dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Barnmorska

Publicerad 2014-03-20 16:08:06 i Graviditet, oro,

Blev inte riktigt så fint högtidligt som jag hade tänkt mig. Hon var till en början glad och trevlig, och när jag sa att det var en ivf-graviditet så fick jag ett extra grattis. Men sen när hon började räkna dagar och ville att vi skulle på inskrivningssamtal i slutet av vecka 11 så sa jag ifrån. Det kändes inte bra, jag vet inte, men det kändes väldigt sent. Sist var jag på inskrivning i vecka 7 (!). Till sist blev det inskrivning i slutet av vecka 9, men då meddelade hon att det var väääldigt tidigt. 
 
Sen nämnde jag att jag hemskt gärna vill göra ett extra VUL. Vilket det inte alls var tal om enligt henne, då fick jag betala för det själv. Alt. ringa ivf-kliniken. Sa att ivf-kliniken hänvisat till barnmorskan i första hand, eftersom det är den vården jag går under nu, och eftersom jag är utskriven från kliniken (vill ärligt talat inte belasta ivf-kliniken i onödan, de har annat meningsfullt arbete att ägna sig åt!). Sa också att ivf-kliniken hade sagt att de inte kunde tänka sig att det skulle bli några problem med tanke på vår missfall- och ivfbakgrund. Då blidkades hon lite... Men jag får ta det med min specifika barnmorska när vi ska dit i vecka 9. Det får väl bli så då. Och i värst fall får vi betala för ett VUL helt enkelt. Men jag blev lite förvånad över motviljan.. Och känns det inte bra fortsättningsvis så byter vi barnmorskemottagning helt enkelt. Har ingen lust att barnmorskan ska skapa extra oro, vill liksom att de ska fylla en motsatt funktion... Även om denna barnmorska rent geografiskt är det enda vettiga, så känner jag inte att det är värt extra oro och irritation.
 
Så, inskriven är jag ju. Finns med i längorna som gravid. Och det är STORT. Hoppas bara att det känns bättre när vi väl fått en faktisk barnmorska. 

Kommentarer

Postat av: Jennie

Publicerad 2014-03-20 16:25:40

Nöj dig bara med det bästa! En bm man är bekväm med är A och O!

Svar: Tack för peppen, jag ska våga byta om det inte känns bra, du har helt rätt! Hur går det för dig? Ingen antydan till att det drar igång...?
Anna

Postat av: A

Publicerad 2014-03-20 19:32:45

Jag hade min inskrivning hos bm i v.14, det tycker jag var sent. V.12 är typ standard nu sa de till mig, då den största risken ska minska. Men jag menar, man vill ju veta att alla prover ser bra ut innan dess :-/ Tur du fick som du ville :-)

Svar: Ja v14 var verkligen sent! Konstigt att det är så olika, som sagt - första gången blev jag ju inskriven i v7.. Men ja, man får lära sig att slåss för sig själv! ;)
Anna

Postat av: Sara

Publicerad 2014-03-20 20:33:03

Förstår inte att det finns så mkt sura och konstiga BM, jag menar det är ju nåt så stort för den som sitter och är gravid,som den går genom. Och speciellt i såna här fall!!
Känns det inte ok med Bm så byt, är ju sååå viktigt att känna sig trygg!

Svar: Nej, det är trist. Hon kanske bara hade en dålig dag, eller ogillar sitt jobb? Men jag uppfattade det som att hon tog emot samtalet bara, inte som att det är henne jag träffar sen, hoppas att det var så.. Men du har rätt, annars byter jag! Jätteviktigt att må bra med barnmorskan känner jag, så man känner sig trygg iaf i den situationen! :)
Anna

Postat av: Linda

Publicerad 2014-03-20 20:37:06

Jag hade inskrivning V8. Jag sa att jag haft jättemycket mensvärk hela tiden (överdrev liite) och hann inte ens fråga om ett tidigt vul, hon föreslog det själv och fick tid veckan därpå. Dom borde inte kunna neka dig det om du vill göra det och är orolig. Byt bm om du inte är nöjd :)

Svar: Då kanske jag kryddar lite den 2 april, så jag får till ett VUL helt enkelt ;) Men egentligen kan jag tycka att ett MA nyligen och en IVF-graviditet kan räcka som skäl..men tydligen inte.. Jag kan förstå att de kanske inte kan kolla alla, men om man är uppenbart orolig så känns det ju som att det bl.a. är därför de är där. För att hjälpa en mot oro, och stötta. Vi får se hur det känns den andra, jag ska definitivt lyda ditt råd och byta om det inte känns bra! :)
Anna

Postat av: Jennie

Publicerad 2014-03-20 20:50:03

Tack som frågar, inget händer här :(en har fått tid till igångsättning 26/3!

Svar: Oj då, hoppas det händer i helgen nu då, så du slipper igångsättning på onsdag! Håller tummarna, och lova att uppdatera om det lilla miraklet sen! :)
Anna

Postat av: kmp

Publicerad 2014-03-20 21:08:37

Men vad kostar ett vul man betalar själv? Kan man göra det typ redan v 6-7?

Svar: Här i Sthlm där jag tittat på det kostar det 600:- fram till v 12, sen blir det dyrare. Jag tror man kan göra det från v6-7, men det är ingen garanti att man ser hjärtat så tidigt, så jag tror de rekommenderar att vänta till v8. Men vi har ju sett ett hjärta båda gångerna i v7.
Anna

Postat av: Frida

Publicerad 2014-03-21 07:02:45

Vissa personer har kanske hamnat på fel arbetsplats, förhoppningsvis hade hon bara en dålig dag, hoppas ni får komma iväg på ett till vul snart! :)

Svar: Ja, hon kanske hade det. Tack, hoppas på VUL jag med, och blir det inget så bokar vi ett själva! :) kosta vad det kosta vill! ;)
Anna

Postat av: Sanna

Publicerad 2014-03-21 11:39:15

Hej,

Jag funderar också mycket på det här just nu... ringde ivf-kliniken (samma som ni gått på) för att fråga om möjligheterna till extra vul, men de sa att de hade helt fullt med patienter och jag håller ju självklart med om att de ska prioritera dem som ännu inte är gravida!

De tipsade om möjligheterna att betala själv för vul, och tyckte även att jag ska prata med min bm om min oro... jag ska träffa min bm igen på måndag, och tänkte förstås ta upp det med henne då. När vi träffades första gången (i v. 8 för ett "hälsosamtal") hade jag ju just gjort vul på kliniken så då var jag inte så orolig. Men jag vet att hon generellt inte är särskilt positiv till "onödiga" vul/ul...

Jag funderar också själv på hur jag ska hantera det här med oro under resten av graviditeten... kommer jag komma till en punkt där jag känner mig trygg och inte hela tiden längtar efter att få ett kvitto på att allt är "ok"?

Jag skriver absolut inte det här för att ifrågasätta din oro, tvärtom känner jag igen mig otroligt mycket i den, jag är bara mitt inne i grubblerier om hur jag ska få det här att funka på nåt vettigt sätt...

För övrigt kan jag bara hålla med alla som skrivit innan att det är otroligt viktigt att känna sig helt trygg med sin bm, så ge dig inte förrän du hittar "den rätta" :)

Svar: Nej du har rätt. Det är verkligen en hanteringsstrategi. Jag vill tro att den dag vi har passerat vårt förra missfall (så att säga) så kommer iaf mitt tryck att lätta, men jag vet inte? Det kanske är önsketänkande?
Vad konstigt att de sa olika till dig och mig på St Görans!? Men jag känner egentligen att jag inte vill vända mig dit, för jag vill inte störa andras möjligheter. Då kanske i hellre betalar för det själva - trots allt. Vi har ju ändå fått hela behandlingen i princip gratis..

Vilken vecka är du i? Jag hoppas verkligen att din oro släpper, eller iaf lindras, snart!
Anna

Postat av: Fröken Klänning

Publicerad 2014-03-21 21:03:26

Det är ju väldigt jobbigt när man inte upplever att man blir lyssnad på i det här läget. Hoppas ni får ett VUL till och att den BM ni får känns bra.

Vi hade en tråkig upplevelse med en BM, tror jag, som svarade i telefon där vi går. Kortfattat har jag haft lite ont och varit stressad = allt känns värre. Ringde för att höra om vi kanske kunde få lyssna på hjärtat, fick svaret att det gick då rakt inte för sig, ingen ide och det var ingen fara med mig eftersom jag inte blödde. Blev så klart superledsen, men det var liksom bara tack och adjö. Inte ens ett försök att lugna mig.

Så klart att de möter oroliga blivande föräldrar varje dag, men det är ju synd att de inte alltid verkar ta sig tiden.

Svar: Usch vilket tråkigt bemötande.. Det är tufft att vänta barn, och vi är säkert inte de enda som tycker det. Men man kan ju tycka att barnmorskor borde vara specialister på att bemöta detta, inte säga tack och hej! Hoppas det onda släpper och att du kan känna dig lugnare. I "värsta fall" - betala för ett UL, bättre än oro - både för dig och bebis!
Anna

Postat av: Ninni

Publicerad 2014-03-22 12:02:07

Jag blev inskriven V.6 och det va inget konstigt. Sen bytte jag barnmorska och då blev jag inskriven i v. 9 och fick i samband med de ett ul för 200 kr :) som sagt. Nöj dig bara med de bästa och säg att du vill ha de på detta sättet. Dom kan inte göra nått

Svar: Det kanske är möjligt, att få ett VUL lite billigare iaf.. Tack för pepp! Har i bakhuvudet att jag minsann ska byta om det inte känns bra! :)
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela