dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Trött

Publicerad 2014-06-30 17:00:27 i Glädje, Graviditet,

Trött mest hela tiden men har betydligt mer aktivitet i magen. Idag snurrade hon runt riktigt ordentligt under flera timmar. Och nu kan jag känns henne till och med ibland när jag precis är i rörelse. Förut har det bara varit när jag varit stilla. Lycka! Varje buff och kick är ren och skär lycka!! 

Överlevt

Publicerad 2014-06-29 20:23:33 i Allmänt,

Överlevt möhippan. Trött, men glad och nyduschad. Äntligen hemma och dags för soffmys innan det är dags för en halv arbetsvecka innan semestern. Semester! Härligt! Snart i solen m.a.o. :) 

Konstig natt

Publicerad 2014-06-27 03:51:45 i Graviditet,

Det jobbiga med den här natten är, främst det uppenbara, att jag är vaken. Varit vaken en timme, sen innan 3. Och jag vaknade av kraftig värk i rygg och mage. Magen var alldeles hård och öm. Det har i princip gått över nu. Men riktigt läskigt ett tag. Och dessutom ett väldigt otrevligt uppvaknande. Tror det blev för mycket stress igår. Var en extremt hektisk dag och min kropp orkar helt enkelt inte med det på samma sätt längre. Jag måste nog inse mina begränsningar. 

Det fina med att jag är vaken nu är att jag känt lillan väldigt tydligt och starkt igen. Nu mitt i natten har hon varit på riktigt, riktigt sparkhumör. Och med handen på magen har handen guppat runt friskt. Härligt! Och extra härligt när man vaknar av värk att få det kvittot. Hoppas hon vänt sig tillbaka utåt med sina små fötter och händer så att det fortsätter kännas så här mycket! 

Nu återstår "bara" en sak. Att få somna om. Blir en kort dag på jobbet dock, tolkar denna natt som att jag behöver ta det lugnt. 

Stilla

Publicerad 2014-06-25 22:03:50 i Allmänt, Graviditet, Tacksamhet, oro,

Idag har det varit lite jobbigt och oroligt. Har inte känt henne så mycket som jag brukar och genast sätter fantasin fart.. Det är jobbigt och jag blir irriterad på mig själv. Försöker hålla upp en fasad utan oro. Men det går förstås mindre bra - i vanlig ordning. 

Men så nu ikväll kickade hon igång igen! Tack! Gör inte så mot mig, sparka jämt! Hur hårt och ofta du vill! 

Nu andas jag ut och kan sova..

Gruppträff

Publicerad 2014-06-25 10:02:38 i Graviditet,

Hunnit med en gruppträff hos barnmorskan idag. Jag och 10 till som är runt vecka 20. Det var kul att träffa en massa i samma situation och vecka. De flesta hade upplevt kommentarer som "vad stor du är" och/eller "vad liten du är". Och alla störde sig lika mycket. Otroligt det där! 

Vi hann bl.a. gå igenom lite krämpor, fosterrörelser, järntabletter, barnvagnar och försäkringskassan. Försäkringskassan. Herregud vilket virrvarr av frågor de skapar! Måste verkligen sätta mig in i det där känner jag nu. Blev nästan lite stressad - alla verkade ha ganska bra koll. Men, men vårt fokus har ju legat på att bli gravid. Så nu kommer väl verkligheten ikapp kring hur det sen ska bli att barn. Ett ganska trivsamt problem ;) 

En av tjejerna hade en fru, så där har det ju förmodligen gjorts en ivf. Men kan inte låta bli att undra om det var någon mer...? 

Hon

Publicerad 2014-06-24 06:10:59 i Längtan,

Drömde att hon kom inatt. Vaknade nyss alldeles rofylld och med en känsla av glädje och längtan. Två månader för tidigt kom hon i drömmen och var alldeles perfekt. Hoppas att hon inte kommer så tidigt. Men perfekt det bara vet jag att hon är. 

Kan det inte bara bli november? 

VM

Publicerad 2014-06-23 20:04:09 i Allmänt,

VM upptar all min tid efter jobbet. Viktiga saker :) Lillan håller med och sparkar loss när det är fotboll på tv! Till hennes fars stora förtjusning. 

Lillan

Publicerad 2014-06-22 09:23:36 i Glädje, Graviditet, Längtan,

Hon verkar 1. Ogilla när jag sitter/ligger still. 2. Gilla fotboll. Eller en kombo kanske? 

Så fort tvn och fotbollen går igång, vilket ju är i princip varje kväll nu under VM, så går hon igång och knuffas därinifrån. Det är inga starka sparkar. Men hon buffas och knuffas. Va fantastiskt det är! Och oron som ständigt gör sig påmind blir lite lättare att leva med när hon ständigt gör sig påmind därinifrån! 

Å, kan det inte bli november snart?! 

Sammandragningar

Publicerad 2014-06-21 11:49:13 i Graviditet,

Tror jag har upplevt mina första sammandragningar. Magen är spänd och hård, dessutom har jag växtvärk i rygg och mage så det blir en väldigt stillsam dag idag! Vääääldigt stillsam! Lillan knuffas och har sig iaf. Så även om jag är lite sliten så verkar lillan vara på topp! 

Midsommar

Publicerad 2014-06-20 08:56:22 i Graviditet,

Hade en väldigt fin dag igår. Lyckat med ett litet kalas för familj och bästa vännen! 

De senaste nätterna har jag sovit bra, och mycket. Det fick jag dessvärre tillbaka inatt. Var uppe i två timmar och kunde inte somna om, ont i magen, så ont att jag t.o.m. vaknade av det från första början. Inte alls kul, så vakan inatt är nog även att förknippa med oro. Men nu på morgonen har jag känt henne buffa. SÅ skönt! 

Midsommar idag och det kommer firas i all enkelhet med några vänner, sillunch och grill på kvällen! Alldeles lagom och jag ser fram emot det. Även om jag inte gillar sill, tror heller inte att det är något man får äta som gravid? Inte kollat upp saken då det inte rör sig om någon uppoffring från min sida att låta bli ;) 

Trevlig midsommar! 

Dagen till ära

Publicerad 2014-06-19 10:31:09 i Glädje, Graviditet,

Så kom dagen då jag vågade mig på ett första riktigt inköp. Bl.a. de här små paltorna. Tänk att man kan vara så liten så att man har storlek 10/12. Galet! Men det kändes rätt - att dagen till ära, min födelsedag - köpa några små ting till vår lilla tjej 💕Skönt med en extra ledig dag dessutom!

Vecka 20 (19+6)

Publicerad 2014-06-18 06:14:51 i Glädje, Graviditet, Längtan,

Idag är vi halvvägs. Känns helt otroligt. Känns som nyss vi plussade på stickan på samma gång som det känns som en evighet bort! Sprutorna känns också långt bort, på samma gång kan jag snabbt återkalla känslan vid varje spruta. Och tänk så värt det var! Vi hade turen att bli gravida på första ivf-försöker, vilket jag är otroligt tacksam för, och det var värt det! Vägen dit, alla tårar och frustration, och alla läkarbesök och alla fysiska uppoffringar! Nu är det bara 140 dagar kvar till hon kommer! Kärlek. Nu sprattlade hon precis till i magen. Ännu mer kärlek. 


Din mage

Publicerad 2014-06-17 07:35:39 i Graviditet,

Jag antar att det börjar nu. Nu blir man allas egendom och man får säga vad som helst till en gravid rörande hennes vikt. Har redan fått ta en hel del "tjockis". Men igår fick jag också nöjet att informeras om att jag var större än någon som ska ha i september. Och exakt VAD ska jag göra med den informationen? Jag tycker inte att jag är särskilt stor - men fortfarande: gravid eller ej så är det inte kul att få höra att man är tjock eller mycket större än andra i "samma sits". 

Han kände henne

Publicerad 2014-06-16 06:35:04 i Glädje, Graviditet,

Kom hem sent igår. Hann få i oss lite kvällsmat när jag plötsligt kände något igen. Sprang in i sovrummet och la mig på rygg i sängen. Kände henne igen, och mannen kom springande och la händerna på magen för att få känna. Det tog några minuter, men sen kom det några buffar. Till både min och makens stora lycka! Så nu har även han känt sin dotters rörelser för första gången. 

Hon verkar vara aktiv på kvällen..nattmänniska som sin far? :) 

Kände henne

Publicerad 2014-06-15 07:52:24 i Glädje, Graviditet,

Precis innan vi gick och la oss igår (blev en ganska intensiv dag och sen kväll med mycket planerande, skratt och fix) tyckte jag att jag kände något nere i magen efter att vi suttit still framför datorn ett par timmar och skrivit. Men det blev stilla. 

När jag sen gick och la mig, med båda händerna på magen kände jag det. Flera ggr, ett litet bluffande mot handflatan, helt galet! Hon ligger där inne och växer till sig. Sparkar och grejar. Vår lilla dotter! Nu längtar jag hem, till kvällen, till mannen och till att lägga våra fyra händer på magen och hoppas att hon vill sparkas lite ikväll med! Så att hennes pappa får känna henne! 

Nerv i kläm?

Publicerad 2014-06-14 08:38:21 i Glädje, Graviditet, Tacksamhet,

Imorse vaknade jag av en intensiv värk i den sidan av ryggslutet jag låg på. Sover nästan enbart på sidan nu för tiden. Kändes ungefär som jättestark växtvärk i ryggen. Så jag låg kvar och hoppades att det skulle försvinna. Det gjorde det inte. Gick upp, drack vatten och gick på toaletten och la mig igen - på den andra sidan. Då gjorde det inte ont längre. Skumt. Måste nästan ha varit något som hamnade i kläm. Hade lite extra ont i den sidan foglossningswise igår eftermiddag/kväll. Hängde ihop kan jag tro? Alla dessa krämpor..;) 

Idag blir det fullt ös. Dels med min vän som är tvåbarnsmor. Dels med planering inför ett viktigt och roligt event inom kort! Älskar att genuint må bra över att vara hemma hos mina vänner med barn. Varit en lång tid när jag inte orkat det. Iaf inte vissa. Nu känner jag bara glädje. Jag har ju vår lilla skatt alldeles, alldeles nära jag med! ❤️


Överväldigad

Publicerad 2014-06-13 15:32:20 i Framtidstro, Glädje, Graviditet, Längtan,

Känner mig överväldigad. Överväldigad och lycklig. Lycklig och tacksam. Tacksam för att vi äntligen får uppleva det här. Det är vi som pratar om vårt barn, vår tjej som ska komma till oss. Och det om bara några ynka månader. Vi grät lite hos barnmorskan. Det blev ganska emotionellt. Att allt såg normalt och bra ut är, jag vet inte? Mer än fantastiskt. Fantastiskt täcker det liksom inte. Han fick en liten present av mig när vi kom hem som jag hade förberett. En pappabok och ett eget badlakan till vår lilla tjej, en sån där med huva, som jag fick för mig att införskaffa häromdagen. 

Svärmor grät och alla andra är lyckliga, för vår skull och för sin egen. Känns härligt att alla är så involverade i detta. 

Det visar sig att min livmoder ligger i framvägg och det kan, behöver inte, ta lite längre tid att känna mycket. Barnmorskan sa att från vecka 25 ska vi känna varje dag. Innan dess är det inga konstigheter. Lillan var ganska lugn idag, knölade runt lite och visade upp alla sina 10 fingrar och 10 tår, och snurrade runt lite grann när barnmorskan skulle kolla hjärna och sen lårben. Men allt såg bra ut. Bra och normalt. Och till slut kunde vi inte hålla oss längre "kan du se vad det är för kön?". Och ja, till 99,9% är det en liten tjej. Vårt lilla halvsvenska/halvsydamerikanska mirakel ❤️. 

Vi hann även en sväng till den "vanliga" barnmorskan idag. Den tid som blev inställd i onsdags. Valde att spara hjärtljud till nästa gång vi ses i slutet av juli. Den som spar han har ;) Annars förhörde vi oss mest kring mitt järnvärdet som fortfarande såg ok ut. Och om vi behöver tänka på något speciellt innan resan till Spanien. Egentligen inte. Mer än att va försiktig med solen för min huds skull. Och renlighet, undvika pengar och sådär - mycket handsprit. Nu råkar handsprit redan vara en av mina bästa kompisar. Så det ska nog gå bra. Ska även kolla upp så att flygbolaget inte kräver intyg på hur långt gången jag är. Och i så fall skulle jag höra av mig så fixar de ett. 

I helgen lutar jag mig tillbaka och njuter. Ska träffa vänner i min hemstad. Och bara drömma mig bort, till dagen vår lilla tjej kommer! 


Tjugo i fem

Publicerad 2014-06-13 06:04:09 i oro,

Varit vaken sen tjugo i fem. Legat och vridit och vänt på mig. Är så nervös. Försökt somna om. Ger upp nu.. Vill bara gå bort till ultraljudet nu och få det överstökat. Bli lugn. Hoppas att allt är bra. Hoppas, hoppas. Vad gör vi annars? 

Sent

Publicerad 2014-06-12 23:07:00 i Graviditet, oro,

Länge sen jag var vaken så här sent. Beror nog på två saker: fotbolls-VMs första match kan man ju inte missa. Dessutom är jag sjukligt nervös inför morgondagen. Annars hade jag nog somnat - trots fotbollen... 

Kallt vatten

Publicerad 2014-06-12 15:28:26 i Graviditet, Hopp, oro,

Börjar som sagt bli lite ivrig över sparkar och livstecken. Kan det bero på oron inför RUL månne? Men iaf, de senaste dagarna har jag roat mig med att snabbt dricka ett glas kallt vatten och förtjust väntat på någon reaktion nerifrån magen. Men icke. Tänker att den kanske gillar kallt vatten och njuter av lite svalka? Nedräkning på hög nivå till RUL:et är det nu iaf! Timmar, nu pratar vi äntligen timmar! 

I-landsproblem

Publicerad 2014-06-11 17:01:26 i Allmänt,

Jag skiter i att det är ett i-landsproblem. När man har lagt upp sina varor på bandet så lägger man en "nästa-kund-pinne" därefter. Man bara gör det. Sådeså. Folkhyffs. Man växer upp med den kunskapen. "Matvaror upp, därpå pinne upp". I- landsproblem för en hormonstinn gravid kvinna...

Knuff

Publicerad 2014-06-11 07:19:12 i Glädje, Graviditet,

Tror att jag kan ha känt en knuff inifrån magen när jag vaknade. Kan jag ha inbillat mig? Eller kan det faktiskt stämma?! 

Jaja

Publicerad 2014-06-10 18:35:19 i Glädje, Graviditet, Hopp, oro, Ångest,

Barnmorskan, fast inte "min" barnmorska - vi fick nöja oss med en stand-in ;), ombokad till fredag. Med andra ord några timmar efter rulet. Så nu får vi vackert vänta på riktiga livstecken till fredag. Känns lite jobbigt när vi var så inställda på mellantinget på onsdagen. Men vad är väl två dagar? Åtminstone är rulet på fredag morgon. Bara att vakna och gå dit! 

Shit. Tänk om det skiter sig nu? Det får det inte göra. Och tänk om allt ser fantastiskt bra ut?! Jag är så rädd och överförtjust på samma gång att jag känner mig lite utmattad av mig själv! 

Ånej!

Publicerad 2014-06-10 14:53:38 i Graviditet,

Ånej! Barnmorskan har ställt in tiden imorgon på telefonsvararen utan att vi fått ny tid. Skit också! Jag som sett fram emot hjärtljud på onsdag! Damn it! 

Längtar (vecka 19, 18+5)

Publicerad 2014-06-10 06:03:03 i Glädje, Graviditet, Längtan,

Längtar till jag kan känna mer än bara fladder. Vilket jag känt väldigt sällan. Ser fram emot välriktade sparkar åt alla håll! Och jag ser fram emot att min man kan känna dem! Från vecka 26 ska man känna varje dag. Eller minst var sjätte timme till och med läste jag. Men tror och hoppas att det kommer kännas tydligt innan dess. 

Drygt sex veckor dit och det känns som pyttelite tid på ett sätt, vad är sex veckor när man tagit sprutor i magen i två veckor? Väntat ut missfallsblösningar i över en månad eller försökt att överhuvudtaget komma hit till detta graviditetstillstånd i över två år? Nej. Då är det inte så lång tid. Men jag vill ju allt bra gärna att vi slipper vänta i sex veckor iaf!

Imorgon ska vi till barnmorskan. Hoppas på hjärtljud i hennes apparat då. På fredag är det äntligen dags att se dig igen. Längtar SÅ! 

Familjelivsträff

Publicerad 2014-06-09 06:25:44 i Allmänt,

Var långt över förväntan. Jag menar inte att jag hade låga förväntningar men försökte ändå åka dit med inställningen att det kanske inte skulle klicka mellan oss in real life. Men det tyckte jag att det gjorde! Hade gärna suttit längre, men de tre timmar jag var kvar (hade annat en viss tid så jag var tvungen att röra på mig efter tre timmar..) fullkomligen flög förbi! Vi uppdaterade oss om läget, och det är ju lite extra roligt när man får en uppdatering face to face. Väldigt trevligt. Och vi hann prata om hur lustigt det är att det blev som det blev. Hur alla känner kring allt. Ja, det kändes självklart. Som att vi kände varandra väl! Och det gör vi ju också egentligen, även om det bara varit via chattande förut. 

Riktigt kul träff - SÅ glad att jag gick dit! 

Familjeliv

Publicerad 2014-06-08 06:39:34 i Allmänt,

Idag ska jag göra något som känns lite underligt och väldigt olikt mig. Samtidigt som det känns bra och som om de vore nära, gamla vänner. För drygt ett år sen halkade jag in på en tråd på familjeliv. Ni vet. "Uppslagsverket". Varken första eller sista gången jag gör det såklart. I början läste jag lite i en tråd, efter något välriktat googlande förmodligen. Sen väcktes något intresse och jag skapade en profil och började skriva i samma tråd. Till slut var vi ett gäng tjejer i samma ålder, och i samma skede i livet - vi försökte alla med första. Vi forsatte skriva till varandra på daglig basis. Och gör fortfarande. Nu är det dock en privat grupp så vi delar med oss av foton och diskuterar inte bara barn utan allt i livet. Känns naturligt att ha kontakt med dem minst någon gång om dagen. 

Av någon anledning har alla av oss haft det ena eller andra problemet kring barnagörandet. Har det varit lätt att bli gravid för någon av oss så har det istället slutat med missfall, några med upprepade missfall. Vissa är gravida, men det har tagit uppåt två år. Jag är den enda som gjort ivf. Men en ligger i startgroparna. Tror att det är det, att det inte - av slumpen antar jag - varit lätt eller inte är lätt för någon av oss som svetsat oss samman lite extra. 

Så föll det sig så att fem av oss är i Sthlm samtidigt. Och har bestämt oss för att ta en fika ihop. Idag. Spännande. Nervöst. Och jättekul. Allt på samma gång. Men jag tror jag kommer gilla dem lika mycket in real life som på chatten. 

To be continued...

Pensionärspar

Publicerad 2014-06-07 09:22:31 i Glädje,

Som ett gammalt pensionsärspar avnjuter vi kaffe och en varsin bok i solen på vår miniweekend. And I love it! 

Grattis Sverige

Publicerad 2014-06-06 06:34:41 i Allmänt, Glädje, Graviditet, Längtan,

Grattis Sverige på din dag! Synd att vi inte har vett att fira det lite bättre. Som våra glada grannar i väst! De kan fira nationaldag de! 

Vi firar det genom att fira vår bröllopsdag, och årsdag, för de båda är nästintill samma dag. Så efter lunch åker vi mot en liten stad utanför Stockholm som vi båda älskar. Tar in på hotell och äter gott! Imorgon blir det min personliga favorit - hotellfrukosten! :) 

Vi firar även att vi inte firar den här dagen själva nästa år, idag är vi i vecka 19 (18+1) och 6 dagar till RUL. Eller ja, vi är ju inte själva iår heller. Inte riktigt. Dessutom gjorde sig bebisen påmind igår, vid inte mindre än två tillfällen. Fladdret i magen. Nu vet jag hur det känns. Jag tror iaf det... 

Igår

Publicerad 2014-06-05 19:04:23 i Längtan,

Igår kom ännu en liten till världen. Men sen tror jag inte att det är några fler i min närmsta umgängeskrets. Nu har det haglat barn över oss i ett års tid. Så nu är det paus. Kanske en välbehövlig. Och sen är det vi. Nästa barn som kommer är vårt. Magiskt. 

Snart halvtid

Publicerad 2014-06-04 15:01:45 i Graviditet,

Inte långt kvar till halvtid nu. Inte långt kvar till RUL:et. Hur länge kommer lugnet efter RUL:et hålla i sig? Tur att det är sommar med massa roligheter och ett TUL i vecka 32 att se fram emot! 


11 dagar (vecka 18, 17+4)

Publicerad 2014-06-02 13:27:08 i Graviditet,

11 dagar kvar till RUL. Däremellan firar vi bröllopsdag, kanske är lika bra att inte veta om något är fel då. Att vi får en härlig, lycklig och förväntansfull bröllopsdag. Men jag tror inte att något är fel, jag tror den växer och mår bra. Idag tror jag det iaf. Jag kan inte svara för hur det känns imorgon.Fasiken, känner mig så otacksam nu när jag går här och äntligen är gravid. Men oron kan liksom inte riktigt helt släppa. Iaf inte varje dag...

Händerna på magen

Publicerad 2014-06-01 12:02:52 i Graviditet,

Lägger händerna på magen när jag vaknar. Känner ingenting. Ingenting fysiskt. Men psykiskt är det överväldigande att den inte är tom och platt längre. Den börjar blir rund. Det är något i. Det är du. Som vi har längtat. Som vi längtar efter dig, du fantastiska lilla barn! 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela