dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Negativt

Publicerad 2015-05-26 08:57:07 i Längtan, Sorg,

Lyckades leta fram ett test i det tidigare befintliga jättelagret. Ett endaste test fanns kvar. Det såg jag som ett tecken. Ett tecken att testa. Naturligtvis va det negativt. Ett sting av sorg. Ännu ett negativt test. Fast jag egentligen inte vill bli gravid nu. Eller vill och vill. Jag kommer nog alltid bli glad av ett positivt test, eftersom vi hoppas på, och gärna vill ha, syskon till Nellie. Men kanske inte just nu. Men ändå blir jag lite ledsen. Varför är det så? Är längtan redan så stor? Eller har det med alla sorgliga negativa test tidigare - den ofrivilliga barnlösheten som vi nu ju faktiskt är "botade" mot. Eller blir man någonsin botad mot den sorgen? 

Mensvärk

Publicerad 2015-05-25 18:53:57 i Växtvärk,

Jag har en sån förfärlig mensvärk. Haft det från och till i drygt en månad nu. Varit helt övertygad om att jag ska få mens vilken sekund som helst. Eller äl. Men icke. Har hört att man kan få extremt kraftig mensvärk och älvärk efter en graviditet. Att kroppen ändrar sig. Jag vet inte? Ammar inte längre, mer än lite på natten. Är gissningsvis mer en nappfunktion än matfunktion för lilla damen. Men så får det vara så länge. Bara hon sover. Allt för sömnen! 

Men börjar undra. Över mensen. Mensen som inte kommer. Och värken som är väldigt kraftig till och från. Klart man innerst inne lite går och hoppas på ett plus. Bara sådär! Men tror inte det kommer hända. Och det vore lite tidigt. Vet inte hur länge man ska låta det bero? Kan ju finnas tusen anledningar till "mensvärk". Allt är normalt - i vanlig ordning. 

Men varför kan man inte riktigt, riktigt släppa det. Hur skulle jag reagera på ett negativt test? 


Uppdatering

Publicerad 2015-05-15 13:11:12 i Kärlek, Lillan, Livet som mamma, Lycka, Missfall, Sorg, Tacksamhet,

Den egentliga anledningen till att jag uppdaterar just nu är en händelse i livet. Ett behov av att skriva av mig. En annan typ av ofrivillig barnlöshet än jag själv upplevt. En av mina bästa vänner har i dagarna upplevt sitt andra missfall. Denna gång i vecka 21. Hon har fått föda fram ett dött barn. Min sorg för dem och deras situation har inga gränser. Vad gör det att man bli gravid på en kvart om det slutar så här? Åh vad jag önskar att det aldrig hänt. Åh vad jag önskar att man kunde hjälpa till och trolla bort det de nu måste gå igenom. 

Det finns liksom inget slut på eländet. Hur många det är som kämpar och av olika anledningar inte når fram till målet. 

Jag har den fantastiska förmånen att ha nått målet. Vi har vår lilla älskade tjej här hos oss. Hon kan vara världens gnälligaste och jobbigaste. Men hon är en fantastisk krabat som lär sig saker snabbare än jag hinner blinka. Vi har haft en period av jobbiga nätter. Men vad gör det när hon är här? Hon ler så fort man tittar på henne, hon skrattar högt, har lärt sig att sitta, kan själv ta sig  fram (nåja - än så länge är det bara bakåt faktiskt..och det kostar en hel del frustration ;) är sprudlande glad i sin gåstol som faktiskt hjälper henne framåt, hon älskar sitt lock till nappflaskan som hon dricker vatten ur (varför köpa dyra leksaker?), hon är kittlig på magen och på ryggen, hon vänder sig så fort man lägger ner henne, hon blir ännu gladare när hon får stå upp. Och ni ska se när hon ser sig själv i spegeln! Herregud, vad jag önskar att jag blev lika lycklig när jag såg mig själv i spegeln! Hon äter mestadels nu. Burkmat till största del. Sin mammas kokkonst är hon tydligen inte så imponerad av?! Det tuttas en del på natten när hon använder sin mamma som napp. Och någon flaska ersättning slinker ner här och där när maten inte passar. Sex månader och åtta dagar har vi haft äran att vara hennes föräldrar! 9,3 kg tung och 70 cm lång - stor liten dam ❤️

Gud vad jag älskar min lilla skatt! Det kittlar lite i syskonerven. Men än är vi inte riktigt där. Vi vill njuta av Nellie först.  Men skulle det hända "av sig själv" är vi lyckliga. Vi skriver idag på för en större lägenhet och avvaktar en stund till med hus trots allt. 

Mammakilona är puts väck! Promenader och amning tror jag tillslut blev nyckeln för mig. Samt ett par veckors strikt lchf för de sista tre kilona. Skönt - även om det är en bagatell i sammanhanget! Nellie blev aldrig riktigt kompis med att sitta i en stillastående vagn varför mammaträningen blev väldigt svår för mig. Men det gick ju iaf! I sommar blir det lugnt och skönt har vi tänkt, förutom flytt då! Vi ska upptäcka Stockholm, vår hemstad, till fots. Jag och min älskade lilla familj! 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela