dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Behöver en plan

Publicerad 2013-10-06 09:05:10 i Bitterhet,

Jag har ingen - men behöver definitivt en plan. Något att klamra sig fast vid. Det jobbiga är att jag inte kan styra över planen. Återigen: kan någon berätta för mig att det kommer ta ett år att bli gravid så kan jag kanske så småningom finna mig i det. Men jag vet ju inte? Speciellt inte vid hyperoregelbunden mens.

1. Det ska sluta blöda efter skrapningen (blödning och blödning, men den bruna flytning som kommer ur mig)
2. Ha sex igen. En vecka efter blödningen slutat får vi ha sex igen.
3. Ägglossning (jag misstänker att läkaren kommer vägra att ge mig pergotime, iaf fram tills att jag fått en egen mens - vilket uppenbarligen kan ta 40-100 dagar. Om inte missfallet förvärrat den situationen också)
4. Pergotime (det fungerade på andra försöket denna gång - dubbel dos=första försöket?)
5. Bli gravid
6. Få behålla och genomgå full graviditet

Ok. Jag har en plan. Ångesten är ofrånkomlig ändå: kommer planen att vara en sexmånadersplan eller är det en treårsplan? Eller ska vi bara ge upp och ställa oss i adoptionskö? (Missförstå mig inte - jag skulle kunna adoptera imorgon oavsett om jag var gravid eller ej, där handlar det också om tid och pengar).

Kommentarer

Postat av: Jennie

Publicerad 2013-10-06 09:43:10

Kan inte förstå vad du genomlider! Måste ändå säga att man kan få tabletter som framkallar mens innan pergotime. Nämn att du har så lång cykel som du har. Jag tycker inte de borde vägra dig det. Varje dag är en kamp när man försöker få barn, och i ditt fall måste det vara ännu jobbigare.

Kram

Svar: Tack för påminnelsen om mensframkallande. Det underliga är att det ju gett mig olika svar, men gemensamt för läkarna är att de vill att jag ska vänta en mens minst. Så jag tror det är föga troligt att jag får hjälp innan det. Men jag ska påpeka det, vi ska få en bokad tid hos fertilitetsspecialisten, blev lovade inom några veckor. Och det tänker jag slåss för. Tillbaka till sjukvårdskampen helt enkelt, för jag tror inte att det kommer bli så enkelt, eftersom det inte varit det tidigare. Hur man nu ska orka det, är inte lika fit for fight som innan helt klart. Tack för din omtanke! Det värmer!
Anna

Postat av: Fröken Klänning

Publicerad 2013-10-07 06:24:41

Be om provera el dyl som Jenni säger, om mensen inte dykt upp inom ett kortare spann än det du skriver. Att vänta efter ett missfall är tungt nog.

Konstigt att det är så olika bud. Vi behövde inte vänta in en mens innan vi började försöka igen, det var bara att åka igen. Tråkigt att höra att ni har det kämpigt med vården. Har hört det på fler håll. Vi är hittills mer än nöjda med vår mottagning, gillar, paradoxalt nog, att gå dit, även fast jag önskar att vi slapp. Det känns väldigt tryggt där.

Svar: Jag ska absolut göra det.
Skönt att känna så trots allt. Önskar jag kände så, men mycket - inte all - kontakt med vården har dessvärre varit av den negativa sorten. Finns din klinik i Stockholmstrakten?
Anna

Postat av: Fröken Klänning

Publicerad 2013-10-07 07:12:09

Vi bor i en mindre/mellanstor stad en söderut, vet inte om det påverkar. Skulle vi hamna i IVF behöver vi dock flytta oss till vanliga sjukvården alternativt distansbehandla via en annan privatklinik eftersom vår inte gör egna IVF.

Svar: Ok. Tänkte om du hade tips på en bra i Stockholmstrakten. Eftersom jag är ganska angelägen om en bättre kontakt med sjukvården, och då gärna med samma läkare, inte nya hela tiden. Vet inte hur många olika läkare jag hunnit träffa under den här tiden? Glad att ni iaf funnit en bra behandlingsplats.
Anna

Postat av: Fröken Klänning

Publicerad 2013-10-07 07:12:11

Vi bor i en mindre/mellanstor stad en söderut, vet inte om det påverkar. Skulle vi hamna i IVF behöver vi dock flytta oss till vanliga sjukvården alternativt distansbehandla via en annan privatklinik eftersom vår inte gör egna IVF.

Postat av: Fröken Klänning

Publicerad 2013-10-07 11:29:16

Ja, vi har nog haft tur med vår mottagning. Vi träffar en läkare och alla
inblandade känns alltid seriösa och genuint intresserade sv att vi ska lyckas.

Kanske finns det någon med ett liknande upplägg i Stockholm?

Svar: Jag hoppas finna en vettigare, speciellt om vi ska dra igång med insemination och/eller ivf.
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela