dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Tröttmössa med älkänningar?

Publicerad 2015-08-29 21:27:38 i Försöknummer2, Livet som mamma, Sömn,

Idag upplever jag att jag har känningar igen. Ägglossningskänningar syftar jag på nu. Men vet ni, jag är så trött just nu att jag skiter i det. Intressant att se hur en cykel kan se ut, men något försök är vi inte i skick till att få till nu. Så - mens om 12-14 dagar? Vi får se? Försöker lära känna min kropp, efter förlossning. Men mer än så blir det inte, orkar inte, orkar inte ens gnata på med ältest just nu. 

Lördag kväll. Vi ligger i sängen och tittar på serier. I hopp om att somna medans.. The Wire är vår grej just nu. Klockan är 21.24. Godnatt. 

/tröttmössa med myyycket morgonpigg dotter 

Det nya

Publicerad 2015-08-28 06:04:39 i Livet som mamma,

Det nya är att hon vaknar 5.30. Oavsett läggningstid. Vi blev bortskämda med 9-9 i sommar. Mantrat "det är en fas, det är en fas" dundrar på. Men det är tungt ibland när man är helt slut i huvudet. Passa på att sova på dagen? Nej. 1. Jag har väääldigt svårt att sova på dagen. 2. När liten sover 35 minuter åt gången så blir det i det närmsta tortyr, för man (jag) hinner precis bli trött, innan det är dags igen. 

Försöker med vår gamle vän selen i detta nu.. 

"Det är en fas, det är en fas..." 

Tre steg

Publicerad 2015-08-23 20:01:48 i Kärlek, Lillan, Livet som mamma,

Igår gick hon tre steg utan hand eller läragåvagn. Galet! Man spricker av stolthet oavsett om det handlar om något så världsomvälvande som några steg eller när hon äter upp maten. Inget är för litet eller för stort. Hon är bara fantastisk vad hon än tar sig för. 

Ältestfanatiker

Publicerad 2015-08-21 09:15:55 i Försöknummer2, Kärlek, Lillan,

Idag blev testet betydligt starkare än häromdagen när jag trodde att det kanske, kanske kunde vara äl. Intressant. Testar igen om några dagar. 

Lillpluttas sitter och leker med sin snutte och jag tycker att hon är bäst i världen! Det är full fart framåt nu! Vill bara gå och gå, fast hon inte kan själv.. En hand eller läragåvagnen och hon blir lyrisk över att ta sig fram i upprätt läge. För 9 månaders sen var hon ett nyanlänt paket som inte ens kunde hålla upp sitt eget huvud. Man kan ju inte bli annat än galet imponerad över framstegen de gör, och i den takten det görs! Fantastiskt! 


Underligt

Publicerad 2015-08-17 22:41:31 i Hopp,

Det underliga är att jag har ganska mycket molvärk idag. Kan det - mot alla odds - vara ägglossning? Testar imorgon. Inte för att vi gjort någon som helst ansträngning för att göra något försök av detta. Men vore ju sensationellt om jag faktiskt har ägglossning nu. Som en normal cykel. Och tänk om det isf kunde fortsätta så! Hissnande tanke. En dag i taget. Det kanske inte ens är ägglossning. Har haft sån här värk förut, i tid och otid, utan att det för den skull varit något. Men en liten cliff hanger blir det ju onekligen ;) 

Måtte jag bara komma ihåg att testa imorgon! Ibland är jag så trött - om pluttan varit på "det" humöret under natten - att jag tittar i kors.. 

Zara

Publicerad 2015-08-16 18:13:01 i Försöknummer2, Livet som mamma,

De har ju bara för söta kläder på Zara. Idag fick det bli lite kläder där inför hösten till lillan. Har även beställt regnställ och funderar på hur man ska tänka med stövlar? Hon går ju inte. Men vad ska hon annars ha när hon kravlar runt på lekplatser i regn ich höst? Sen kanske det inte dröjer länge - hon ställer sig mot allt och går lite med läragåvagnen - eller så dröjer det ett bra tag till?! 

Har hunnit med att ta ett ältest. Inget utslag. Alltså inte ens nära. Bara teststrecket var starkt. Skulle jag av någon mirakulös anledning ha en 28-dagarscykel med 14 dagars lutefas skulle ägglossning ske på tisdag. Troligt. Haha! Nåja, fortsätter kolla lite ibland för att se när/om det sätter fart? 


Perfekt

Publicerad 2015-08-12 08:52:01 i Kärlek, Lillan, Livet som mamma, Lycka, Tacksamhet,

De där vecken i låren. Fyra stycken per lår. Så gosigt att pussa på så man fullkomligen drunknar i dem. Speciellt söta är de där vecken precis över foten. Även om det samlas lite luddskräp där ibland. Fem tår på varje fot. De fina små fötterna. Magen som bara väller över och ser ut att göra dig ordentligt stadig när du sitter. Men som kan vara lite framtung när du vill gå. Och så armarna. De fantastiska armarna, även de med fyra veck, på varje arm. Och på det fem små nyfikna fingrar. Fingrar som petar precis överallt. Oavbrutet. Till och med när du sover. Det där änglalika lilla leendet, som då och då övergår i kiknande skratt. En skrattgrop har du också, i din högra kind. Fullkomligen avgudar det där leendet, skrattgropen. Dina två små gaddar som kikar fram. Och de små öronen, som hör allt. Är nyfiken på minsta ljud! Dina vackra bruna ögon som intresserat följer allt vi gör, allt som händer omkring dig. Din lilla bruna kalufs som gått från svart, och blir ljusare för varje dag. Blir du lika blond som mamma tillslut? Eller återgår du till pappas svarta? 

Helt otroligt att titta på dig. Förstår inte att du är här. Att du är en riktig liten människa. Min mini människa. Älskar dig så otroligt mycket. Perfekta lilla du! 

Feber

Publicerad 2015-08-11 08:43:41 i Livet som mamma,

För tredje dagen i rad har lillplutt hög feber. Stackars, stackars liten. Gnälligt, bökigt och skållhett! Lilla älskade bebis! 

Tester

Publicerad 2015-08-07 23:34:57 i Allmänt,

Så var de beställda. Testerna. 21 stycken ägglossningstest. Fanihelvetesjäklaskit vad jag är nyfiken över hur kroppen fungerar. Ivf-läkaren sa en gång att "ja du, du är nog en sån som kommer få en 28-dagarscykel när du blir lite äldre". Vad är äldre frågar jag mig nu? Lets see, lets see.. 

/testknarkaren 

Mens

Publicerad 2015-08-04 22:29:37 i Allmänt,

Fick precis mens. Det betyder ägglossning för ungefär två veckor sen. Vilket i sin tur betyder att då jag fick för mig att jag var gravid hade jag ägglossning. Intressant. 

Kroppen fungerar inte alls som innan graviditeten. Framför allt reagerar jag på att jag inte har några känningar i brösten. De brukade vara svullna och ömma både vid ägglossning och mens. Ingenting nu. Ingenting. Jag har inte heller mensvärk som jag brukade. Känner mig lite svullen. Men ingen värk. Skönt. Hoppas det är en bestående trend. 

Det tog alltså drygt sex veckor för mensen att komma tillbaka efter att jag slutat amma helt. Med andra ord dryga fyra veckor att få ägglossning. Ska bli intressant att se hur första cykeln blir. Kan bli en testknarkare igen, intressant att se om min lutefas fortfarande är 12 dagar. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela