dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Föräldrautbildning del 1: Måste det göra ont? Smärta/förlossning

Publicerad 2014-08-25 09:07:08 i Föräldrautbildning, Graviditet, Lillan,

I torsdags fick vi så plats på föräldrautbildningen, även om det nu blir i fel ordning. Den bestod av en föreläsare som gick igenom delar av förlossningen. Och det var hela tiden ok att avbryta för frågor. Upplägget i sig var ju bra, men föreläsaren var faktiskt sådär. Kanske ovan? Kanske inte tyckte det var så kul att föreläsa? Vet inte, men det var inte direkt fänglsande att lyssna på henne. Och ibland kändes det nästan lite fånigt, det hon sa.  
 
Det jag, och vi, framför allt tog med oss från utbildningen var filmen vi såg. I den fick vi följa några par under deras förlossning. Vilket var väldigt intressant. Och självklart grät jag en skvätt när bebisarna kom. Lyckades, tackolov, hålla tillbaka den värsta fulgråten. Men det var farligt nära. Inte så kul att fulgråta inför 50 okända människor.. 
 
Överlag skulle jag ge hela tillfället godkänt. Vi plockade ju med oss väl valda delar även om föreläsaren var sådär. Hoppas på annan föreläsare till nästa torsdag då det ska handla om tiden efter förlossningen. 
 
Idag är det även dags för barnmorskebesök. Mäta magen och sådär. Alltid skönt också att få höra hjärtljudet även om vi nu fick det så sent som i måndags på förlossningen. 
 
Lillan? Ja just nu går hon loss i magen. Och har så gjort större delen av dagen. Tycker mig känna en skillnad i rörelserna dock. Lite kraftigare och mer långdragna där hon liksom sveper över hela magen. Känns som att hon är överallt i magen! Tänker att det är för att  hon blir större och större och får mindre och mindre plats ❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela