dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Dagis (vecka 28, 27+6)

Publicerad 2016-04-30 06:56:06 i Graviditet, Kärlek, Livet som mamma, Längtan,

Dagis har gått bra överlag! Några små tårar och en stor skopa oförståelse inför det där med att sitta still på en samling, eller på lunchen för den delen. Det tog sig lite tredje dagen när jag var med. Men då strulade hon med sömnen istället, vilket hade gått förvånansvärt smidigt de två första dagarna. Överlag går det jättebra iaf! Hon struttar runt och leker och skrattar. Bryr sig inte nämnvärt om oss. Och jag (och min man) känner stort förtroende för pedagogerna (ni ser, jag lär mig, dagisfröknarna är nog det begrepp jag spontant valt..), kanske det viktigaste. Hon känns trygg här. De verkar bra. Vettiga. Med en plan för dagen och mycket kunskap. Det kommer bli jättebra tror vi! 

Dessvärre vaknade vi av en spyfest natten till dagen då hon skulle testa att lämnas själv några timmar. Så det blev lite ändrade planer kan man säga.. Det verkar ha gått över på en natt tackolov, och utan att någon av oss päron smittats, peppar, peppar.. Så får vi se hur dagis mottas på måndag efter tre dagars paus? 

Idag är 70% av graviditeten avklarad. 
Jag vet att jag är gnällig och att 70% är riktigt mycket, förutom lugnet över att ha passerat vecka 28 (det är något heligt över att det står i appen att barnet med stor sannolikhet kan räddas om den väljer att komma ut nu, mycket kan hända - men på något sätt letar sig ett lugn fram, det blir förmodligen faktiskt en lillebror snart! ❤️) så vill jag inget annat än att ha gått 90%. Vill ha mötet med specialistmödravården avklarad. Ha ett datum för snitt. Lunka runt hemma ett par dagar. Njuta av att kunna ägna tid åt bara lillan några sista dagar och sen åka in och få träffa vår andra klutt. 

Snart, snart är vi där! 
Ha en fin Valborg! 

Vecka 28 (27+0)

Publicerad 2016-04-24 10:43:44 i Försöknummer2, Graviditet, Livet som mamma, Längtan,

Tiden tickar på. Jag längtar till juli för att det ska bli så spännande och fantastiskt att träffa lillebror! Och för att det verkligen inte är min grej att vara gravid, jag har ont. Jag önskar jag kunde glida omkring och känna mig gravidvacker. Men det gör jag inte, känner mig som en övergödd valross med svåra gångproblem. Och det värker i underlivet mer eller mindre konstant. Blir oftare och oftare alvedon, men försöker härda ut utan in i det längsta. Tänk att vi får gosa med vår son i juli. En dotter och en son ❤️ Tänk för 3,5 år sen. Missfall, ångest och djupt svart hål. Vem hade kunnat ana detta?! 

I veckan kör vi inskolning på dagis, min stora tjej! 

25e

Publicerad 2016-04-20 19:41:54 i Barnmorskan, Förlossning, Graviditet, Livet som mamma,

Räknar ner mötet med specialistmödravården. Räknar ner och är nervös. Det skulle kännas märkligt att bli nekad. Men man vet ju aldrig? 

Någon än jag som har barn som vägrar sova?! Alldeles för ljust. Det är härligt med ljuset. Men opraktiskt ur ett läggningsperspektiv! 😉
Snart är det fredag igen! Och 94 dagar kvar till BF. Det tar sig! 

Läckage

Publicerad 2016-04-16 07:22:56 i Graviditet, Livet som mamma, Längtan,

Vi är inne på tvåsiffrigt till BF. Längtar till juli! Njuter av att "bara" ha en. Men längtar ändå! 98 dagar kvar, overkligt. Kan ju förstås bli färre dagar beroende på läkarens utlåtande...

Iaf, vaknade 4 inatt av att jag var kissnödig som tusan, inte helt ovanligt. Men just det har jag faktiskt klarat mig ganska bra utan, det var värre vid första graviditeten. Efter en lite halvstrulig tidig natt låg plutt bredvid mig i sängen, självklart vaknar hon till och gnyr, extremt närhetsbehov just nu. Det är som att hon fattar att hon snart kommer vara tvungen att dela vår uppmärksamhet med en till! Vill inte att man ska "lämna" henne - om så ens för att springa toaletten. När jag vaknar är jag helt blöt över höger bröst. Tror att lillan kissat på sig/dreglat/jag har dreglat - förklaringar far genom huvudet innan jag inser att det är bröstmjölk. En stor rund fläck över hela bröstet/t-shirten jag sover i. 

Herregud, jag ska snart amma igen! 
Ha en fin lördag! 

Snitt?

Publicerad 2016-04-12 20:45:24 i Barnmorskan, Förlossning, Försöknummer2, Graviditet, oro,

Tog upp det med barnmorskan och hon var jätteförstående. Hon poängterade att det inte behöver gå lika illa denna gång. Men förstod absolut oron inför det. Jag slapp - jag tror jag kan kalla det "slapp" - gå via deras läkare på mvc. Och hon skickade en remiss direkt till sjukhuset vi valt att föda på. Så nu ska jag avvakta och se bara, bli kallad på samtal dit. 

Jag känner mig dock lite förvirrad. Såklart tänker jag till efteråt och inser att jag inte är helt på det klara med vad som sas när jag väl stängt dörren om mig hemma. Barnmorskan sa, "det är ju din kropp och det är du som bestämmer". Men hon sa även "sen är det läkaren du träffar på sjukhuset som tar ett beslut". Då är det ju inte "min kropp, jag bestämmer". Eller? 

Fan också. Förvirrad. 

Vecka 26 (25+2) kejsarsnitt?

Publicerad 2016-04-12 09:38:32 i Barnmorskan, Graviditet,

Idag ska jag till barnmorskan. Första gången sen inskrivningen. Förutom kub och rul, men de utförs inte hos min vanliga barnmorska. Så detta blir andra gången jag träffar henne - denna graviditet. Har samma barnmorska som sist, känns tryggt med henne. 

Men. Idag ska jag ta upp kejsarsnittsönskan. Har bestämt mig för att jag inte ställer upp på en långdragen förlossning en gång till, som kanske ändå slutar med akut snitt, igen. Vill inte! Men vet inte hur väl mottaget detta blir? Vet inte hur det fungerar generellt? Googlade en massa igår. Och statistiskt sett föder 50% med kejsarsnitt vid nästa förlossning om de gjort det vid den första. 

Är faktiskt lite nervös. 


Foglossning vecka 25 (24+6)

Publicerad 2016-04-09 20:51:08 i Försöknummer2, Graviditet,

Så, nu tänker jag beklaga mig: det gör så helvetesjävla ont att ha foglossning. Började även denna gång i vecka 8 och eskalerar oavbrutet. Har haft svårt att gå nu på eftermiddagen. Kan ha att göra med att jag tränat och kånkat runt på Bullen solokvist idag. Men jag blir så förbannat frustrerad över att det ska behöva vara så här illa att det går ut över vardagen. Jag känner mig låst i min egen kropp. Gör fruktansvärt ont, sliter och drar, spänner och låser sig. Värker. För att inte tala om underlivet, det kom iaf inte förrän ca vecka 30 sist. Om jag minns rätt. Denna gång i vecka 17. Vecka 17 - var ju inte ens tung då! Jomenvisst, förutom foglossning även på framsidan så är underlivet helt jävla uppsvällt! Gaaaahhh. Jag har ont i dag. Det är tufft. Imorgon är det en annan dag, förhoppningsvis med mindre värk. 

Om det var någon som undrade så kvarstår min evinnerliga tacksamhet över att jag fått möjligheten till en till graviditet. Men det gör riktigt, riktigt jävla ont idag. 

Så, nu har jag fått beklaga mig. 

Lillan

Publicerad 2016-04-05 22:03:23 i Kärlek, Lillan, Livet som mamma,

Så kom dagen när vi fick startdatum för lillans dagiskarriär. Jag vet - förskola. Men dagis i min värld. Än så länge, utan att alls försöka vara det minsta nedlåtande såklart. Anyway, plutt ska bli dagistjej och jag kan inte förstå att det händer! Men det är väl så, trots sömnlösa nätter och oro under uppväxten, så kommer det säkert bara säga swish och så tar hon studenten! 

Nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Än så länge känns dagis som ett gigantiskt steg. Klara sig utan mamma och pappa på dagarna. Jag tror att det kommer gå utmärkt, jag tror hon kommer älska det! Det är nog mer jag som kommer tycka att det är jobbigt. På ett sätt är jag glad att jag inte har hand om inskolningen. På ett sätt inte - kontrollfreak. Nu är det som det är och hon hinner nästan bli 1,5 år när hon börjar, så det är hög tid antar jag. Min lilla stjärna. 

Det kommer bli bra det här! 25 april är det dags ❤️

I am baaack

Publicerad 2016-04-02 21:49:08 i Barnmorskan, Försöknummer2, Kärlek, Lycka,

Det var inte alls meningen att hålla er på halster! Självklart blev det inloggningsproblem i samband med rulet och det kunde inte kommit mer olägligt. Men nu, I am baaack! 

Allt gick bra på rulet. Förutom att den lille envist stirrade in i min rygg, trots upprepade försök att studsa omkring som ett fån för att få honom att vända på sig! Till slut fick barnmorskan till en profilbild. Precis när hon tänkt ge upp och be oss komma tillbaka en annan dag. 

Det blir en liten pojke som kommer till oss i juli! Fantastiskt! Det hade det varit oavsett! Och jag hade fått för mig att det var en tjej, räknat med det. Så till den milda grad att jag nu har svårt att få det att sjunka in. Känns jättehäftigt med en av varje! Men hade samtidigt varit kul med en tjej när de blir så nära i ålder. Men det spelar ju ingen roll! Han mådde bra! Allt såg normalt ut! Och det är det intressanta! Vi är överlyckliga och har fortfarande svårt att förstå att vi har haft sådan tur efter allt stök! Vi är lyckligt lottade! 

Har börjat jobba, och börjat nedräkningen! Min lilla plutt ska bli storasyster. Obegripligt. ❤️

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela