han ska sitta i babysinlägget i den. Guld för att få händerna fria ibland.

Vi köpte hem ersättning, just in case, men den står fortfarande oöppnad.

Vi har en vanlig hink för blöjorna, tycker inte att det luktar alls faktiskt, men det kommer sen när det vankas vanlig mat...

Svar: Salva till bröstvårtorna har jag! :) Även ett sånt där skydd om de blir hel såriga som bebisen kan suga ifrån iaf. Amningslinnen är också på plats, glömt att skriva med bara.
Filtar - vi har en hel del, men kanske borde ha några till då!
En mobil som rör sig, ock så jättebra förslag! Ska kolla på det!

Ja, bärsjal/baby björn ska vi definitivt ha en! Inte hunnit prova ut vilken än bara...

Kanske är smart med ersättning, å andra sidan har vi nära till butiken..suger på den lite..men kanske är lika bra och inga pengar att prata om. Förr eller senare slinker den kanske ner...;)

Vi fick tips om att köpa hundbajspåsar och lägga alltför illaluktande blöjor i. Billigt alt. Eller så vill man ha den där hinken sen. Men intressant att du inte funnit det särskilt nödvändigt.. :) Tack för dina tips!
Anna

Postat av: Zemira

Publicerad 2014-10-21 19:15:28

Men jösses vilket i-landsproblem! När barnet är fött, märker du vad du behöver. Strunt i listor!

/Z

Svar: Ja jag har knappast påstått att det är ett problem. Det är mer roligt, och ett sätt att förbereda sig.. Listor struntar jag inte i, de är en stor del av mitt liv, en typisk listperson som sagt ;) Men alla är olika, och alla vill inte ha listor!
Anna

Postat av: kmp

Publicerad 2014-10-21 19:51:23

Zemira, i-landsproblem?? Det handlar väl främst om att förbereda sig så man slipper ge sig ut i regnet till närmsta bensinmack bara för att man behöver Alvedon eller bindor när man minst anar det? Och vagn, spjälsäng och skötbord är väl såna saker som är sköna att ha införskaffat innan barnet kommer, annars hade jag iaf varit stressad. Dessutom kan man spara pengar på att köpa saker innan och inte precis när man behöver.

Svar: Precis kmp, håller med dig. Ett sätt att förbereda sig, kanske såväl psykiskt som praktiskt. Dessutom är det lite roligt, som man väntat och längtat efter att få förbereda sig "på riktigt". Och nu sitter man här och skriver gärna en lista eller två. Surfar runt bland vagnar för att hitta "den bästa"...o.s.v. Så jag håller med dig! :)
Anna

Postat av: Klara

Publicerad 2014-10-21 20:36:23

Jag skulle rekommendera supp alvedon också :)

Vi köpte hem ersättning och det räddade oss första kvällen/natten hemma! Jag fick mjölkstas och fick inte ut en endaste droppe och inte sonen heller utan bara skrek. Då fick han ersättning! Det besparade oss att sambon hade fått ge sig iväg ut efter nån öppen affär som säljer ersättning mitt i natten och är mitt bästa tips :)

Svar: Supp alvedon, perfekt! Det går in på listan. Och ersättningen fick jag tips om innan, och kan det rädda en natt (eller bara bli stående i kylen som för fröken klänning) så är det ju värt det! Jag skriver upp ersättning också! Tack!
Anna

Postat av: Tesen

Publicerad 2014-10-21 20:36:28

Hej!
Vad härligt att det närmar sig :)
Vi hade alvedonsuppar till lilleman när han va liten. Han va en kräkis, så det funkade inte med flytande.. Vi visste aldrig hur mycket han fick i sig.

Sen gjorde vi som er och struntade i blöjhink. Vi körde på hundbajspåsar för bajsblöjor (och gör fortfarande och nu är han snart två) och gick med dom till soporna ganska omgående :)

Sen nått som vi kom på, efter många skrikande blöjbyten, är att sonen verkligen inte tycker om att ha något ovanför sig. Vi fick plocka bort mobilerna ovanför skötbordet och sängen. Men alla är olika och man måste nog "trampa lite vatten" innan man kommer på vad som funkar och inte funkar :)

Kram och lycka till :)

Svar: Tack det känns underbart!
Ja det där med hundbajspåsar verkar vara en hit! Så får det bli! Och alvdeonsupparna kom upp på listan nu också :)

Intressant med barn, hur olika det kan vara (såklart - vi är ju alla olika individer). Fick tips om mobil som rör sig, och nu av dig att ta bort mobilerna. Men det är ju förstås som du säger, man får trampa lite vatten och se vad som fungerar just för henne. Men ska tänka på att det kan vara så att hon inte gillar mobiler om det blir svårigheter vid skötbordet, om vi nu väljer att hänga upp mobil där. Tack för tipsen!

Kram!
Anna

Postat av: Hannah

Publicerad 2014-10-21 21:10:37

Ah, listor - älskar listor! Jag är också en listmänniska :D Funderar lite såhär nu när jag väntar tredje barnet vad jag inte skulle klara mig utan. Rektaltermometer - det absolut säkraste sättet att ta tempen med. Babyvakt har jag använt mycket eftersom mina barn sovit ute i vagnen mest, vet inte hur ni bor? Blöjhink har vi inte, eldar upp i pannan direkt! Snorsug och koksalt+Nezeril älskar jag på förkylda barn! Sedan har jag en sak som är super att kunna - magmassage! Underbart för barn (och föräldrar) med bebisar som har mycket gaser och ont i magen, om inte annat kan det vara en mysig stund. Det kanske ditt BVC kan visa, annars kolla på youtube!

Svar: Termometer har vi, har också hört att rektaltermometer är det bästa, känns lite taskigt med det på något sätt, men är det bäst så...vi har en sån :) Bra, babyvakt har vi funderat på, men inte kommit till något beslut än. Vi bor i en ganska liten lägenhet för tillfället, men å andra sidan är man förhoppningsvis inte hemma hela tiden, och det kanske kan vara bra iaf. Det går upp på listan! :) Snorsug har vi köpt en, koksalt nezeril kanske är lika bra att införskaffa. Tack!
Och stort tack för magmassagetipset - vad finns inte på youtube nuförtiden! ;) Perfekt! TACK! :)
Anna

Postat av: Amanda

Publicerad 2014-10-21 22:20:03

Tycker du har en jättebra lista 😊 Det är så otroligt roligt att få handla och boa färdigt! Man har längtat extremt mycket efter att få uppleva allt -och kan man vill helst ha allt perfekt inför födelsen. Så är det faktiskt 😀 Bry dig inte om att det ses som i-landaproblem av en lite bitter människa 😉 Det är svårt att förstå glädjen i att få köpa hundbajspåsar till sitt barns första bajsblöjor om man inte längtat som vi gjort 😉 Kramar!

Svar: Haha, ja hundbajspåsarna blir det liksom en hel ceremoni kring! ;) Nej, jag njuter i fulla drag, över allt som måste göras. Om du tycker listan är bra, så tror jag att jag fått med mycket - du som precis fått lilla Signe har säkerligen koll tror jag! :) Kram!
Anna

Postat av: Votivi filii

Publicerad 2014-10-21 23:35:00

Tvättlappar - skumgummi, papper eller frotté
Våtservetter.
Skötväska (eller annan större väska som kan användas som det)

Vi hade inte tänkt köpa en blöjtunna, men kom över en billigt när vi var i Ullared. Så får se vad vi tycker om den.

Hundbajspåsar (att ha i skötväskan) är inget vi behöver köpa specifikt för busfröets bajsblöjor, men det är för att vi är hundägare - så vi har ju alltid hemma.

Har också skrivit en hel del listor, behövs när gravidhjärnan inte fungerar så bra.

Kram

Svar: Glömt att skriva upp bara, tvättlappar har vi, köpte sånna där gula i skumgummi som man bara blöter lite. Har även små tvättlappar i frotté. Våtservetter har vi också ett gäng, och sköterska - bra att du påminner! :) Bra att ni hittade en billig variant, de jag tittat på, och sedan avfärdat har varit lite för dyra. Så det får bli hundbajspåsar, precis som du, så får vi se sen om vi saknar en hink :) Det fina med att vara hundägare...;)
Ja listor är fint, såväl nu med gravidhjärna som annars. Är en riktig "listade" ;)

Närmar sig för er också nu! Är så glad för er skull efter allt ert kämpande! Kram!
Anna

Postat av: Bortom längtan

Publicerad 2014-10-22 11:21:48

Hej! Kul med listor - jag är likadan ;) Vi har inte haft något annat än en vanlig liten soptunna med lock inne i badrummet. (en sån däår i rostfritt från rusta) Har aldrig luktat från den och nu är ändå vår dotter 2 år och bajsar vanligt illaluktande bajs. ;) Tycker bara de där blöjhinkarna verkar krångliga... Vi fick några paket våtservetter och grejer i väskorna på BB så det har vi nog knappt köpt några själva ens.

Vet inte hur ni har det med eventuella presentgivare, men vi fick en massa presenter när dottern hade fötts, och så här i efterhand var det bra att vi inte hade hunnit köpa allt innan. Tex var mobil och barnvagnsmobil såna saker vi fick.

Det jag saknade på BB (om vi nu ska gå in på dom sakerna) var några små frottéhanddukar att torka lillans rumpa med efter blöjbytena. Hos oss fanns det bara våtservetter och hårda pappershanddukar. Så ta med dom handdukarna, dom är super att ha :)

Kram och lycka till! :)

Svar: Ja visst är det kul med listor! :) Då låter det som att vi kanske klarar oss fint med vanlig hink, vi får se om vår lilla bajsar lika som er lilla! :9
Ja, det är ju det. Kommer säkert en hel del presenter, så lite kan man ju spara sig, men vill samtidigt ha en hel del klart iaf..

Intressant att fler har saknat tvättlappar/frotté lappar på BB; det trodde jag nog skulle finnas där. Eftersom "allt" ska finnas där. Men som sagt, nu packar jag ner våra gula skumgummi så vi har! Och även några frotté tvättlappar - tack för tipset!

Kram och tack! :)
Anna

Postat av: Catarina

Publicerad 2014-10-22 11:48:38

Bra lista. Man märker ganska snabbt vad som behövs när bebis kommer. Något jag ska ta med till bb denna gången är torra tvättlappar- bara hårt papper på bb och undviker våtservetter på känslig babyhud. Torra tvättlappar finns i alla mataffärer och är toppen att vara blöta med vatten.

En annan grej som vi knappt klarat oss utan är bärsele. Och helst ergonomisk. Typ ergobaby eller pognae. Första 2 månaderna använde vi bärsjal men efter det har min dotter bott i vår ergo i princip. Bästa sättet att få henne att sova utan att behöva amma. Bär henne fortfarande ibland i ergon om vi ska till affären eller nåt och vagnen känns mest bökig. Lycka till med allt. Följer din blogg med spänning. Har bf 24/11 med barn 2 och är glad för din skull för barn är verkligen det bästa (och jobbigaste) som finns.

Svar: Bra idé, inte tänkt på att packa ner till BB för att de alltid sägs att allting finns där. Men det är ju säkerligen en sanning med modifikation, skumgummitvättlappar packas ner ögonaböj i BB-väskan, tack! :)
Ja en bärsele/babybjörn är definitivt något vi har tänkt införskaffa. Haft svårt att komma till ett beslut om vilken vi vill ha...så då har det liksom hamnat på is, men ska ta tag i det igen!

Haha, ja det är väl så, det bästa och det jobbigaste :) Va spännande för dig också! Hoppas allt går bra på förlossningen och att lillasyster/lillebror sköter sig så att ni får ihop det med två! :) Längtar efter den dagen med, när (om vi kan) få en liten till!
Anna

Postat av: drommaromettplus

Publicerad 2014-10-22 17:40:12

nja fantastiskt bra var den väl inte men ganska bra, vi bodde i lägenhet när dottern var liten och det var långt till soprummet. Men när påsarna var slut så satte jag i en vanlig påse eller använde hundpåsar

Svar: Perfekt, då verkar hundbajspåsar vara en bra grej..:)
Anna

Postat av: Tove

Publicerad 2014-10-22 21:47:59

Så mysigt! Den shoppinglistan längtar jag till!

Kramar!

Svar: Hoppas verkligen snart, snart!!! Kram
Anna

Postat av: Tesen

Publicerad 2014-10-23 20:25:58

Hej, igen!
Kom på ett tips som jag hade glömt och som va superbra.
När vi låg inne på Neo, så hade dom M-tork som "våtservetter". Blöt M-tork blir mjukt och mild parfymfri tvål blir super att ta bajsblöjor med. Så länge man är hemma och har tillgång till vatten nära skötbordet! :)

Svar: Har tillgång till vatten precis där vi tänkt ha skötbordet...tack för tipset! Det ska jag ta med mig! :)
Anna

Postat av: Drommarochlangtan.blogg.se

Publicerad 2014-11-02 09:18:41

Det vi har använt mest till lillan (förutom självklara saker som säng, skötbord osv) är:
Babynest
Babysitter
Hundbajspåsar till bajsblöjor (blöjhink är helt onödigt enligt mig)
Napp
Ikeas småhanddukar (vi har 40 st och ändå är det alltid slut, haha)
Skötväska (har hela mitt liv i den nu för tiden, haha. Förra veckan glömde jag den på sjukhuset, förstå paniken ;))
Bärsele är skönt att ha men vi har faktiskt inte använt vår så mycket...men sjukt skön att ha när man vill göra nåt nyttigt och bebis inte håller med!

Ersättning och nappflaska kan vara skönt att ha hemma men ofta känner man nog på bb om det kan behövas eller ej och då kan ju mannen åka och köpa. Vi körde sån på tetra i början och sen Medelas Calma-flaska. Amningslinnen var sjukt smidigt i början, lättare att köpa än bh:ar också :)

Jag tyckte det var guld att ha mandelolja hemma till mig själv efter fl. Man är ju superöm och jag var lite rädd för att skölja, tvåla osv där nere så då fick jag tips av en BM att köpa mandelvål...tog en tvättlapp och blötte (sån i papper, skumgummi tyckte jag var alldeles för sträva både för mig och bebis) och tvättade mig med! Sååå skönt, och så kände man sig mer hygienisk också :)

Sen kan jag VARMT rekommendera Weledas gula bebis-serie...vi har oljan, tvålen/schampot och "nappy change cream" som man smörjer röda rumpor med. Mycket bättre för huden än sån annan "skit"...vi köpte också bepanthen men den är orörd än så länge :)

Nu blev det långt och rörigt men ja, hoppas det var till nån hjälp i alla fall :) Går in här varje dag och kikar, så spännande! Men är dålig på att kommentera, blir mycket enhandsfattning med bebis på andra armen ;)

LYCKA TILL!!!

Svar: Tack för alla tipsen! Ska kolla på det där med mandelolja, det låter ju väldigt bra! Och vi fick Weledas barnolja, så den tänkte jag absolut prova i första hand - kul att du tyckte den var bra!
Haha, håll hårt i bebben! ;) TACK!
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela