dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Forts. mörkar

Publicerad 2013-08-30 08:57:26 i Allmänt,

Helgen börjar närma sig, och med den en större släkttillställning i dagarna två. Kommer bli jättetrevligt, men har ju ett litet dilemma. Tänkte först att jag skulle berätta för dem, för att slippa "tjuvfyllapå" alkoholfritt vin i glaset - men eftersom jag ännu inte hunnit träffa min mamma och pappa som jag vill berätta för före släkten såklart (de bor långt bort och är på väg "hitåt" - men hinner inte träffa dem idag, det måste vänta till måndag) så kommer vi att hålla tyst. 
 
Så med på kalaset är min syster som vet. Min bror och hans fru tänkte vi också berätta för på tu man hand. Så att vi iaf har tre partner in crime. 
 
Kommer nog gå bra, trist att man inte dricker en droppe och ändå inte kan använda bilen som färdmedel bara...riktigt opraktiskt. Men det får kosta det helt enkelt. 

VUL

Publicerad 2013-08-29 08:29:16 i Allmänt,

För första gången någonsin ska jag genomföra VUL av en trevlig anledning. På måndag händer det. Då ska vi få se hjärtat slå. Om det nu gör det. Men det tror jag - jag känner mig positiv och tillfreds just nu. Det ska dessutom bli extra roligt för min mans skull. Jag tror det kommer bli mer verkligt för honom då. Och jag tror att behöver det för att förstå. Tänk. Till slut. Han ska bli pappa! 

Min älskade vän

Publicerad 2013-08-28 19:50:44 i Allmänt,

Min älskade vän som i april födde barn och som i juli var tvungen att begrava sin fina lilla, är gravid. Hon trodde att det var dags ca 24 april. De är såklart glada, men också med en konstig känsla. Jag förstår det. Konstigt vore det kanske annars? Men jag tror samtidigt att detta är just vad de behöver. För att orka vidare. För att hitta tillbaka till glädjen igen. Även om sorgen aldrig riktigt kommer läka. 
 
Ett glädjande besked. 
 
Jag berättade inte om mig för henne. Vet inte om det är fel eller rätt? Jag ville bara inte. Inte nu. Jag vill suga lite på karamellen inför vissa. En liten stund till. 

Blivande kusiner

Publicerad 2013-08-27 10:09:24 i Allmänt,

De tycks ha smält det nu. Våra älskade brorsbarn (på min makes sida). Igår fick vi lite glädje och varsin t-shirt när vi kom hem från jobb, lägenhetsvisning och en spontan thaimiddag. De hade tecknat på varsin t-shirt som vi fick. Den ena innefattade mig själv, doktorn, bebis som var på väg ut (fantasin är det inget fel på) samtidigt som hon även ritat en spermie - eftersom hon precis lärt sig att det är det som behövs. En snopp, en "snippa" (som hon själv säger) och en spermie. Klart. Tänk om det var så enkelt! Härligt med naivitet ibland. Brorsonen lät maken vara med på sin bild, han, jag och bebisen - iförd en sjukhusskjorta. För det måste man ha på sjukhus sa han.

Sötnosar. De kommer bli härliga kusiner och fantastiska barnvakter!

Glutta

Publicerad 2013-08-26 14:22:32 i Allmänt,

Gluttar vidare efter lägenhet. Ännu en visning idag. Men hur får man till en trea av 55 kvadrat? Det mina vänner ska vi ta reda på idag. Från och med för två veckor sen är även hiss en högt efterfrågad detalj. Tidigare hade jag inte ens tänkt tanken. Lite gratis motion är bra tänkte jag. Med förhoppningen om vagnbehov inom kort blev hiss plötsligt högaktuellt dock. Ännu ett välkommet trixfix i vardagen!

Att berätta

Publicerad 2013-08-25 22:00:00 i Allmänt,

Nu vet min mans hela familj. Och dagen, och nyheten, gjorde inte helt oväntat succé. Min svärmor grät, mina svågrar grät och min svägerska grät. Också lilla 94-åriga mormor. Alla med andra ord. Men vi har bett dem ligga lågt och hålla det för sig själva tills vi säger att det är ok. Vilket får vänta i fem veckor till. Hoppas allt går bra. Vi passade även på att berätta om våra långt gångna ivf-planer. Det var skönt. Nu vet de allt. Och kan också lägga förväntningar och förhoppningar utefter det. Dela glädjen idag. Men också eventuell sorg om vi skulle hamna där. Det ska vi inte.

De blivande kusinerna kändes måttligt intresserade. Kanske att de känner av en smula möjlig konkurrens. De har - som enda barnbarn - fått en hel del uppmärksamhet under hela sina liv. Nu kommer de få dela lite. Det kommer säkert gå bra när de väl förstår och får tänka lite. De kommer dessutom bli förträffliga barnvakter om några år! :)

Somnar med ett leende på läpparna. I kväll igen (Hoppas dock att toalettbesök under natten inte håller mig sällskap - de har haft en förmåga att göra det den senaste veckan. Men återigen. Jag klagar inte, konstaterar bara. Bring it on bara. Det är SÅ jävla värt det).

Bröst

Publicerad 2013-08-24 10:46:04 i Allmänt,

I 1,5 år har jag klämt och känt och undrat och tänkt att "jo - men nu känns det lite konstigt, nu är jag nog lite gravid ändå". Varenda gång har det förstås varit falskt alarm. Vilket har gjort att jag och mina bröst inte är särskilt förtjusta i varandra. Eller iaf inte jag i dem. Nu har de valt att börja irritera mig på annat vis - vilket jag för övrigt noggrant påpekar att jag välkomnar - för allt som tyder på att graviditeten fortlöper är fantastiska nyheter. Iaf, nu börjar de bli så stora att de liksom pluppar ut lite på kanten utav bh:n. Inte så attraktivt om du frågar mig. Inte alls faktiskt. Så jag inser nu att jag är i behov av bhinköp. Frågan är då - hur mycket till har de tänkt att växa? Förmodligen inte bara en storlek till om de redan valt att närma sig en storlek större. Blir intressant. Och maken som är en "bröstperson" är betydligt bättre vän med brösten och deras plötsliga tillväxt - kul att man kan göra någon glad.

Lillasyster

Publicerad 2013-08-23 10:17:23 i Allmänt,

Ringde och berättade för min fina lillasyster idag. Hon blev så glad :) Härligt, hon ska bli moster i april! Hon blev lite skakig sa hon, fast "bra skakig". Åh, måtte allt gå bra!

Uppsvälld

Publicerad 2013-08-22 19:41:10 i Allmänt,

Uppsvälld - något så fruktansvärt på kvällarna. Går här hemma i vårt lilla tillfälliga kollektiv och drar i tröjor och morgonrockar för att det inte ska synas. Helt sjukt. V 5+3. Är det ens möjligt. Har fått berättat för mig att denna svullnad kan gå ner sen. Att det händer mycket i början. Ärligt talat - jag bryr mig inte, jag tar det, och allt annat som kan tänkas vara en smula obekvämt. Väl värt det. Mer än väl värt det. Skönt bara att berätta på söndag. Så att jag slipper hymla om det om magens känns svullen på kvällarna. För morgonen känns det som bortblåst igen.

Kusin

Publicerad 2013-08-22 17:00:16 i Allmänt,

T-shirten har anlänt. Den med "kusin" längst ner vid magen. Den åker på söndag på middag hos svärmor med hela familjen. Vi får se hur lång tid det tar innan de reagerar? Undrar vem det är som ser först? Jag tror på svärmor, den äldsta svågern eller frun till den yngsta svågern. Då har vi det sagt. Får vi se om jag ens är nära. Roligast vore om någon av de små blivande kusinerna upptäcker det, de är ju så stora att de kan läsa båda två! :)

Lägenhetsfronten är det tvärstiltje på. Skittråkigt. Men jag rycker lite på axlarna. Det är ett världsligt problem. Det egentliga enda problemet har vi löst. Hur det nu gick till.. Hur lång tid ska det ta att smälta det. För jag kan fortfarande inte tro att jag kan titulera mig gravid. Lycka.

Mörka

Publicerad 2013-08-21 15:06:48 i Allmänt,

Fortsätter att försöka mörka detta. Det är svårt - speciellt när jag tidigare varit den som drar igång AW:s, fixar middagar och "dolar" i största allmänhet. Min man är sommelier varför det i mångt och mycket förväntas goda viner i vårt sällskap. Det blir knivigt att dölja. 
 
Jag vet inte vad som är rimligt eller ok? Men vi har iaf bestämt att min mans familj får veta i helgen. Min familj helgen därpå. Jag hoppas att vi inte får ångra oss. Men som sagt, blir det missfall så blir det, och det kommer vi ändå berätta. Och då är det roligt att komma med något trevligt först! 

Ännu en graviditet

Publicerad 2013-08-20 19:55:41 i Allmänt,

Har fått höra om ännu en graviditet. Känner glädje. Vi har snart lyckats skrapa ihop en egen mammagrupp! 
 
Lägenhetsvisning idag. Besvikelse. Nya tag, nya lägenheter. Den blir det iaf inte. 

Kallelse

Publicerad 2013-08-18 20:33:21 i Glädje,

Så kom vi hem. Nöjda med helgen som varit.
Möttes av IVF-kallelse på lådan. Det kommer bli ett fantastiskt samtal att ringa för att berätta att vi kan ge köplatsen till någon annan. Att vi äntligen lyckats och att vi inte behöver hjälp. Förhoppningsvis aldrig. Kan fortfarande knappt tro att det är sant. Nyper mig i armen. Är det verkligen VI som ska ha barn nu?! VI som kan räkna oss till skaran gravida/föräldrar som vi så länge fått stå och titta på... Jag kan inte tro det. Hej då kallelsen!

Njuter

Publicerad 2013-08-18 10:58:23 i Allmänt,

Njuter av mitt liv i magen medan större delen av bröllopets gäster bakis sitter och petar i sig frukost.

Alkoholfritt vin

Publicerad 2013-08-18 02:15:27 i Allmänt,

Det fanns naturligtvis alkoholfritt vin. Klockrent. En liten smidig "på-sidan-av-beställning" i baren och kvällen var kirrad. Inga konstigheter. Sen blev det en "drink" en rom&cola utan rom med drinkpinne, lime och hela baletten. Inga konstigheter. Tror ingen fattade. Lång men fantastiskt vacker dag i kärlekens tecken! Trött.

Parerar på

Publicerad 2013-08-17 07:12:48 i Allmänt,

Fredagen gick fint att parera. Tror ingen såg min smygcola till middagen. Eftersom vi kom sent och alla hade fullt upp med sitt och redan hade hunnit få i sig lite..

Ikväll kommer den stora utmaningen. På bröllopsmiddagen! Jag ska nog ta lite vin i glaset och "munna" det då och då. Kanske maken kan ta en obemärkt sipp ibland. Men mest för min del att hålla i det.. Vi får se? Spännande om inte annat?

Spotta i glaset

Publicerad 2013-08-16 16:17:58 i Allmänt,

Alla vet att jag inte är den som spottar i glaset. Speciellt inte när det är bröllop. Det kommer bli en lurig helg att parera blickar och glas utan alkohol. Många är gravida. Det ligger i luften. Någon kommer säkerligen fatta - men de får väl göra det då!

Framme på Gotland. Nyduschad. Vilar en stund innan allt drar igång. Härlig helg!

Bröllop

Publicerad 2013-08-15 20:43:46 i Allmänt,

Imorgon bär det av till Gotland. 2-dagars bröllopsfirande. Ska bli fantastiskt! Men det blir inget bubbel i glaset, eller rödvin till köttet. Kan tyckas en aning tråkigt. Men så fruktansvärt efterlängtat att vara förbjuden att inte dricka ett glas vin. Ser riktigt, riktigt mycket fram emot det! 

Fler glada besked

Publicerad 2013-08-15 16:32:00 i Allmänt,

Ännu en vän har lyckats! Efter att ha försökt i 1,5 år och med två missfall bakom sig ville det sig! Jag ringde henne för att tidigt berätta om mitt för att jag ville att hon skulle veta tidigt. Jag har vetat om hennes graviditeter och missfall tidigt. Hon blev överlycklig av mitt besked varpå hon fick ur sig att också hon är gravid. Augusti är blir bara bättre och bättre! (peppar, peppar) 

Vaknar tidigt

Publicerad 2013-08-15 04:57:00 i Allmänt,

Två dagar i rad har jag nu vaknat runt fyratiden och inte kunnat somna om. Tusen tankar snurrar i huvudet. Konstant. Ge mig mer trötthet. Illamående. Foglossning. Eller vad fan som helst?! Jag kommer ändå inte kunna sluta le!

Kan sluta drömma om 2015..

Publicerad 2013-08-14 21:20:40 i Allmänt,

..det kommer att bli verklighet. I slutet av året tittar vi på biljetter inför vinter 14/15. Till Thailand med min man, mitt barn, min bästa vän och hennes då två barn och sambo. Kommer hålla oss borta så länge som möjligt. Förhoppningsvis iaf 3 månader. Vilka möjligheter!

Leenden

Publicerad 2013-08-14 21:17:05 i Allmänt,

De senaste två dagarna har varit en stor anledning till just leenden. Vilket känns fantastiskt. Det har inte varit mycket av den varan det senaste året. Och jag behöver det. Min man har också svårt att sluta le.

Idag fick jag ännu en bra anledning till att le. Min nära kollega, 35 år, har utomhavandeskap, missfall och två ivf-försök bakom sig. Men nu verkar det inte bli mer än så. Vilket naturligtvis är mer än tillräckligt. Men nu är de gravida. Jag kan absolut glädjas mer åt någon annans graviditet nu. Men hade jag suttit kvar i skiten, så hade jag blivit glad iaf. Vilken lycka att kunna lägga allt det de gått igenom bakom sig.

Vilken kamp att äntligen vinna emot!

Så vad händer nu?

Publicerad 2013-08-14 11:37:21 i Allmänt,

Testmissbrukare som jag då bevisligen är tog jag igår kväll ännu ett test. För att verkligen försäkra mig om att jag såg fel igår morse. Jag såg inte fel. Det var ett plus igen. 
 
Så vad händer nu? Lycklig men ändå lite skamsen över att gå ifrån att behöva skriva av sig och vara arg, sur och ledsen till att augusti nu förvandlats till en lyckans månad bara två månader efter att jag kände att nu är det bloggdags. Om jag inte ska tillåta mig själv att explodera av frustration.
 
Så hur blir det nu? 
 
Dessa dryga cirka 15 månader har lärt mig massor. Jag är på ett sätt tacksam över att jag blev en del av denna värld som jag hoppas så få som möjligt blir en del av. Ödmjukhet inför livet har det framför allt gett mig. Ödmjukhet, kunskap och lärdom om vad så många kämpar för att "skaffa barn". Skaffa barn låter som den enklaste saken i världen. Det är det inte. Verkligen inte. Jag önskar fler visste. Fler förstod vad många går igenom. 
 
Ska nu ta mig en funderar på om detta ska utvecklas till en annan typ av blogg. Med förhoppningen att allt går bra fram till den 20 april.

Vi

Publicerad 2013-08-13 12:32:16 i Allmänt,

Tänk vad lite urin i en mugg, en bit plast och texten "gravid 2-3" kan göra med två människor. Hela morgonen och dagen har vänts upp och ner. Vi är gravida. Hur fan gick det till undrar jag? Jag känner ju ingenting. Mer än en enorm glädje. Och lite skam över att äntligen ha "lyckats" när det finns de som har det värre, som har väntat längre. 
 
Men idag ska vi fira. Att det äntligen är vår tur att gå från han&jag till vi. Du, jag & han. 

Galet

Publicerad 2013-08-12 19:33:12 i Allmänt,

Fortfarande inte fått någon mens. Införskaffat digitaltest. Om den inte kommer inatt blir det test imorgonbitti. Och jag hoppas och vill så fruktansvärt, fruktansvärt mycket. Men vågar inte tro att det slutar här. Eller snarare börjar. Har varit i denna självömkande soppan så länge nu att jag nästan vant mig. Nästan blivit bekväm i skiten. Är det möjligt? Galen var ordet tidigare i bloggen. Vidhåller ordet galen. 

Mens

Publicerad 2013-08-12 07:36:40 i Allmänt,

Mensen lyser med sin frånvaro. Det gör inte mensvärken. Kroppen är väl sådär sjukt elak för att verkligen göra livet surt för en.

Höll mig från test imorse. Imorgon blir det ett. Men förmodligen inte behövligt - mensen kommer komma idag. Det blir en lång dag idag, med mååånga toalettbesök för kontroll.

Mannen

Publicerad 2013-08-11 11:41:27 i Allmänt,

Tänkte bespara mannen just denna känslomässiga bergodalbana och inte prata om spökstrecket. Naturligtvis kunde jag inte heller hålla det - och borde förstås inte heller. Detta är ju även hans resa, men utan att kunna kroppsligt känna så mycket som jag. Varför ord naturligtvis är ännu viktigare för honom. Summan av kardemumman. Han vet om spökstrecket. Vi tar ett mer förlitligt dyrt test imorgon. Men förhoppningarna är låga. Mensvärken kommer krypande lite till och från. 

Galen

Publicerad 2013-08-11 10:46:34 i Allmänt,

Den som läser detta måste tro att jag är galen. Men till mitt försvar måste jag hävda att i de flesta andra delar av mitt liv är jag ganska normal, har ganska vettiga tankar om det mesta - vill jag tro iaf. Men detta sjukdomstillstånd har definitivt drivit mig till vansinne. Det är det fina med det anonyma bloggandet, jag kan låta mig själv vara galen.

Naturligtvis tog jag ett test imorse. Varför tror jag ens att jag skulle kunna hålla mig ifrån det. Är jag en testmissbrukare nu? Tog ett billighetstest. Visar ett svagt, svagt streck. Där det ska visa ett streck. Men det kan likaväl vara en synvilla. Det är så svagt att jag är osäker på om det finns. Riktigt osäker. Ett spökstreck. Så jag är kvar i ingenmansland. Väntar på mens. Eller på ett tydligare streck om några dagar.

Det är förmodligen inbillning.

Kommer krypande

Publicerad 2013-08-10 23:24:34 i Bitterhet,

Mensvärken kommer krypande - förstås. Ja, det blir nog söndag ändå då. Fan. F.A.N. Helvetsjävlaskit vad jag är trött på det här. Helt sjukt vilken jävla situation man hamnat i. Trodde aldrig att det skulle vara möjligt. FAN.
 
 

Inget gravtest

Publicerad 2013-08-10 07:56:30 i Allmänt,

Stod emot mina tankar. Inget gravtest. Finns ingen anledning. På måndag kommer den komma. Inte på Söndag, det vore att göra funderandet alltför kort. Nej, måndag eftermiddag kommer den säkerligen.

Sticker

Publicerad 2013-08-09 23:52:14 i Allmänt,

Det sticker lite i magen under kvällen. Som små, små stick inifrån. Trodde jag inbillade mig först - för jag känner ju efter så förbannat mycket hela tiden. Men nej, där kom det igen. Aldrig känt förut. Vad betyder det? Att mensvärken kommer krypande? Skengravid - igen!? Vettefan. Tur att det inte är många dagar kvar till mensen, så jag slipper fundera mer. Söndag eller måndag borde den vara här. Och så skenar tankarna iväg. Ska jag ta ett gravtest imorgon när jag vaknar. Men varför? Till vilken nytta? Hur många har jag inte tagit och blivit besviken, om och om igen. Nej. Ingen idé. Kommer den inte på tisdag så tar jag på onsdag. Den kommer. Var så säker.

Ensam

Publicerad 2013-08-09 18:55:21 i Allmänt,

Ensam hemma idag i det annars så överfulla kollektivet. Skönt. Familjen har dragit på utlandssemester. Maken jobbar ikväll. Och jag är hemma. Lugnt och skönt. Lite egentid. Lite avslappning efter en lång första vecka på jobbet efter semestern.

Imorgon blir det dop. Kanske inte det roligaste i världen. Men mysigt kring det med familj som jag annars ser sällan.

Efter visning

Publicerad 2013-08-09 12:40:50 i Allmänt,

Visade sig att det var en mycket fin lägenhet, vi skulle kunna bygga om och förhoppningsvis göra oss en slant. Dock mycket pengar. Och tyvärr någon pågående tvist i föreningen som inte känns helt bekväm. Vi suger på karamellen en smula - fast sugna är vi! 
 
Middag efter visningen. Mysigt som alltid med Anna. Vin för mig. Alkoholfritt för henne. Önskar att vi båda hade varit tvungna att hålla oss till alkoholfritt. En "uppoffring" att glädjas åt. 
 
stiltje. Skönt med fredag. Nästa vecka kommer kallelsen. Kommer kasta mig över brevlådan varje dag. Härda ut tills dess. Och sedan börja planera för kommande behandling. Både i kalendern och i psyket. Det kommer gå bra! Kommer vara en av dem som första ivf:en fungerar på! Ja. Sa måste det vara. Hoppas. Längtan är stor! 
 
Trevlig helg! 

Lägenhet

Publicerad 2013-08-08 09:19:12 i Allmänt,

Lägenhetsvisning idag. Visserligen något vi ägnar många söndagar och måndagskvällar åt. Men har en liten extra förhoppning om denna. Vi får se om det kan vara något? Att bo i en kappsäck är lite jobbigt kan jag konstatera. 
 
Trevligt det vore att ha en flytt att tänka på. Ett nytt hem att inreda och glädjas åt. Även om ett hem inte känns komplett utan barn. Nej. Det gör ju tyvärr inte det. 

Positivt men ändå negativt

Publicerad 2013-08-07 11:09:31 i Allmänt,

Det är mycket positivt nu. Pergotime en månad till så att vi iaf har en sportslig chans. Och med ivf bokstavligen runt hörnet. Jag känner mig ändå helt slutkörd. Ledsen. Frustrerad. Orättvist behandlad av livet. Skit helt enkelt. Riktigt skit. Är så jävla trött på det här. Kan inte koncentrera mig på jobbet. Vill inte koncentrera mig på jobbet. Vill bara bli gravid. Det är det enda som intresserar mig överhuvudtaget. Känner ingen som helst glädje i något annat. Hur mycket jag än försöker vara glad för allt vi har och allt kul som vi ändå gör. Deprimerande inlägg.

Svag människa

Publicerad 2013-08-06 21:19:16 i Allmänt,

Svaga, svaga människa. Jag ringde St Görans. Kunde inte låta bli. Och tur var väl det. All good. Remissen inkommen. Får kallelse i veckan lovade hon. Men med ett startdatum i september. Jaha, så då bär det av. Verkar inte vara några konstigheter. Beroende på min menscykel kommer vi dra igång i september. Oj. Så nu händer det på riktigt. Ropar inte hej dock. Vill ha kallelsen med ett datum i min hand först.

Skaffa en hundvalp

Publicerad 2013-08-06 12:18:40 i Allmänt,

Dagens tips: skaffa en hundvalp.

Allvarligt. Skämtar du? Vad skulle bli bättre med en hund? Vad?

1. Jag respekterar människor som anser att hunden är människans bästa vän. Men de är absolut inte en av mina bästa vänner. Jag skulle nästan sträcka mig så långt som att säga att jag direkt ogillar hundar. Ordentligt. Det vet du.
2. Finns det något mer själviskt? För att jag ska tänka på annat så ska jag skaffa en hund. Ska jag inte skaffa en hund för att jag tycker om hundar och vill ha en?
3. Ska jag då sen göra mig av med hunden? Om det mot förmodan skulle hjälpa och en hund skulle resultera i barn? Det om något är själviskt.

Våga vägra hund. Och sluta kom med dumma idéer.

Drömmer om 2015

Publicerad 2013-08-05 20:13:21 i Allmänt,

I januari/februari/mars 2015 har jag och min kära vän Anna bestämt oss för att vara 1 månad föräldralediga tillsammans - och med våra män. Och med våra barn. Som vi förhoppningsvis har då. Anna kommer ha två. Jag kommer ha ett. Det måste bara bli så. Då ska vi åka till Thailand. En lång skön månad. 
 
Drömmer mig bort och kollar in lägenheter och villas att hyra där nere. Det kommer bli en fantastisk månad. FANTASTISK. Ska bara fixa en sak först. En liten, liten detalj. 

Ok

Publicerad 2013-08-05 19:56:03 i Allmänt,

Dagen har flutit förbi relativt smärtfritt. Ok på jobbet. Känts ok generellt. En bra dag. Ingen ångest och funderingar över att ringa St Görans. Så det får vara en stund till.

Ömheten i brösten lyser med sin närvaro - och säkerheten över att ha misslyckats även denna gång är lika med 100%. Trist. Men väntat. Såklart.

Åter

Publicerad 2013-08-05 10:33:00 i Allmänt,

Åter på jobbet. Det var den semestern det.. Tiden går fort - alldeles för fort!

Idag öppnar st Göran. Undrar om de har lika många mail i inboxen som jag ;) kanske skulle ge dem veckan på att höra av sig? Eller kanske inte? Vi får se hur ångesten ter sig. Blir det för mycket under veckan så ringer jag.

Funderar stilla - kan det vara så att vi slipper detta? Kan jag vara gravid av mig själv denna gång? BIM på söndag. Tänk om allt bara kunde vända. Tänk om?! Parkerar tanken. Jobbar vidare.

Finner tröst

Publicerad 2013-08-04 13:42:34 i Allmänt,

Läser hemskt gärna en blogg om ofrivillig barnlöshet. Även om jag inte önskar någon detta hemska sjukdomstillstånd så måste jag ändå erkänna att det ger en ofantlig tröst att fler är i samma/liknande situation. Oavsett anledning till det. Så tack alla ni som delar med er. Det är stort. Och jag tror det hjälper många. Det hjälper i alla fall mig. Och jag hoppas att ni alla förr eller senare (helst förr) finner en lösning till ert föräldraskap.

Finns det något barn som blir mer älskat än efter år av kämpande och längtande?

Sista dagen

Publicerad 2013-08-04 13:31:00 i Hopp,

Sista dagen på semestern. Känns lite tungt. Men det ska nog gå bra. Det betyder att St Görans öppnar inom kort. Och det betyder förhoppningsvis början till hjälp inom kort. Och det är förstås förenat med lycka och spänning!

Vi har nu även invigt min mans bror och hans fru i situationen. De är härliga människor, och vi tycker hemskt mycket om dem. Det känns skönt att inte behöva hymla om detta för dem. Speciellt i och med att behandling påbörjas och de ändå skulle kunna avläsa att något "är på gång". Dessutom bor vi hos dem några veckor nu. Något annat hade varit ohållbart.

Längtar ihjäl mig. Och ett litet, litet hopp finns fortfarande att det ska ha "tagit sig själv" förstås. Men ömheten i brösten är här nu. Dessutom en smygande mensvärkkänsla. Och detta gör hoppet lite, lite mindre. Men. Hoppet är som bekant det sista som lämnar en. Vi kommer bli föräldrar en dag. Förhoppningsvis under 2014.

Väder

Publicerad 2013-08-03 13:27:48 i Allmänt,

Man får inte säga det - men nu är det nästan för varmt. Är det verkligen på riktigt? Kan det vara så här fint i Sverige? Vilken sommar vi har haft vädermässigt, helt fantastiskt! Man glömde nästan bort det efter förra sommaren..

Tillåtelse

Publicerad 2013-08-03 09:05:13 i Längtan,

Ger mig själv tillåtelse att drömma ibland. Om hur det blir den dagen vi får barn. När den lilla bebisen kommer, den första tiden. Hur den kommer att vara? Kolik? Ständigt sovande? Eller någonstans däremellan. Kommer den få svart hår som sin pappa? Eller bli linblond som jag var när jag var liten? Kommer pappans mörka ögon "vinna" över mina blå? Jag tror jag måste få drömma lite. För att påminna mig själv vad det är vi kämpar för. Bland alla uträkningar, hormoner och väntan på att få komma till st Göran. Så jag antar att vi egentligen knappt börjat. Men jag hoppas verkligen att vi ser ett slut på detta innan 2014 tar sin början.

Det är en fantastisk tanke att min man ska bli pappa. Det är en extra kittlande fin känsla kring det. Pappa.

32 dagars väntan

Publicerad 2013-08-02 09:02:37 i Bitterhet, Längtan,

32 dagars väntan hittills denna mencykel.
1. Väntan på att mensen ska ta slut.
2. Att det ska bli cykeldag 5 så att pergotime kan ätas upp.
3. Att pergotimekuren ska ta slut så att man slipper äta den. 
4. Att ägglosningen ska komma. 
5. Att mensen ska komma. 
 
Och däremellan en massa stress. Har vi haft "tillräckligt" med sex? Varför har st Görans stängt på sommaren? Kommer de att ringa första veckan när de har öppnat? Kommer det ta en månad - det skulle ju inte ta mer än 1-2 månader från att jag ringde och ville ta del av vårdgarantin? Ångest. Väntan. Stress.
 
Jag borde verkligen lära mig slappna av. Är det någonting som stressar mig så är det detta. Och hur ska man kunna koppla bort det man allra helst vill? Ja - kom ihåg det när ni ber en ofrivilligt barnlös "slappna av". Det hjälper säkert. Bra tips. 

ömma bröst

Publicerad 2013-08-01 21:58:09 i Hopp,

Brukar alltid ha ont/ömmande bröst efter ägglossning. Ända fram till mens. Men inte nu. Inte på två dagar. Kan det betyda något? Kan det vara annorlunda just den här gången? Varför, varför klamra sig fast vid "tecken". Som egentligen inte är något tecken. Varför? Varför? Det ömma/onda kommer förmodligen imorgon. Och då får jag återigen ångra att jag ens tänkte tanken. Varför tänker jag? Varför slutar man aldrig hoppas? Ja - vad ska man göra? Såklart jag hoppas - annars skulle jag gå under.

Att berätta

Publicerad 2013-08-01 21:31:56 i Allmänt,

Berättat för mina föräldrar. De drog en kommentar - nu när vi letar nytt boende - om det fina i att välja ett barntätt område och gärna en trea för plats med barn. Då kom det. Behövde få ur mig det. Och hade tänkt det i alla fall. 
 
De visste inte ens vad IVF var. Skönt. Att inte behöva vara insatta i det. De tog det bra. Och tror förstås, liksom alla andra, att det bara handlar om stress. Jag orkar inte ens gå in på det. Men, nu vet de. Och det är bra inför stundande hormonbehandlingar och annat crap som kommer dyka upp i samband med detta. Dessutom - ingen mer hint om barnbarn - det är ett som är säkert. 
 
Bara svärmor kvar. Den största förespråkaren av barnbarn. Som t.o.m. blir sur över att vi inte skaffat barn än. Det har jag bara skrattat åt fram tills tiden gick efter att vi bestämt oss för att nu är tiden kommen för barn. Jag skrattar inte längre. Blir däremot jävligt sur. Därför ska vi berätta för henne. För de kommentarerna orkar jag inte med mer.
 
 

Käftsmäll 2

Publicerad 2013-08-01 08:00:00 i Bitterhet,

Chocken över att en bästa vän blev på smällen - utan att ens försöka - är pretty stor. Lite som en käftsmäll till. Men vad ska de göra? Vänta i fem år på oss?

Tänk vad orättvist livet är. Vissa blir gravida genom att titta på varandra. Vissa tar det 5-6 år för. Vissa måste vara med om att begrava sina barn. Var är rättvisan? Livets nyckfulla hantering av öden.. Konstaterar att det finns I.N.G.E.N. rättvisa i detta. Inte alls. Man får bara finna sig in i ledet och acceptera den lott man drog.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela