dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Dagens spruta

Publicerad 2014-01-29 19:35:18 i IVF,

Nej - det där blev inte bra. Gjorde skitont och sved som tusan! Och nu är jag alldeles öm och det sticker.

Hur gör ni när ni tar sprutor? Sitter ner? Står upp? Ligger ner? Greppar tag i fläsk eller bara rätt in i magen? Fasen, jag tror inte vi har någon bra sprutteknik!

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2014-01-29 20:47:41

Jag har tagit gonal-f själv.tar inte tag i fläsk utan trycker lite lätt rakt in.Orgalutranen fick mannen hjälpa mig med =).Då la jag mig på soffan och blundar.Han trycker lite rakt in..Kände inget alls.Försökte själv men vågade inte riktigt..Fick dock en reaktion av första sprutan han gav.Blev röd och det sved.Det släppte dock fort =).Kram!

Svar: Ok, tack! Då kanske jag ska prova att inte ta tag i fläsket, har varit så fokuserad på att göra det för att det ska kännas mindre... Provar! :) Kram
Anna

Postat av: Hanna igen

Publicerad 2014-01-30 11:34:32

Inga problem =).Jag provade först att ta tag i fläsket för dom hade ju visat så,men det funkade inte för mig heller =)..Kram

Svar: Det kanske inte gör det för vissa då helt enkelt, jag ska prova utan "fläskgrepp"! ;)
Anna

Postat av: frideborgs

Publicerad 2014-01-30 12:49:55

När jag hörde mig för på min klinik sa de att genom att ta tag i fläsket och knipa åt gör att huden domnar bort och då ska det kännas mindre.

Dessutom är det för att se till att vätskan hamnar där den ska. Det är normalt att det blir lite rött, kliar och sticker efteråt, både av Gonal-f och Orgalutran. Det beror inte på dålig teknik, utan att vätskan ligger i huden ett tag innan den absorberas. Jag är ganska smal och råkar ofta komma åt ytliga blodkärl så de blir blåmärke och blöder när nålarna är lite grövre som Oragalutran och Menopur. Inte heller det är någon fara, säger kliniken. Även om det är obehagligt.

Jag skulle tycka det var skitäckligt att trycka in en spruta direkt i magen! Tänk om nålen åker in för långt??

Om jag vore dig skulle jag höra med kliniken innan jag frångick instruktionerna. Fast jag har ju och andra sidan sprutnoja till tusen : ) Ta hand om dig!

Svar: Hmm..tack för den vinklingen.
Min vän - som gav mig första sprutan - är inkallad idag för att ge min man några pointers, och hon greppade fläsket när hon gjorde det. Kanske ska låta henne göra som hon gjorde sist och prata med kliniken imorgon när jag ändå ska dit. Och se om de tycker man kan trycka rätt in. Jag tar ju Menopur, så det kanske spelar roll..

Tack. Hoppas du är ok!
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela