dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Vecka 16 (15+1)

Publicerad 2016-01-31 15:28:26 i Graviditet, Kärlek, Livet som mamma,

Inget direkt nytt på graviditetsfronten. Mer än att magen har blivit större, och fort har det gått denna gång. Foglossningen håller i sig till och från. Och jag har ett skumt förhållningssätt till mat. Haft många veckor nu. Lite ofrivillig vegetarian kan man kalla det. Har ett sjukt sug efter lakrits dessutom. Inte helt lätt utomlands. De jobbar väldigt lite lakrits. Ett lyxproblem. Idag kom jag över en påse iaf. Lycka i en liten lakritshög! 

Denna graviditet har varit så annorlunda mot förra att jag får för mig att det är en pojke. Men på något konstigt sätt tror jag ändå att det är en till tjej. Kunde inte bry mig mindre, vill ju bara att den ska vara frisk! Men klart man är lite nyfiken. Vi gör som sist - frågar barnmorskan om det är tydligt vad det är för kön. Om det är tydligt vill vi veta. Eller jag vill. Och maken säger att jag får bestämma. Okej då säger jag! Den 16 mars ska vi på rul. Några dagar senare ska jag tillbaka och jobba några månader. Känns märkligt. Men ska bli kul. 

Dit är det dock ett bra tag. Vi fortsätter njuta i vårt lilla paradis så länge. 

Foglossning, vecka 15 (14+2)

Publicerad 2016-01-26 01:58:50 i Allmänt,

Känns som att foglossningen fullkomligt tagit över min kropp. Inatt hade jag svårt att ena hitta en vettig ställning att sova i. Var visserligen och tränade igår eftermiddag, kan vara därför jag kände mig extra sliten och öm? Ska nog börja passa mig för vilka övningar jag gör. Att hänga med på bredbenta hopp är nog inte helt genomtänkt. 

Annars har vi det underbart! Vänner på besök nu ett par veckor, och snart är mormor och morfar här! Förutom att det ska bli härligt att träffa dem (de längtar typ bara efter lillan ;) så ska det bli skönt med lite barnvaktsmöjlighet så att vi kan gå ut lite på tu man hand! 

Vilken föräldraledighet vi har just nu - galet! 

Bröst, vecka 14 (13+4)

Publicerad 2016-01-21 03:48:03 i Graviditet, Lillan, Livet som mamma,

Har verkligen reflekterat över att jag inte känt någonting i brösten denna graviditet. Förra hade jag ont i dem och de blev svullna från start! Nu plötsligt har det smällt till, i vecka 14..? De är gigantiska och ömmar. Mystiskt. Lillan verkar oerhört fascinerad av dem. Mer än när jag ammade, och då var de verkligen två favoriter ;) Hon pekar och pillar ofta och gärna. Det får hon väl, men det blir lite jobbigt när hon drar ner bikinin mitt på stranden...där kan man ju tycka att gränsen går ;) 

I-landsproblem. Nu ska vi ut i solen efter en halvtaskig natt. 

Livstecken

Publicerad 2016-01-16 14:57:05 i Glädje, Graviditet, Kärlek, Livet som mamma, Lycka,

Inte helt chockerande är internettillgången mycket varierande här nere. Men vi har det fint även om resan var riktigt, riktigt jobbig! Nu njuter vi bara av varandra, sol och bad! 

Bebis i magen tror jag mår fint! Känner mig, och ser ut att vara, mer och mer gravid! Vecka 14 imorgon! 

Vecka 13 (12+3)

Publicerad 2016-01-13 22:25:16 i Kärlek, Lycka,

Nästa gång jag uppdaterar er sker det från andra sidan jorden. I solen. Jag är lyrisk. Ska bli så härligt att umgås alla tre. Kunna dela på allt. Och dessutom göra det i solen, långt bort från overaller.  Långt bort från snö och is (även om det kan vara vackert och tilltalande det med, på sitt sätt). 

Vi kommer dessutom få besök av vänner och familj. Och förhoppningsvis träffa nya vänner, vem vet? 

Åh vad jag känner mig tacksam över livet idag. Trots veckor av sömnbrist! Det vänder förhoppningsvis det med snart! 

Meddelat jobbet om läget. Tyckte det kändes bra att göra det innan vi åker så att de kan planera för att jag kommer tillbaka bara en kortis. Gratulationer och glädje möttes jag av. Hade kanske inte förväntat mig annat heller, även om jag faktiskt var lite nervös. Men där vet man om ivf-historiken. Så glädjen var nog genuin ändå. 

Som sagt, tacksam. Godnatt! 

I huvudet

Publicerad 2016-01-13 09:11:58 i Graviditet, Idioti,

Vad jag irriterar mig på folk som fått veta att vi nu blivit gravida "själva" och som nöjt konstaterar att "ja, där ser du, det satt i huvudet!" Så mycket skuld det ger! Den där äckliga lilla kommentaren. "Nej", brukar jag säga, "det gjorde det inte! Och tror du det kan du ta ett snack med min ivf-läkare som å det bestämdaste säger att det verkligen inte fungerar så. Då skulle huvudet kunna bestämma en massa saker. Att bli gravid tex, fast man verkligen, verkligen inte vill. Nonsens."

Jag tror att min kropp rent fysiskt kanske löste det snabbare denna gång för att den gjort det förr. Den känner igen grejen. Eller så var det bara ren jävla tur. 

Men det sitter inte i huvudet. Att säga så är att kasta skit på någon som redan är full av det! 

Imorgon åker vi! ❤️

Tummar

Publicerad 2016-01-11 14:52:11 i Framtidstro, Försöknummer2, Glädje, Graviditet, Kärlek, Livet som mamma, Lycka,

Tack för era tummar idag, det verkar ha hjälpt! Bebis i magen med tickande hjärta och kroppsdelar på rätt plats och till rätt antal! ❤️ Magiskt att få uppleva ännu ett kub som gick bra! Magiskt att vi väntar en till liten sån här! Nu tar jag in det och glädjs åt det! 

Risk 1:10000. Snyggt! 

Med detta i ryggen sätter vi oss lättade på planet inom några dygn. Det kunde inte varit mer perfekt än just nu, livet! 

Träning och foglossning

Publicerad 2016-01-10 10:02:07 i Träning, Vikt,

Jag har ju en hel del foglossning. Började i vecka 8, precis som förra gången. Sist var jag hos sjukgymnast som tyckte jag skulle ägna mig åt simning/vattengympa. Sagt och gjort, jag testade det och resultatet var att jag inte kunde gå alls. Hade fruktansvärt ont. Jag la ner det. Det och all fysisk aktivitet på inrådan av sjukgymnasten. Smög med korta, korta steg till bilen som tog mig till jobbet. Och ur bilen in till jobbet. Och lite runt på jobbet. That.is.it. 

Sen tidigt i höstas går jag hos kiropraktor - för att ordna upp ryggen från graviditeten. När jag nu blev gravid går jag kvar ändå. Hon försöker hjälpa mig med ryggen så att foglossningen inte blir lika illa denna gång. Hon säger att jag absolut ska träna. Men lyssna på kroppen och inte göra rörelser som gör ont. Men kämpa på. Så det gör jag. Tre ggr i veckan. Ska bli intressant att se vad det har för resultat på foglossningen. 

Måste bara se till att hitta bra träning under vår resa. Funderar på att fortsätta med gym och komplettera med yoga. Vi får se? Men mycket spännande att se om det kommer bli bättre för ryggen. Och jag tycker det är så underligt med så motstridande råd! Hoppas naturligtvis att jag inte kommer lassa på mig ca 30 kg även denna gång, även om mycket var vätska, men gör jag det så gör jag det. 

Kub imorgon! 

Fest

Publicerad 2016-01-09 09:30:01 i Graviditet, Kärlek, Livet som mamma, Sömn,

Vi var på fest igår. Mormor och morfar var hemma med plutt. Ett fantastiskt upplägg för alla inblandade. Hon har varit extremt gnällig sista tiden. Och dåliga nätter. Vet inte vad man kan skylla på, tänder? Utvecklingsfas? Sliten efter fyra dagars kräkfest? Men det har varit lite av en pärs här hemma - helt klart. Nåja, var sak har sin tid. 

Så fest alltså. Och visst var det trevligt. Men jag känner redan nu att jag inte orkar riktigt. Är trött. Lite lätt osocial. Så vi åkte hem ganska tidigt. Skönt att komma ut lite från gnällstugan en fredagskväll. Men ja. Det känns/märks att jag inte är riktigt med i matchen. Preggo. Sömnbrist. 

Så. Vi har två dagar till kub. Fem tills vi åker. Ofattbart. Pulka och snö i all ära. Det är vackert och härligt på sitt sätt. Men den här resan kommer bli fantastisk! Längtade riktigt, riktigt ordentligt när vi drog på overall och alla tillbehör för en pulkatur igår. Hon sitter ju inte direkt stil..😬 Tänk, tänk om vi har två overallbarn nästa vinter? ❤️ Då måste vi nog åka bort igen ;) 

Kräkfri natt

Publicerad 2016-01-06 15:59:12 i Livet som mamma,

Nu hoppas vi att det är över efter en kräkfri natt! Men väljer att inte ropa hej än.. Men imorgon, då ropar jag fasenemejen "hej"! 

Fyra dagar till kub! 

Galet var ordet

Publicerad 2016-01-05 09:42:21 i Livet som mamma,

Samma sak igen. Ingenting sen 1.00 iförrgår natt, fram till 23.00 igår. Då kräktes hon igen! Är detta normalt? Idag blir det sjukvårdsupplysningen igen. 

Galet!

Publicerad 2016-01-04 09:18:26 i Livet som mamma,

Känns som det inte tar slut! Så fort det verkar gå över och vi slappnar av så kommer det tillbaka! 1.00 var det dags för kräk igen, senaste spyan 25 timmar innan!? Hur är det möjligt? 

Gaaaahhhh 

Vecka 12 (11+0)

Publicerad 2016-01-03 22:11:18 i Försöknummer2, Graviditet, Lillan, Livet som mamma, oro, Ångest,

Ja vi hoppas innerligt att anledningen till att plutt nu vägrar sova är friskhet. Hon har de senaste två dagarna slocknat som ett litet ljus trots tre timmarsnap mitt på dagen. Detta fungerade icke idag. Vi gav upp och resultatet är legobyggande tjej på vardagsrumsgolvet i skrivande stund, 22.00. Vad gör man? 

Tiden tickar på trots allt och vi närmar oss såväl kub som avresa. Ser fram emot att få det förstnämnda överstökat. Är mer än lovligt nervös och att jag idag gick in i vecka 12 lugnade knappast några nerver. Tilltog kanske snarare? Kubet innan Nellie då vi fann vårt MA är skrämmande nära i minnet. Kanske tydligare i minnet, tragiskt nog, än kubet som sist gick bra. Alldeles fantastiskt bra till och med. 

Nu är det tunnelseende fram till måndag när vi kan pusta ut i vad åtminstone kommer vara information svart på vitt. Vågar inte tro något alls baserat på vad jag känner/inte känner. Ena dagen känns det som att jag är supergravid, nästa inte alls. Det är jobbigt. Men jag vet ju att det är inget jag kan göra åt saken. Kanske vågar jag tro mer på ett syskon om kubet går bra? Kanske? 

Kräk

Publicerad 2016-01-02 19:55:27 i Livet som mamma,

Och kräkfesten fortsätter..just när vi trodde det var över med 20 timmar sen sista spyan tog den tag i oss med sitt järngrepp igen. In i dimman! Tvättmaskinen går varm... 

Skål

Publicerad 2016-01-01 09:23:41 i Kärlek, Livet som mamma,

Inleder 2016 med magsjuka. Kräkningar hela morgonen. Stackars liten. Får se hur det går för oss trötta två. Nu sover hon äntligen igen. Lillpluttan. Det är nu det är sååå skönt att hon har åtskilliga kilon att "ta av". 

Skål och gott nytt år! 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela