dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Flaska

Publicerad 2015-02-27 17:30:43 i Kärlek, Lillan, Livet som mamma, Lycka, Tacksamhet,

Hon tycks ha fått en liten personlighetsförändring..hon behöver inte längre gungas till sömn i selen. Ett par ggr har hon somnat i sitt nest när vi lägger det på soffan och stökar omkring som vanligt. Somnat för natten. Lite gnäll. Men ändå somnat själv tillslut.. Fantastiskt. Helt FANTASTISKT! Nattning har annars varit lätt ångestframkallande och en mycket skrikig historia. Dessutom har hon flertalet ggr somnat efter/vid amning. Det har inte hänt sen hon var tre veckor. Hon har bara blivit en duracellkanin av mat.. 

Ett litet nederlag här hemma har vi också hunnit med. Hon har snällt köpt flaskan tidigare. Idag, not so much. Inte under några omständigheter. Hon hade sovit middag i tre timmar (heller inte hänt sen hon var tre veckor..) så hon var tveklöst hungrig. Det vet man om man sett min tjej ;) Men nej, nej, nej. Definitivt något som måste övas in tillbaka. Ska på aw om två veckor har jag tänkt.. Annars blir det väl ingen antar jag.. Men det vore kul att få komma ut och göra något en hel kväll. 

Inser att vi nog varit lite lata med flaskan och bara tagit förgivet att det ska flyta på och fungera bara för att det gjort det tidigare. Men antar att detta behöver underhållas. Klantigt! 

Idag har vi hunnit med en långpromenad med mannen, långhelg igen, och lunch på stan. Hon sov som sagt tre timmar, så igenom både promenad och lunch. Nu har vi fredagsmys här. Lillan tar en nap i min famn. Maken lagar mat. Njuter. Av fredag. Av vår lilla fina familj! Är SÅ tacksam över att ha honom och henne i mitt liv. Att vi nu är friska! 

Plus

Publicerad 2015-02-27 11:08:03 i Lycka, Tacksamhet,

Det är nu ett år sen jag smygtestade. Ruvardag 12. Vi är hemma nu. Med vår skatt. Friskare och friskare! 

På sjukhus

Publicerad 2015-02-24 05:06:05 i Lillan, Livet som mamma, oro,

Konstigt dygn. Konstig natt. Hon har inte mått bra, så det var jättebra att vi åkte in. Tycker så synd om henne, det riktigt värker i kroppen av att titta på henne. Utslagen och med grimma för att få hjälp att andas. Hade en lite ljuspunkt under kvällen där hon log och fäktades lite. Annars känner vi inte igen henne alls. Fortfarande inte särskilt sugen på mat, men fått i henne lite. Sköterskan sa att hon definitivt är bland de piggare inskrivna RS-barnen. Ligger ett i vartannat rum. Stackars de små. Stackars mitt lilla hjärta. Vill ha friska, jobbiga, gnälliga, leende och fantastiska Nellie tillbaka! 

Värre

Publicerad 2015-02-23 08:04:08 i Allmänt, Lillan,

Sitter med febrig tjej i knäet som inte vill äta och andas dåligt. Väntar på plats för att bli inlagda. Min fina lilla docka. Vill bara att hon ska vara lika pigg och jobbig som vanligt! 

RS

Publicerad 2015-02-22 11:16:12 i Allmänt,

Bekräftat RS-virus... ❤️ Tur att vi har en riktig tjockis. 

SöS

Publicerad 2015-02-22 10:27:36 i Lillan, Livet som mamma, oro,

Sitter på SöS med genomförkyld bebis och väntar svar på rs-virustest och läkarundersökning. Stackars, stackars liten! Suttit i bilskyddet inatt för att överhuvudtaget kunna andas. Detta gör ont att se ❤️ 

Löjligt glad

Publicerad 2015-02-20 09:03:53 i Livet som mamma,

Imorgon ska jag till frisören. I 2-3 timmar ska jag bara sitta där. Njuta av att inte behöva resa mig. Inte trösta. Inte mata. Inte söva. Bara jag, en kopp kaffe, en skvallertidning och någon som pillar mig i håret. Mums! 

Sen kommer jag förmodligen springa hem till lillan. Men iaf. 

Trevlig helg! 

Långhelg

Publicerad 2015-02-19 11:10:12 i Lillan, Livet som mamma,

Min man har tagit ledigt en massa fredagar, så nu har vi kört, och ska köra, långhelger en stund. Såå skönt! Så idag är det fredag på en torsdag igen! Magnifikt upplägg! ;) 

Idag ska pluttas träffa farmor som varit bortrest en längre tid. Farmor är eld och lågor. Hoppas pluttas blir det också, sen om inte annat. Vill gärna att hon ska vara nära och supertrygg med sina mor- och farföräldrar. Appropå det så ska vi få en biodejt nästa vecka. Då hoppar mormor och morfar in. Ska bli intressant, läskigt och skönt. Allt på samma gång i vanlig ordning.. 

Powernap vs långsovning

Publicerad 2015-02-18 12:06:48 i Livet som mamma,

Igår var dagen fylld av powernaps. Endast powernaps. Hon sov oroligt under natten därefter och åt typ varannan timme inatt..kanske inget hon lider av. Men hennes mamma är lite trött. Kanske hon med föresten, för nu har hon sovit i tre timmar och verkar inte vilja vakna..? När hände det sist? När hon var tre veckor kanske, om man räknar bort nattetid. Men jag klagar inte. Jag går och går så hon ska fortsätta sova..ute i vagnen. Långpromenad av rang...

Någon...

Publicerad 2015-02-17 15:04:51 i Lillan, Livet som mamma, Tacksamhet,

...somnade vid amning i soffan efter lunch med kompisar..händer typ aldrig. Så nu sitter vi här. Når inte fjärrkontrollen ;) Njuter av min lilla fis. Åh vad jag älskar henne (Fast hon är skitjobbig ibland. Ofta. Så väller det liksom över en ibland. Tacksamheten över att hon är här. Att hon är frisk.). 

Vaccinationsnatten över

Publicerad 2015-02-17 08:52:28 i BVC, Lillan, Livet som mamma,

Det där gick bra. Hon har stökat runt extra mycket och varit lite orolig. Vaknade tidigt. Hennes pappa tog den tidiga morgonen så jag fick sova en liten stund till efter amning och bök inatt. Men överlag verkar hon ha tagit vaccinationen bra. Skönt. 

Nu vet man hur det går till iaf. Och den vaccination som ska tas om två månader igen var ju den hon tyckte var mest ok. Så det ska nog gå bra. Den tar vi en vecka innan resan. Men hennes pappa får nog hålla henne nästa gång med..för säkerhetsskull.. 

Idag firar vi semmeldagen med lunch och semla hos föräldraledig vän. 
Ha en fin tisdag! 

Vaccination

Publicerad 2015-02-16 14:43:29 i BVC,

Vaccinationen flöt på ok idag. Jag var jättejättenervös. Kändes som att jag lurade mitt eget barn till bödeln. Första var värst, tbc-spruta, eftersom hennes pappa är född utomlands erbjöds vi detta och tyckte det var lika bra. 

Hon är stark denna dam. Och arg när hon inte får som hon vill. Behöver jag säga att spruta inte var något hon ville ha? Två sköterskor och min man höll i henne vid tbc-sprutan som skulle sprutas in precis under huden. De misslyckades på första försöket och fick göra om. Gjorde inte upplevelsen bättre precis..usch, usch! Stackars älskade lilla! Oj så hon grät! Inget vi inte hört förut, men riktigt hjärtskärande. 

De andra två gick fortare och skulle ju bara sprutas in i benen, inte lika noggrant som den första under huden. Det gick bättre. Hon blev ledsen, men inte i närheten utav den första sprutan. 

Vad jag tyckte synd om henne! Min älskade lilla som fick så ont! ❤️ Men nu är det över för denna gång. Nu hoppas vi bara att vi slipper feber men har förberett för det med alvedon. Om två månader är det dags för spruta nummer två..

Dessutom hade hon växt till sig en smula också. Mäter 64 cm och 7,6 kg. En riktig liten guldklimp..högt i kurvan kan jag meddela..;) Tänk att man kan bli en sån liten tjockis på bara bröstmjölk.. 

Alla hjärtansdag

Publicerad 2015-02-14 08:31:05 i Lillan, Lycka, Tacksamhet,

En mycket speciell dag för oss. Idag för ett år sen gjorde vi vår guldäggsinsättning på st Görans. Tänk att det resulterade i denna lilla dam, svårt att förstå! Fantastiska, älskade lilla tjej! ❤️
Hon är lik sig, helt klart! 😉

Överlevt

Publicerad 2015-02-12 12:48:10 i Lillan, Livet som mamma, Längtan,

I nästan tre dygn har lillans pappa varit på vift med jobbet. Ikväll kommer han äntligen hem. Helt galet vad vi saknar honom. Det är riktigt, riktigt jobbigt att vara själv med henne hela dagarna OCH kvällarna. Då har ändå min mamma och pappa assisterat.. Men det är mycket för att hon är skrikig. Framför allt att hon skriker så mycket när hon är trött. Det enda som fungerar är sömn i selen på kvällarna..vill vara nära, nära. Men hon är vår fantastiska lilla tjej iaf, och nu är pappan snart hemma och jag hoppas det dröjer tills vi sover på olika platser igen! 

Vintersol

Publicerad 2015-02-10 14:24:47 i Lillan, Livet som mamma,

Fantastisk vintersol idag, ett väder som påminner mycket om vår..lycka! Oj så jag längtar efter riktig vår! Är nu ute på promenad nummer 2 för dagen. Lillan sover bra och jag får njuta av sol. Win-win! 

Igårkväll vände sig pluttan från mage till rygg! Stor dag. Stor tjej. ❤️

Resa

Publicerad 2015-02-09 15:09:17 i Lillan, Livet som mamma,

Nu har vi bokat vår första resa med barn. Nu kostar ju hon bara några hundralappar, så kostnaden blir ju inte nämnvärt större jämfört mot när vi bara var två. Men det känns så konstigt att kryssa i att man ska ha en liten med sig redan när man söker på olika resemål. Overkligt. Vi har en liten som ska med. Vi är inte längre bara två. 

Iaf. Vi har gjort det enkelt för oss. Eftersom hon är en skrikig tjej. Och eftersom barnläkaren avrådde oss från att flyga till Thailand (och överallt annars också innan hon blir sex månader) så har vi nu valt en allinclusiveresa, två veckor, transfer och hela paketet. Boskapskänslan är på topp. Men det känns bra just denna gång. Slippa tänka. Bara fokusera på henne. Förhoppningsvis är hon iaf mindre skrikig då. Men vi får räkna med att det är lika eller kanske värre? Vad vet jag? Vi är människor som gillar att resa. Och har inte tänkt sluta med det. Och vi anpassar det hela utefter vad vi tror vi klarar av med henne. Lyssnar ju nästintill slaviskt på poden Barnvagnsprommenader med Louise Hallin. I ett av avsnitten dök frågan om resor upp. Och hon sa kort och gott att barnens trygghet och rum är där föräldrarna är. Det spelar ingen som helst roll var föräldrarna befinner sig. Det man ska passa sig för är att utsätta sig själv för stress. Det märker barn och kan uppleva som jobbigt. De blir stressade av att känna att deras föräldrar är stressade helt enkelt. Logiskt. Därför har vi försökt minimera stressmomenten. Som sagt, transfer och all-inclusive. Vanligtvis inte vår melodi, men det kanske blir nu. Nu när våra liv äntligen inkluderar barn. 

I april bär det iväg, två veckor till solen, lagom långt bort. Lagom varmt. Och lillan är nästan sex månader. 

Radhus

Publicerad 2015-02-08 21:01:28 i Allmänt,

Fick för oss att åka på radhusvisning idag. Ett renoveringsobjekt. Eftersom vi har "tummen mitt i handen" båda två så blir det i så fall att betala sig fram till en renoverad version. Jag tror inte det blir något. Är ju inte direkt gratis här i Stockholm, inte ens med radhus. Och inte ens med renoveringsobjekt. Men drömma kan man ju göra. Och kika lite iaf. För att det är kul om inte annat... 

3 månader

Publicerad 2015-02-07 19:48:43 i Glädje, Kärlek, Lycka,

3 månader har hon funnits i våra liv. Denna lilla guldklimp som känns så självklar och så ny på samma gång! Omtumlande, fantastiska och skitjobbiga tre månader har du bjudit på! Galet att vi fått äran att följa dig genom livet - vårt guldägg! ❤️ 

Konstigt

Publicerad 2015-02-07 18:55:03 i Lillan, Livet som mamma, Lycka,

Det har vaknats på konstiga tider och varit jobbigt de senaste dagarna. Men vad det än är för förändring så har det också skett något positivt i förändringen. Plötsligt somnar hon vid amning när hon är trött. Kan låta konstigt? Men det har hon verkligen inte gjort tidigare. Inte sen hon var några veckor.. Hon är plötsligt också vaken längre perioder på dagarna utan att vara fly förbannad efter en timme. Och sover också lite längre perioder på dagarna. Visserligen utomhus i vagnen - favoritplatsen - men iaf. 

Vi är lite i chock och vet inte vad vi ska tro? Dessa faser gör mig förvirrad, nu sover hon fint på min arm. Och vi ska titta på en film. En film! Inte hänt sen hon var tre veckor.. Vi får se hur långt vi hinner. Och hon är söt så det gör ont. Sa jag det? Sötare än sötast! ❤️

Natten

Publicerad 2015-02-06 08:59:03 i Livet som mamma, Sömn,

Det såg lite ljust ut där ett tag. Som att det kunde bli en bra natt. Hon fortsatte, i princip, sova när vi k ner henne från sele till vår säng. Men. 03.00 tyckte hon hon att det var dags för något annat. Så 3-5 hade hon stora lekbehov. Viktigt ;) Hon var visserligen glad. Och sprattlade förtjust runt i gymmet. Jag satt bredvid och tittade trött på henne. 

Sovmorgon kan man då tänka vore aktuellt. Icke. 8.30. Jätteglad. Så igen - visserligen jätteglad. Men är barnet inte trött? Jag är jättetrött. Hon är tre månader.. 

Appropå tre månader. Var det inte då allt skulle vända? Den där magiska gränsen. Vända till det bättre tänker jag då. Inte plötsligt vara vaken på nätterna...

Kaos

Publicerad 2015-02-05 20:53:23 i Lillan, Livet som mamma,

Det svänger snabbt. Eftermiddagen och kvällen har stavats k.a.o.s. Inget vi har gjort har varit rätt. Gnäll och skrik konstant. Man ska inte skriva/säga att något går bra. Då får man äta upp det. Fort. 

Nu tror jag äntligen att hon har lugnat sig i selen hos sin pappa. Bävar inför natten.. 

När det är så här och hon gråter konstant och man inte fattar vad det är som är fel och provar allt. Då känner man sig riktigt nere. Vad är det för fel jag gör? Jag ifrågasätter direkt mig själv som mamma. Vet inte varför? Jag vet ju rent teoretiskt att barn gråter. Ibland är det inget uppenbart fel. Att jag gör vad jag kan. Allt jag kan. Ändå är det bara så fruktansvärt jobbigt. Hon är hysteriskt ledsen och det gör mig hysteriskt ledsen. Usch, usch! Hormonerna skjuter omkring kaosartat i mig. Livet som mamma antar jag... 

Tack lilla tjej

Publicerad 2015-02-05 09:54:39 i Lillan, Livet som mamma,

Inatt fick jag sova. Vaknade 2 ggr för amning och hon stökade inte nämnvärt. Fäktandet var under kontroll med andra ord. Helt fantastiskt. Tack lilla tjej! Behövdes! Tänk vad glad man kan bli för det lilla. Nu sovs det morgon efter två timmars lek, ät och lite gnäll. Spikmattan och jag har det bra. Hoppas på en lika bra natt igen. Men är beredd på en kommande skitnatt och mer redo för det med detta i ryggen. Snart helg! 

Sömn (i know..varannat inlägg?)

Publicerad 2015-02-03 16:07:41 i Livet som mamma,

Hur lite kan en liten tjej sova per dag egentligen. Att hon inte är trött?! 45 min här och där! Herregud! Har läst mig till att det är normalt för en tre månaders att sova 16-18 timmar per dag. 16-18. Är det ett skämt?! Det betyder att en bebis är vaken 6-8 timmar per dygn. Den här lilla fröken är vaken 10 timmar per dag. Minst. Har hon sömnproblem då?! 

RS-virus

Publicerad 2015-02-02 10:43:19 i Lillan, Livet som mamma,

Tittar på Malou efter tip som idag tar upp RS-virus och känner mig om möjligt ännu mer rädd! Vilken tragisk historia de delade med sig av om ett förtidigt fött barn som dog när denne var 2,5 månad. Skräck. Fullkomlig skräck! Lider med föräldrarna. 

Sett ur min situation var det lugnande i eftersnacket med läkaren att det drabbar just barn som har en problematik sen innan (tex för tidigt född) värre. Och om barnet passerat 3 månader så finns det mindre risk för att smittan kan ha dödlig utgång (lillan är ju tre månader på lördag!). Och amning är bra som vaccin - utan att förstås skuldbelägga någon! Är mest tacksam för att amningen fungerar så bra som den gör och att både jag, lillan och maken fått varit friska under vintern. 

Herregud. Jag tror jag stannar hemma resten av vintern. SÅ uppskrämd man blir av detta! 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela