dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Intet nytt

Publicerad 2015-10-29 22:02:44 i Försöknummer2,

Ingen mens. Ingen föraning. Ingenting. Väntar. Undrar. Men tror på utebliven äl därmed ingen mens. Där sprack 43-44 dagarsteorin iaf. Damn it! 

Sitter i

Publicerad 2015-10-27 09:14:08 i Bitterhet, Sorg,

"Jaha" hinner jag tänka. "Nu kan man inte titta på Nyhetsmorgon heller utan ett preggo i rutan". Jag är inte längre ofrivilligt barnlös. Jag har ett barn. Men det sitter i. Undrar om det varar för alltid? 


Höstlov

Publicerad 2015-10-26 19:42:39 i Försöknummer2, Kärlek, Lillan, Livet som mamma, Tacksamhet,

Okej. Det är höstlov denna vecka. Icke en bra Leksandskombo.. Alla dagar i månaden kan vi gå dit, men lyckas tajma måndagen i höstlovsveckan.. Jaja, förutom lassange som smakade plast hade vi en jättefin dag! Hon tyckte det var jättekul och gick loss! Sen somnade hon som en stock! Fin dag. Fint väder. Hann vara ute och leks i parken på efm. Det sköljer över mig, vilket fantastiskt liv jag har! Min älskade lilla tjej som är ett sånt charmtroll! ❤️ och att få spendera dagarna med henne. Försäkringskassan må vara en snål "arbetsgivare", men vilket privilegium vi har i det här landet som kan/får vara hemma på det här sättet! Fantastiskt! 

Från det ena till det tredje så borde jag få mens på onsdag eller torsdag. Ticktack. Det vore skönt om jag fick det för då är det kanske en älblödning ändå.  Och att det var så enkelt att jag missade den och att stickorna inte är positiva i två dagar som förr. Utan att det var den där stegringen och att jag missade fullt utslag. Men, men, vi får se? 

Potta

Publicerad 2015-10-23 13:33:43 i Livet som mamma,

Hur resonerar ni kring pottor? 

Jag är en ihärdig motståndare till potta. Jag tycker inte att barn ska behöva fundera över det. Jag tycker att det är för tidigt att tränas i dessa reflexer förrän man är 2-3 år. Minst. Och allt beroende på barn såklart. Är lollan inte intresserad då, kommer det inte pressas, utan hon bestämmer. 

När plutts farmor kom dragandes med en potta i present tog jag det mer som ett fräckt tilltag än just en present. "Hon är ju så tidig i allt annat så hon kommer säkert lära sig göra sitt på pottan i vår/sommar". Icke. Pottan står i källaren. Och jag är asirriterad över tilltaget. Jag anser att vi skulle ha köpt potta till vår dotter när vi anser oss kunna avläsa att hon är redo. 

Är jag fånig? Är jag omodern? Hit me! 

Fem månader

Publicerad 2015-10-21 11:38:12 i Kärlek, Lillan, Livet som mamma, Lycka, Tacksamhet, oro,

Om fem månader ska jag börja jobba. Exakt på dagen om fem månader. Jag låter väl fånig som snart har varit borta ett år, och har fem månader kvar. Men det känns kort. Jag är så rädd att det ska bli min första, sista och enda föräldraledighet. Älskar att stuffa runt med min lilla stjärna. Hon är roligare och roligare för varje dag! Hon lär sig så mycket! Hon är finurlig, skämtsam, busig, envis, gnällig och alldeles, alldeles underbar! Älskar henne över allting annat och vill inte att denna tid ska ta slut! Ska någon annan få se hennes dagliga upptåg och utveckling istället för jag? Ska jag överlåta min skatt i någon annans ansvar? Känns läskigt. Men jag vet att det är så det kommer bli, och det kommer bli bra. Men jag vill inte släppa taget. Fem månader. Fem månader att njuta av denna fantastiska lilla människa! Världens bästa tjej! ❤️ Är oändligt tacksam! 


Kliniken

Publicerad 2015-10-20 19:33:05 i oro,

Ja till kvinnokliniken var det svårt att ta sig in. Om tre veckor får jag komma.. Iaf så känns det skönt. Inte varit på någon gynundersökning efter förlossningen så det kan vara lika bra oavsett. Och att slänga sig upp i en sån där stol känns ju numer som att gå till tandläkaren. Hon lugnade mig något och sa att mellanblödningar är vanligt, fast man aldrig haft några tidigare. Men ville kolla upp för säkerhetsskull eftersom jag nu var orolig också. Så det blir säkert bra. Och spännande är det ju om mensen kommer som de senaste cyklerna nu. För då kan det ju också varit en ägglossningsblödning. Men underligt att en sån plötsligt kommer? Nåja. Ska försöka att inte fundera sönder mig själv. Kan inget göra förrän efter undersökningen. Och vet ingenting förrän mensen kommer/inte kommer. 

Over and out. 

Kvinnoklinik

Publicerad 2015-10-20 07:37:39 i oro,

Har nu läst mig till att blödning kan indikera all möjlig skit, cancer bland annat. Så nu tar jag kontakt med kvinnokliniken och ser till att bli undersökt. 

Rädd. På riktigt rädd. 

Fortsätter

Publicerad 2015-10-19 21:11:48 i oro,

Och de här förbannade småblödningarna fortsätter! Vad kan det vara? Varför får man sånt? Nu börjar jag bli lite rädd!

Summering: "blir det någonsin som man tror eller hoppas?"

Publicerad 2015-10-18 15:30:04 i Försöknummer2, Idioti, Sarkasm, Ångest,

Jahaja, kroppen har lyckats förvåna, återigen. Jag blir kanske mest av allt irriterad på mig själv som tror att jag skulle ha minsta kontrollen över detta. Men, men..iaf, veckan kom och gick:
 
För det första har jag varit dunderförkyld. Så någon harmonisk och romantisk stämning här hemma har knappast infunnit sig. Så även om jag nu har haft äl, så har jag oerhört vaga förhoppningar om att det skulle kunna vara något. Snarare ser jag återigen denna menscykel som ett experiment för att se vad kroppen har att bjuda på. Hade ju hoppats på en 43-44 dagars cykel igen. Men jag är skeptiskt - dock förstås inte avgjort än. Iaf, nu svammlar jag, vi tar det från början.
 
Började testa mig själv i måndags (billigatester.se):
Måndag: testet fungerade, men gav inget älutslag
Tisdag: testet fungerade inte
Onsdag: testet fungerade, men gav inget älutslag
Torsdag: testet fungerade, och indikerade en höjning, dvs ett starkare test 
Fredag: testet fungerade, men gav inget älutslag
 
Alltså, att det inte gav något tidigare under veckan förvånade mig inte ett dugg. När det sedan blev starkare på torsdagen så tänkte jag "aha, nu kommer det, äl imorgon fredag, och isf går det helt enligt vad jag trott". Men, men - fredagen gav inget annat än besvikelse. Förstod ingenting. Nu till något ännu mer intressant. På lördagen (igår) får jag en blödning. Fattade ännu mindre. Trodde jag fick mens. Men sen kom det liksom bara den. Och idag har jag haft ytterst lite bruna flytningar. Jag har aldrig tidigare haft en mellanblödning. Aldrig någonsin. Två gånger fick jag lite bruna flytningar: 1. när vi var på väg till kubtestet för min första graviditet som då visade sig vara ett MA. 2. när jag var gravid med lillan, men det var under tiden jag tog lutinus vaginalt, så jag tror faktiskt att det hade med lutinus att göra. 
 
Så kort och gott - WTF?
 
En annan underlighet är att jag varit alldeles dundersugen sexuellt i flera dagar. Jag kan inte påstå att jag brukar vara någon nymfoman annars. Men i några dagar har det varit galet. Visst att jag tidigare kan ha känt lite extra runt de få gångerna jag haft äl. Har läst att det är kroppens sätt att se till att man producerar (suckers...fungerar inte iaf ;). Men inte så här. Det har varit galet. Synd att jag varit så pass dålig att vi inte riktigt orkat göra så mycket åt saken. Vilket förvånar mig ännu mer. Kombination sjuk och hypersexuellt. 
 
Iaf, jag vet inte vad jag ska tro? Jag blir lite extra trött på mig själv och min kropp. Men det är väl bara att avvakt. Jag har tänkt att det skulle kunna vara så att jag fick äl någon gång mellan testet på torsdagen och fredagen. Men å andra sidan har jag innan graviditeten fått starkt utslag på billiga testers ältest två dagar under äl. Det kan ju förstås ha ändrats?
 
Om jag hade huvudbry innan så är det ingenting mot vad jag har nu. H.e.r.r.e.g.u.d. Suck. Stön. 

Älvecka?

Publicerad 2015-10-09 13:59:33 i Försöknummer2,

Ja, inom kort börjar älveckan enligt den fina appen som är inställd på en 44-dagarscykel. Ska enligt den vara fertil från söndag och t.o.m. lördag nästa vecka, och äl fredag. Har tänkt att hålla koll med stickor för att se så att detta stämmer. Spännande om inte annat. Dock kommer detta säkerligen misslyckas med anledning av just nu mycket stökiga nätter och förkylningar till höger och vänster. Smittar vi varandra? Men vi får väl se var vi hamnar? 
 
Trots tung förkylning i detta nu har vi bestämt oss för att genomföra inplanerad dejt. Inget märkvärdigt. Middag på tu man hand och bebis (snart ett år - herregud! Var tar tiden vägen?!) i tryggt förvar hos mormor och morfar. Ska bli mysigt! Och kanske mer välbehövligt än på länge med anledning av just tuffa nätter, förkylningar och pågående renovering. Bara vara vi en liten stund. 
 
Ha en fin helg! 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela