dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Ok

Publicerad 2015-03-31 13:46:53 i Livet som mamma, Sömn,

En ok natt. Men samma visa med uppvaknande genom skrik vid 22-tiden. Tycker så synd om henne och undrar varför det händer..så ledsen, så ledsen! Sen har hon sovit ok mellan oss och ammats som vanligt. 

Smällde till med en långsovning nu på förmiddagen. Men i vagn i rullning såklart, 2,5 timmar. Sen har hon varit kvittrande glad så jag gick ut igen för nästa promenad/sovning för att bibehålla det fina humöret. Vi får se om jag lyckas? 

Det kisas lite i vagnen. Så jag är skeptisk..

Natten

Publicerad 2015-03-30 10:08:52 i Lillan, Livet som mamma, Sömn, oro,

Inatt fick hon sova mellan oss när hon vaknade upp - typ, tror knappt hon vaknar..- och skrek vid 22. Sen har hon faktiskt sovit. Med avbrott för amning förstås. Vilket är mycket lättare med henne i sängen mellan oss istället för att sätta sig upp. Det bär emot lite eftersom hon nu fått på rutin att sova i sin egen säng.. Men sömn prioriteras! Vi får prova att ha henne mellan oss en stund nu. Tills detta verkar stabilisera sig, något verkar onekligen vara på g i hennes lilla värld..om det är tänder eller vad det är? ❤️

Trist söndag

Publicerad 2015-03-29 20:02:10 i Sömn,

Riktigt, riktigt tråkig söndag. Helt slutkörd som sagt, regn, regn..och ja..allt har känts motigt. Hör väl ihop med bristen på sömn. Hoppas nästa vecka börjar bättre! Och snart är mars slut också, skönt..april är ännu mer vår! Det bara måste bli vår nu! 

Sömn

Publicerad 2015-03-29 07:16:09 i Sömn,

Hade höga förhoppningar om att få känna känslan av hur det är att vakna och titta på klockan när den är 7.30. Sommartid och bebis som man kan ställa klockan efter. Men det är som om hon visste att det var dags för sommartid. 6.30 vaknade hon, likt förbannat. Alltså 5.30. Detta efter andra natten i rad med vakentid 00-02. Jag blir knäpp. Det har varit en fin helg. Men detta krånglande på nätterna gör mig matt. Undrar vad det beror på? Hon som sovit så fint hela nätterna i minst en månad. Utvecklingsfas? 

Helt slutkörd. 

Fritid

Publicerad 2015-03-26 08:46:52 i Livet som mamma, Lycka,

Fritiden fullkomligen haglar över mig nu! Bio i tisdags, igår på dagen kom svärmor så jag hann fixa några saker på stan i lugn och ro, igår kväll var jag och min allra bästa vän och åt middag. Tog ett glas vin ihop. Inte hänt sen juli 2013 tackvare graviditeter som avlöst varandra. Vin alltså. Middagar har vi hunnit med iaf. Njuter av Nellie ännu mer när jag varit borta en stund. Och saknar henne! Mitt lilla hjärta som nu inte ligger still en sekund och rullar från rygg till mage och vice versa. Dessutom gör framsteg mot krypning. 

Herregud vad fort det går! Vilken vecka det har varit! Och nu är det snart helg. Ikväll ska jag natta och gosa med min plutt, och lägga mig tidigt! 

Dejt

Publicerad 2015-03-25 06:56:02 i Glädje, Kärlek, Lillan, Livet som mamma, Lycka,

Dejten igår var supermysig. Vi hann äta lite sushi och sen iväg på bio. Vad vi såg? Kingsman. Den var ok. Inte mer än så. Men det hade kunnat varit vilken film
somhelst. Det var bara skönt att komma ifrån och bara vara vi igen för en liten stund. Fast mitt i filmen lutade sig mannen mot mig och sa "jag saknar vår tjej". Och det gjorde jag med. Gled iväg i tanken till henne, även om det är skönt att komma iväg och vara vuxen för några timmar. Galet hur hela kroppen och själen kan längta tillbaka till henne! Låter lite töntigt. Men det är så! Hela alltet saknar henne fast det samtidigt är skönt att komma ifrån. Hur förälskad man kan vara i denna lilla filur samtidigt som hon retar gallfeber på en flera ggr om dagen. Obegripligt hur mycket känslor denna älskade unge kan frambringa! ❤️

Det var fantastiskt att det gick bra iaf. Mormor fick henne t.o.m. att somna i sin säng. Tredje gången det händer överhuvudtaget. Impad. Sen vaknade hon till strax innan vi kom hem..så då fick hon tutte när vi kom. Då blev hon nöjd och kvittrade på en stund innan hon sen somnade om, i sin säng - för fjärde gången - igen. 

Älskade plutt! Det blir fler dejter! Mormor och morfar tycker att det är mysigt att ha henne lite för sig själva känns det som ;) 

Ersättning

Publicerad 2015-03-24 09:32:16 i Kärlek, Livet som mamma, Sömn,

Vi får säga "nja" igen på det där med ersättning. Tacka för den magiska natt vi fick, och se hur det går fortsättningsvis? Inatt gick det i.n.t.e. bra. Inte alls. Ammade som vanligt var tredje timme och vid fyra var hon strålande glad och leksugen. Lyckades få henne att somna om till slut. Men är själv helt slut.. Hoppas hon också är det så att hon sover gott under dagen. Min erfarenhet säger mig dock att det kan bli raka motsatsen.. 

Idag är det dock en stor dag. Mormor och morfar ska försöka sig på en nattning (nervös för deras skull..;) och vi ska på dejt. SÅ mysigt!! 

"Goda råd"

Publicerad 2015-03-23 14:38:08 i Idioti, Sarkasm,

Jag: ..."det är jobbigt bara att hon sover dåligt på dagarna, tror hon skulle må bättre och vara gladare om hon sov längre stunder"

Goda-råd-personen: "Men du måste ge henne vatten"

Jag: "Va? Vatten, skulle det få henne att sova längre stunder?"

Goda-råd-personen "Nej, men hon blir mindre gul i hyn"

Jag: "Mindre gul i hyn? Är hon gul i hyn? Det tycker inte jag"

Goda-råd-personen: "Jo vatten är bra mot det, hon måste dricka vatten"

Jag: "Eh ok, jag kommer inte ge henne vatten, eftersom BVC avråder när de är så små. Och jag förstår fortfarande inte vad det har med hennes sömn att göra"

Ärligt. Hur orkar folk? 


22 mars

Publicerad 2015-03-22 16:56:45 i Allmänt,

Läste någonstans att 22 mars är årets vanligaste dag att fylla år på. 9 månader efter midsommarafton... 

Tänk om det bara var så enkelt..

/ibland kommer bitterheten över en...

Magiskt

Publicerad 2015-03-22 07:18:25 i Lillan, Sömn,

19.15 sov hon. 

19.30 la jag ner henne i sin säng. 

21.30 gick vi och la oss. 

02.00 vaknade hon för att hon var hungrig. 

02.00. 02.00!!! Hon har alltså sovit närmare 7 timmar i sträck. 

Ingen aning om detta var en engångsföreteelse eller lyckoträff? Men behöver jag säga att vi fortsätter prova med ersättning som kvällsmål..? 

Magiskt. 

Nja..

Publicerad 2015-03-21 10:38:22 i Glädje, Lillan, Livet som mamma, Sömn,

Vi tycks inte ha samma tur som andra gällande mättnadskänsla, och därmed fler sovtimmar, efter ersättning. Eller iaf ingen markant skillnad. Igår körde jag stenhårt på mat var fjärde timme. Och det kan likaväl varit det som gjorde att hon sov fyra timmar i stöten igår. Hursom så var ju det förstås välkommet oavsett anledning till det, men, men. 

Vi testar att köra på med ersättning som sista kvällsmål en stund till och ser om det ger något?

Hon somnade sent igår, blev lite dumt med sovtiderna under dagen efter one to many power naps..så 21 somnade hon tillslut. Och vaknade 23.45 (åt ca 19.45) och vaknade igen 3.30. Sen sov hon till 6.45 efter lite gulligull för att kunna somna om vid 3. Hon är ju bara för söt när hon börjar kvittra, trots att klockan är 3.30, så det är ibland svårt att hålla sig för skratt och inte bara plocka upp henne och pussa ner henne.. Men jag lyckades hålla mig. Och pluttan somnade om.. 

Har inte vågat skriva det förr. Hoppas fortfarande att det är en ny rutin och inte en tillfällighet..men hon har somnat i mina armar sista veckan. Vaggandes och lite protesterande, men ändå. Därefter har vi kunnat lägga ner henne i sin säng. Och jag har kunnat suttit i soffan med mannen en timme. Magiskt. Samtidigt som man saknar henne... Mammalivet äro outgrundligt..;) 

Att tanka

Publicerad 2015-03-20 14:19:05 i Lillan, Livet som mamma, Sömn,

Då provar vi då! Tankar lillan full på ersättning ikväll, nu när hon tackolov accepterar Medelaflaskan! Hoppas det ger någon timmes sömn till! All extra sömn är välkommet! 

Wish me luck! :) 


I övrigt sover guldklimpen på balkongen, kaffet är strax klart och Vi föräldrar damp ner i brevlådan. Livet är allt bra! Hon har varit glad och härlig idag, min fantastiska unge! Sen blir det hembakt pizza med maken och lillans mormor och morfar. Köpte lite choklad också..det får man väl..iaf lite..;) 

Happy Friday! 

Namnfest

Publicerad 2015-03-19 08:45:56 i Allmänt,

Försöker planera namnfest. Gästlistan har blivit orimligt lång, enligt mig. Ett dilemma vi ständigt möter i samband med tillställningar och min mans gigantiska familj, ink. vänner som "är som familj - så dem måste vi bjuda.." Lite kulturskillnader där. Komplicerat. Iaf. Vi, läs jag, är inte religiös och har gått ur svenska kyrkan. Därmed blir det iaf namnfest, och inget dop. Oavsett vad familjen på den sidan tycker. Hon får döpa sig sen. Om hon vill. Helt upp till henne. Tro är definitivt något fint, och ibland kan jag bli avundsjuk på den som tror. Kan ge mycket tröst och styrka kan jag tänka mig. Men nej. Jag tror inte. Dopet för mig är en religiös handling. Och självklart något man ska göra om man vill det, men jag vill att lillan ska få bestämma det själv i så fall (därmed inte sagt att jag tycker det är "fel" att döpa sitt barn. Det är bara mitt ställningstagande. Alla andra får göra precis som de vill - så jag menar inte att "hoppa på någon" för ett annrolunda handlande än mitt eget. Så fick jag det sagt också. ;)
 
Iaf, namnfesten har tagit lite orimliga proportioner kan jag tycka. Men, men - vi får se var vi landar? Vi får kompromissa och förhandla lite tror jag. Vi var rörande överens under bröllopsplaneringen, vårt tredagarsbröllop. Så detta ska vi väl klara av! ;) 
 
Iaf, tips och idéer kring namngivningsfest mottages tacksamt! Vi har följande på lut i skrivande stund:
- en liten tipspromenad om lillan (hon har ju inte hunnit med så mycket, men lite vikt-, längd- och namnfrågor har vi tänkt, tex)
- någon som sjunger en sång, får se vilken? Tips? Och vem som kommer framföra? 
- vi kommer ha "gudföräldrar" som får läsa något, eller säga något eget. Vad de vill.
- vi kommer själva hålla ett litet tal och ha ett litet bildspel har jag tänkt. Har bland annat funderingar på att prata kring ivfen då. Vi hymlar ju inte om det. Men alla vet ändå inte. Bl.a. då visa det lilla embryot på foto som jag visat i bloggen för er. 
- ev. Har jag tänkt att rita och sätta foton på ett plakat och få ihop lillans släktträd. Lite i mån av tid? 
- vi har tänkt att bjuda på fika och lättare mat, inte ha någon sittning. Utan att ceremonin med tal och gudföräldrartal kommer vara den enda fasta punkten på agendan. Och att man i övrigt får fika/leka(många barn..)/äta när man själv känner för det.. 
 
Vi hade velat haft festen på ofrivilligt barnlösas dag - men det kommer inte gå eftersom mannen kommer vara bortrest på svensexa då..så en helg i juni finns i planerna. Vi har bokat lokal för ändamålet, senast i slutet av mars måste vi spika om vi ska ha kvar aktuellt datum och köra på som vi tänkt. Alltså, vi måste då ha kommit fram till kompromisser gällande gästlistan! Håll tummarna för oss ;)

Gåstol

Publicerad 2015-03-18 16:06:52 i Allmänt,

Fullkomligen öser ur mig en massa frågor och funderingar känner jag..men ni har ju så många kloka tankar! Senaste funderingen handlar om gåstolens vara eller inte vara för en fyramånaders..många spridda åsikter bland mina vänner. Icke säger vissa och hänvisar till problem med skelettet (och det vill man ju inte!). Kör på säger andra, hon protesterar om det gör ont..?

Sol och mammtaräning

Publicerad 2015-03-17 09:09:47 i Lillan, Livet som mamma, Träning,

Sol igår, och idag! Man blir bortskämd och glömmer bort att det kan bli bakslag. Men det kanske är helt rätt, bara att njuta så länge det bara varar! Fantastiskt! Ute mycket och går, som vanligt iofs, men kanske ännu lite mer nu när solen värmer så skönt!
 
I övrigt har mammaträningen dragit igång. Denna sker utomhus med vagn. Trodde jag hade lagt upp det fint igår, höll lillan vaken så att hon skulle sova gott under träningen. Men de gör ju inte alltid som man vill de små..så lagom till att det faktiskt drog igång så vaknade hon och skrek efter en liten powernap. Kul. Slutade med att jag fick ha henne på magen i selen. Och den liggande magträningen blev inte så intensiv för mig direkt..nåja. Jag var där. Och jag har faktiskt lite träningsvärk idag. Så någon form av träning fick jag mig väl antar jag. Hoppas det går bättre vid nästa träning. Eller så är det så här det kommer se ut, who knows?
 
Inbillar mig dock att det blir bättre när hon kan ha lite mindre kläder på sig så hon kan leka med något i vagnen. Hon gillar inte att bara sitta där och titta. Hon vill bita och pilla med något. Men hon ser bara ut som en stoppad michelingubbe som inte kan röra sig. Så ärltigt talat förstår jag att hon protesterar. Hur kul kan det vara liksom?
 
Igår introducerades en majskrok i lillans liv också. Det tyckte hon var lite spännande! :)

BVC

Publicerad 2015-03-16 06:56:37 i BVC, Kärlek, Lillan, Livet som mamma, Lycka,

Var på BVC i slutet av förra veckan. Gick fint och hon har planat ut något men väger stadiga 7,9 kg och är 65,5 cm lång som "fyra-månader-och-en-vecka-bebis". Sötare än sötast. Förstås! Hon gillar nu att pilla på sina fötter, helst i naket tillstånd. Då ska alltså inte endast fötterna vara nakna. Utan hela hon. Om hon får bestämma. Och det får hon ju. Mammas chef. 

Dessutom dreglar hon som aldrig förr. Ler och skrattar konstant (om hon inte är trött eller hungrig. Då blir hon ett vrak. Lite som sin mamma skulle man kunna säga). Och skrikskrattpiper. Kunde inte komma på ett annat samlat väl beskrivande ord för lätet. Men det är fantastiskt sött! 

Hon blir all-over-the-place-glad när pappan kommer hem på dagarna! 

Det är många nya ord nu. 

Och! Stort! Hon har börjat med lite smakportioner! Hon har hittills fått prova  banan, avokado, ris, fil samt pulvergröt. Hon ser hysteriskt rolig ut vid samtliga matintag. Men så söt! 

Sa jag det föresten? Att hon är söt? Min dotter! ❤️

/stolt mamma till sockersöt plutt

Strike Two

Publicerad 2015-03-15 21:26:03 i Glädje, Lillan, Livet som mamma, Sömn,

Han lyckades idag igen med sövandet. Min man han kan han! Kan det bli en vinnare? Vågar knappt skriva det. Vågar knappt heller skriva att hon nu tagit flaska i helgen. En ny. En riktigt dyr. Men om det är lösningen så var det värt varenda krona! Heja Nellie! 

Framgång

Publicerad 2015-03-13 09:16:14 i Glädje, Livet som mamma, Sömn,

Han lyckades! Och jag var eld-och-lågor-glad! Sen vaknade hon visserligen en timme senare och ville ha mer mat. Men då somnade hon om medan hon åt. Halleluja! 


Tålamod och läggningsprojekt

Publicerad 2015-03-12 20:46:38 i Lillan, Livet som mamma, Sömn,

Vår lilla dam här hemma har ju en insomningsproblematik utan dess like. Utan dess like säger jag med bara ett barn i bagaget. Nåväl. Hon är förbannat svår att få att sova. Det senaste har varit bilskyddet. Inbillar mig att det handlar om att hon liksom är lite "inbäddad" i bilskyddet. Eller ihoptryckt kanske snarare? Iaf. Efter magsjuka ett par dagar och annat stök natten till idag så sitter nu min man och hängivet försöker få henne att sova i ett sk snuggle nest. Han dödstrött. Jag likaså. Ett nest som hon dessutom tidigare somnat i två ggr. Båda gångerna när hon var RS-virussjuk..väntar med spänning på resultatet av läggningsprojektet. Annars är det väl bara att plocka fram bilskyddet! Men jag avundas hans tålamod. Avundas och imponeras. Har en fin pappa till mitt barn. Och till fler förhoppningsvis. 

Jag mår dessutom bra igen! T.o.m. fått i mig lite middag. Fantastiskt! Imorgon blir det BVC och en kort aw (eftersom flaskan fortfarande inte godkänns av donnan...) 

Mammamiss

Publicerad 2015-03-09 10:13:36 i Livet som mamma,

Det är såklart inte det väsentliga egentligen. Men ändå tråkigt eftersom jag hade sett fram emot det. Men mammagrupp blir det inte så mycket av för oss. Missade första träffen för att vi var på sjukhuset. Nu missar vi andra träffen eftersom lillan inte får träffa småttingar, hon kan smitta i upp till två veckor efter att vi blev utskrivna. Och vi missar tredje träffen eftersom vi då kommer vara utomlands.. Trist. Hade sett fram emot nya bekantskaper eftersom vi är ganska nya i området. Kul att känna andra mammor nära som man kan promenera och fika med.. Men så kan det gå! Hoppas mammorna är mottagliga för ny bekantskap även på fjärde mammagruppsträffen...typ i maj..

Sol

Publicerad 2015-03-08 16:36:05 i Allmänt,

Fantastiska vårsol! Som vi njuter och som vi längtat! Äntligen! Inte sovit många timmar denna helg. Så att få njuta av solen gör det hela liite lättare! Välkommen våren! 

4

Publicerad 2015-03-07 08:40:02 i Lillan, Livet som mamma, Lycka, Tacksamhet,

Fyra månader idag. Tiden springer förbi och känns samtidigt oändlig. Du sover lite och dåligt. Gnäller och skriker för mycket. Men är vår älskade lilla tjej och tacksamheten över att du kom till oss med ditt fantastiska leende och sprudlande energi är överväldigande! Vilka månader du har bjudit på älskade unge! 

Naglar

Publicerad 2015-03-06 07:28:33 i Livet som mamma,

Hur gör ni med bebisnaglar? 

Jag har filat. Fungerar knappt..filar och filar. Känns aldrig som att det blir bra. Klippa vågar jag inte göra. Fullkomligt livrädd att komma åt små fingrar. Den här damen ligger ju aldrig still. Och när hon väl sover får ingen eller inget röra henne, hon sover jue! ;) Väck aldrig den björn som sover.. Jag biter av hennes naglar. Galet? Kan tyckas. Men ger bäst resultat hittills... Tankar kring detta?! 

Napp

Publicerad 2015-03-04 13:31:16 i Lillan, Livet som mamma,

Napp har inte haft någon framgång i detta hem. Vad som dock blivit en riktig framgångssaga är amningen och dess inverkan på sovning.. Sen sjukhusvistelsen somnar hon gärna vid tutten. Det är ju trevligt att vi gått från selen till tutten. Men, i vanlig ordning är gräset grönare..och nu har jag nästan lite ångest över att insomning (om det inte sker i vagnen) kräver tutten. Det sätter mig i en situation där eget socialt liv blir nästintill obefintligt. Har en plan om AW nästnästa fredag. Och flaskan vill hon ju som bekant inte ha. Och tutten vill hon absolut ha när hon ska sova..blir lite orolig för hur det ska gå? Samtidigt får han väl lösa det helt enkelt. Hon somnar väl tillslut oavsett. Eller? Jag kanske är lite överdriven. Tror att jag är viktigare än vad jag är. Borde kanske slappna av.. Men det hade varit fantastiskt om hon ville ta napp istället. Dessutom blir det mindre sömn för mig som hela tiden vaknar av att det ska tuttas och sedan får ligga på sidan och tillhandahålla henne "nappen".. Vad gör man!? 

/den vandrande nappen 

Överväger

Publicerad 2015-03-03 13:01:31 i Allmänt,

Överväger så smått att lämna denna blogg. Egentligen tycker jag att det är roligt att skriva. Fantastiskt att ha kontakt med alla er i liknande situationer, oavsett om det gäller en ivfsituation eller om ni är mitt i "situationen barn" ;) Men har inte riktigt tänkt klart än. Har en annan bloggidé som jag funderar på att roa mig med. Vi får se? Känner att kontakten med er alla varit ovärderlig, så jag kan inte riktigt bestämma mig? Eller om jag tar upp den blogg igen när det blir syskonförsökdags..Jag vet inte. Kanske bara fortsätter som det är. Funderar i skrift i vanlig ordning..funderar och funderar...

Notering till mig själv

Publicerad 2015-03-02 10:18:58 i Allmänt,

Tre och en halv månad, nästan fyra, tog det att få tillbaka mina fötter i samma storlek igen efter förlossningen. SÅ många ggr har jag varit på väg och köpt nya skor. Men snålheten i mig har skaft. Och det faktum att mammapeng inte gör en direkt rik. 

Nu glädjer snålheten mig. Den och att mina fötter är tillbaka, och alla redan befintliga skor där hemma som jag nu kan använda! 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela