dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Käftsmäll 2

Publicerad 2013-08-01 08:00:00 i Bitterhet,

Chocken över att en bästa vän blev på smällen - utan att ens försöka - är pretty stor. Lite som en käftsmäll till. Men vad ska de göra? Vänta i fem år på oss?

Tänk vad orättvist livet är. Vissa blir gravida genom att titta på varandra. Vissa tar det 5-6 år för. Vissa måste vara med om att begrava sina barn. Var är rättvisan? Livets nyckfulla hantering av öden.. Konstaterar att det finns I.N.G.E.N. rättvisa i detta. Inte alls. Man får bara finna sig in i ledet och acceptera den lott man drog.

Kommentarer

Postat av: Ebbas man

Publicerad 2013-08-01 18:58:58

En sån tur att barnen inte kan ta slut. Tänker man ibland. Det hjälper när man börjar tänka "men varför kunde inte vi fått barn istället". Som tur är så är det inte så att ens kompisar tar barn som "borde" ha varit ens egna. Chansen för ens egna försök att lyckas är fortfarande precis lika bra oavsett. Så det är ju lite rättvist i alla fall, på det sättet att alla kör sitt eget race. Ingen annan kan snuva en på högvinsten.

Att folk ibland inte riktigt tänker sig för med vilka man säger det till eller på vilket sätt de säger till omgivningen att barnet var oplanerat, det är en annan sak. Skulle liksom vara så lagom kul att få höra från en onykter jobbarkompis till mamma när man är 13 bast att mamma en gång i tiden skrev på Facebook att man var oplanerad.

Svar: Det har du så rätt i. Barnen tar inte slut - tack gode gud för det! Och det är ju inte deras barn jag vill ha. Jag vill ha mitt eget. Eller det barn som är tänkt för oss i en annan del av världen. I detta fall var det en vän som är väl införstådd i vår situation. Och peppat och stöttat i allt - på ett mycket bra sätt dessutom! Ändå sticker det till i hjärtat - det var ju vår tur. Inte deras. Igen. Men, deras graviditet gör ju förstås inte mig själv mindre "ogravid". Nästa gång kanske det är vår tur trots allt. Och tack för att du vände på det! :)
dujaghanvi.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela