dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Sjukdom

Publicerad 2016-02-25 04:44:23 i Allmänt,

Vi har haft en tuff vecka i paradiset med sjukhusvistelse pga den beryktade denguefebern. Nu var det inte jag som smittades, utan maken. Tur i oturen. Men fortfarande för jävligt. Nu skrivs han efter fem dagar äntligen ut från sjukhuset. Usch vilken pärs. Nu längtar vi hem. Känns inte riktigt kul när man vet var vi kan landa. Skräcken för skador/dödlighet på fostret är än större nu. Såklart. Tyvärr blir man inte heller imun efter ett sjukdomsförlopp. 

Just nu känns tryggheten hemma i Sverige oerhört lockande. Men vi ska försöka vända detta och njuta. Alt. tittar vi på tidigareläggning av hemresa. 

Tre av nio (vecka 18, 17+6)

Publicerad 2016-02-20 02:50:29 i Framtidstro, Livet som mamma, Lycka, Längtan,

Trodde aldrig jag skulle säga detta men jag längtar lite, lite hem. Har börjat fundera mycket på rulet. Tror det är mest därför. Vi njuter och har det fint, nyper mig i armen och försöker komma ihåg hur mycket jag kommer sakna detta när vi är hemma: Ta dagen som den kommer. Bada lite. Leka i skuggan. Äta något gott. Det är en fantastisk tid. 

Men ändå längtar jag lite hem. Till det som kommer. Till att beställa ny vagndel. Till att faktiskt gå till jobbet några månader. Till påsk när hela familjen kommer samlas. Det tyder väl bara på att jag har en vardag hemma som jag uppskattar antar jag. 

Nu har vi en bättre utlandssemester kvar. Tre härliga veckor. Vilket betyder att nästan sex veckor passerat av våra närmare nio veckors verklighetsflykt. Njuta. Sen vardag. Lillklutt bjuder just nu på sovmorgon och jag vaknade tidigt förstås.. Livet som mamma ❤️

Alla hjärtans dag

Publicerad 2016-02-14 16:53:00 i IVF, Kärlek, Lillan,

Idag är det två år sen vi gjorde insättning av vår skatt på st Görans. Otroligt. Idag springer det då lilla tvåcelliga embryot omkring. Tjock, arg, glad och välmående ❤️

Önskar er alla en fin alla hjärtans dag. 

Vecka 17 (16+6)

Publicerad 2016-02-13 05:05:05 i Graviditet, Livet som mamma, oro,

Växtvärk. Mycket växtvärk idag. Trött konstant. Bett en snart besökande till oss här nere att köpa med järntabletter och hoppas att det kan hjälpa. Känner mig ganska graviditetsgrinig och ja, jag antar att man kan ha en dålig dag även fast man äter frukost till denna utsikt: 
Bortskämd. I know. 

Kan även bero på att jag precis snackat dengue- och zikavirus med en bordsgranne. Mygg känns som min livsfiende just nu. Det går inte att skydda sig helt. Och ja, jag är orolig. Vi gör så gott det går. Med långärmat och myggmedel på kvällarna, även myggmedel på dagarna eftersom mycket tid spenderas i skuggan. Men en oro finns där. Framför allt för dengue. Zika är inte ens i närheten av denguehotet här. Men kan även det - om man har otur - skada ett litet foster i en mage. Och även om det dessutom, som med mycket annat, är värst de första tolv veckorna så finns oron där. 

Annars njuter vi såklart. Även om jag är graviditetsgrinig just idag ;) 


Plutt

Publicerad 2016-02-07 03:09:30 i Kärlek, Lillan,

15 månader blir vår plutt idag. 15 månader! Herregud, att jag varit mamma så länge ❤️ Att vi haft henne hos oss så länge ❤️ Galet! Om fem månader är hon troligen (förhoppningsvis) storasyster! 

Idag har vi bokat tid med en svensk fotograf som också är här på semester. Ska framför allt föreviga plutt i sanden, men även ta någon familjebild och gravidbild, så gott det nu går med den lilla mage som finns! 

Mage vecka 16 (15+4)

Publicerad 2016-02-04 11:29:18 i Kärlek, Tacksamhet,

Den pluffsar ut sig mer och mer, då passar sköna, luftiga brallor för gravidkulor. Tittar ner på den och har svårt att ta in att jag får vara med om detta igen. Vi ska få en till liten korv ❤️ Obegripligt! Har en gravidmage igen, liten än så länge, men en gravidmage. Här ligger lillans syskon. Hon ska bli storasyster vår lilla, lilla skatt!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela