dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Sista september

Publicerad 2015-09-30 21:15:09 i Allmänt,

Ja det blev ett litet uppehåll. Plötsligt blev det sista september. Även om det är svårt att tro tack vare det fantastiska vädret så är det alltså oktober imorgon! Inte hänt mycket mer än att mensen kom och gick. Om det nu ska bli ännu en 43-44-dagarscykel så hoppas vi på äl om två veckor ungefär. Skulle det hända igen skulle jag bli ännu mer till mig än sist. Och sen skulle det landa och jag kommer då anse cykellängden som permanent. Isf kommer jag fortsättningsvis förmodligen bli besviken om det inte skulle bli så fortsättningsvis. Det vänder fort. Jag ska verkligen försöka att inte låta det bli så. Lovar! Lovar mig själv det! Men ja, äl den 15-16e okt följt av en 12 dagars lång lutefas. Alltså bim 28 okt. Heja, heja! Fram tills dess, helg med min fina syster, planering av ettårskalas, en förhoppning om bra nätter - sovmässigt, lite renovering- och inredningsprojekt, ja - jag mår ganska bra i detta nu! Dessutom har min man uttryckt glädje inför en eventuell graviditet inom kort. Så det känns som att vi är på samma spår där nu. Även om jag kanske är liite mer ivrig. När vi kommer hem från vår långresa tar vi tag i det ordentligt. Fram tills dess har vi förhoppningsvis fyra äl att se fram emot, och fyra bom att bäva inför. Men nu gör vi det tillsammans iaf. 
 
Håll tummarna! 

Negativa tester

Publicerad 2015-09-16 08:38:26 i Försöknummer2,

Har varit illamående och med mensvärk några dagar nu. Ska åka bort och hälsa på min bror i nu och ville - utan att tro något egentligen - vara säker på att jag inte var gravid. För det vankas bubbelbad och vin. Hann gå upp och göra både ett graviditetstest och ett ägglossningstest (för att minimera att ha tappat kontrollen - jag vet, jag är på riktigt galen) bara för att mötas av negativa resultat. Såklart. Så. Sagt och gjort. Check. Och allt det där. Hann sätta igång med mina vanliga katastroftankar och tänka: "vi skiter i det här nu. Nu vill jag inte ens fundera på ägglossning, graviditeter och syskon mer. Nu åker vi utomlands i vinter. Och när vi kommer hem betalar vi för ivf. Jag får psykbryt och orkar inte våga, tro och hoppas mer på vanliga graviditetsmöjligheter". Jag hinner tänka detta. Och med handen på hjärtat även lite till. Så känner jag hur det "rinner till". Ni vet var. Hinner fortsätta i mina funderingar "jaha, så kommer det en jävla megaflytning igen utan att vara äl för att förvirra mig ännu mer. Igen. Fan. Fan. Fan. Helvetesjävlaskit." Men så. Det är inte en megaflytning. Det är mens. En cykel på 43 dagar. Hela jag vänder och inom loppet av tre sekunder har jag vänt från ivfärvårendachansmänniska till glatt mensmonster. Detta är nog första gången jag flyger på moln av mens. Jag har två ggr på rad en menscykel på 43-44 dagar! Hör ni trumpetfanfaren? Det gör jag! 

/lycka i ett paket bindor

Pergotime

Publicerad 2015-09-15 12:25:39 i Försöknummer2, oro,

Undrar om man kan få pergotime igen av läkare? Bara sådär? Eller om det ska utredas och krånglas igen innan det skulle bli aktuellt. Ivf-läkaren sa visserligen att pergotime inte fungerade på mig. Men kom igen, det är enda gången i min menshistoria som cykeln legat på 36 dagar. Så någonting måste pergotime väl ändå ha gett. Tänker jag. Lilla jag. 

Oron ligger nog i att det ska ta lika förbaskat lång tid igen. Och att man därför behöver börja slåss för saken redan nu. Herregud vad jag ältar detta! 

Om man bara kunde få lite framtidsinfo: "ja det kommer ta tid igen, ja ni kommer få göra ivf igen, men om tre år, då, DÅ har ni er lilla nummer 2 här". Fine. Då kan jag leva med det. Då kan jag acceptera. Gå vidare. Släppa taget lite. Inbillar jag mig iaf. Men det är väl det som är livet antar jag. 

Pergotime. Undrar om man kan få det utskrivet bara sådär...? 

44 dagar

Publicerad 2015-09-13 08:28:59 i Försöknummer2,

Jag blev väldigt förvånad när jag fick tillbaka min mens. Den kom 44 dagar efter helt avslutad amning. Förhoppningen är dock att cykeln blir bestående, om den kunde hålla sig till 44 dagar vore det fantastiskt! Vi pratar få chanser. Det är 8 ägglossningar på ett år. Men det är ändå chanser. Håller tummarna för det. Men tror tyvärr inte att det är så det kommer se ut. Iaf, skulle så vara fallet är bim på torsdag. 

Ticktack. 

Illa

Publicerad 2015-09-10 21:12:02 i Försöknummer2, Glädje, Livet som mamma,

Jag mår illa. Kvällstid. Anledningen till detta kan vara tusen olika saker. Ni förstår förstås vilken anledning jag hoppas på. Mot alla odds ;) Nej, någon graviditet kan jag förmodligen garantera att vi inte talar om. Men det är klart att en försöker famla i mörker och rycka i halmstrån. Vad jag däremot lyckligt ser fram emot istället - något konkret - är två månaders varmtlandvistelse som nu är spikat, bokat, betalt och klart! Jättejätteklart! Nu ska vi bara lura ner våra päron under några av veckorna! 

Och vad skulle hända om jag var gravid? Med utlandsvistelsen bokad och allt? Jag vet faktiskt inte? Men det får bli ett delikat problem senare. 

Hoppas på delikata problem!

Härlig vecka

Publicerad 2015-09-06 21:03:50 i Försöknummer2, Livet som mamma,

Härlig vecka med besök hemma. Och därefter har vi själva besökt under helgen. Energigivande och mysigt! Dock med en gnagande foglossning som jag försöker åtgärda hos kiropraktor. Typiskt. Den försvann i samma stund som hon kom. Men har kommit tillbaka och har blivit värre under sommar och vår. 

Ägglossningsvärk - eller vad satan i gatan det är hela tiden?! - kommer och går. Jag har slutat testknarka för att jag inte orkar. Orkar inte bli besviken. Orkar inte tänka. Vi har bokat en längre utlandsvistelse i vinter som flyttat fokus något. Och bestämt att jag börjar jobba efter den. Dvs i slutet av mars. 

Just nu sitter jag med en jäkla värk. Mensvärk? Älvärk? Eller bara värk? Var kanske därför jag var tvungen att skriva av mig lite..men det börjar bli tröttsamt att fundera så förtvivlat. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela