dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Vecka 29 (28+6)

Publicerad 2014-08-20 20:48:30 i Allmänt,

Imorgon går vi in i vecka 30. 30!! Idag ser magen ut så här:
Och varför den hamnar på sidan varken vet eller kan jag svara på...tur att jag inte jobbar som tekniker..

Kommentarer

Postat av: Emelie

Publicerad 2014-08-20 22:00:46

Vilken fin mage :)

Svar: Tack du! :)
Anna

Postat av: Sandra

Publicerad 2014-08-23 01:58:19

Va fin mage :)
Nu är det klart att det blir Ivf även för oss. Det trökiga är ju väntetiden. Det har gått 6 veckor sedan de fick remissen. De har redan sagt att dom inte kommer kunna hålla 90 dagar. .suck. tidigast november. Kanske tom december för första samtal. .men men. Det är väl bara att kämpa på. Tills dess går jag på akupunktur och försöker få igång det hela själv :p

Svar: Tack snälla du! Ok, du vet att du har vårdgaranti va? De måste hjälpa inom 90 dagar, annars kan du hävda din rätt till vårdgaranti. Det gjorde vi så fort remissen var skickad. Då kan man bli tvungen att åka någon annanstans. Så det beror ju på var man bor om geografiskt möjligt. Bor man i Sthlm, som vi, var det naturligtvis ingen tvekan. Att åka fem min eller 60 min spelade ingen roll för oss. Det känns förstås som en evinnerlighet dit! Förstår det, och det är jobbigt. Hela processen är jobbig - och man vet ju inte var det leder. För eller senare förmodligen till barn, men det finns ju inga garantier, och DET gör det jobbigt. Håller tummarna för er, och tror att det löser sig, senast i dec är ni igång. Senast nästa år vid den här tiden är du gravid. Svårt att tänka så, men hoppas du orkar känna glädje inför framtiden! Stor kram och bolla gärna med mig!
Anna

Postat av: Sandriiie - Jason´s mamma

Publicerad 2014-08-23 14:11:22

Hej! Hoppas allt är bra med dig !! Missa inte att jag har en tävling i bloggen om ett par uggsliknade skor till minstingen! finns i fägerna rosa,blå och vitt.

Hade vart kul om du var med och vann dessa till ditt barn eller kanske överraska någonannan med dom! :) Förlåt om du inte gillar dessa kommentarer! Kram Sandra ha en bra helg! =)

http://sandriiie.vimedbarn.se/vinn-ett-par-sota-skor-ifran-bibbanbull-se/#comment

Postat av: Sandra

Publicerad 2014-08-24 03:26:23

Go du är. Ja vi har kollat upp detta med vårdgarantin. Men är rädd att bli tvungen att åka till annat landsting. Men det kanske inte är så troligt ändå eller? Vi tillhör västra götalandsregionen så närmast för oss blir Göteborg. Remissen har gått till Sahlgrenska. Men det finns ju två mycket bra privatkliniker i Göteborg också som håller på med IVF. Till någon av dom hade vi ju gärna kommit men hur tror du att det fungerar? Kan landsting ens remittera till privatklinik om dom själva inte kan hålla vårdgarantin?

Svar: Jag vet faktiskt inte hur troligt det är? Och jag vet inte vad som händer om man utnyttjar vårdgarantin och sen måste säga nej pga geografin.. Men det måste ju också gå att ta reda på?! I värsta fall borde (som sagt, jag vet inte?) ni få vänta till nov-dec som sagts från början! Jag tror landsting kan remittera till privatklinik om de själva inte kan hantera belastningen.
Anna

Postat av: Sandra

Publicerad 2014-08-24 03:28:41

Ni uttnyttjade vårdgarantin då alltså? Hur lång tid tog det för er innan ni kom in då? Kom ni till en privatklinik eller var det bara ett annat sjukhus inom Stockholm som tillhörde landstinget?

Svar: Ja det gjorde vi. Remiss skickades i maj. I sept skulle vi börja (men blev ju gravida själva, men sen missfall och start med ivf i jan pga skrapningen i okt) och då har de ju semesterstängt juni-aug. Så jag tycker det gick väldigt fort! Ett annat sjukhus inom landstinget bara. Vi tillhörde då Huddinge, men fick istället st Göran.
Anna

Postat av: Sandra

Publicerad 2014-08-26 00:18:19

Oki. Men då gick det ju fort för er. Vi ska absolut ringa och kolla upp det. Vi får se sen om vi utnyttjar vårdgarantin eller ej. Vi känner väl samtidigt lite som så att det kanske inte spelar så stor roll om det är november eller december. Vi är ju nära nu ändå. Hoppas bara det lyckas. Helst på första gärna men jag är sååå rädd att det inte ska göra det. Och sååå rädd för missfall igen. Usch det är vidrigt. Men nu ska vi inte tänka så. Nu ska det tänkas positivt :) det måste vara en vääääldigt häftig känsla som slår det mesta att känna sitt barn sparka och leva runt i magen. Wow :)

Svar: Ja det gjorde det faktiskt! Sen, efter missfallet, fick vi en tid i slutet av nov men valde faktiskt att prova med pergotime 2 ggr till och åkte på vintersemester. Sen började vi i januari. Ja nov-dec är nära! Så snart är ni igång, hur ni än väljer att göra! Var också livrädd för missfall, och det är ju inte så konstigt med tanke på vad både du och jag upplevt. Det tråkiga är att vi i nästan 20 veckor väntade missfall..man skyddar ju sig själv och vågar inte ta in att det faktiskt kan gå bra. Men det kan det - försök att påminna dig om det! Jag vet att det är svårt.. Att känna rörelser och sparkar inifrån magen är bland det bästa som finns! Snart är du där!
Anna

Postat av: Sandra

Publicerad 2014-08-27 22:52:35

Goa du ♡ dina ord värmer

Svar: :)
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela