dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Vecka 7, 6+0

Publicerad 2014-03-12 08:04:21 i Framtidstro, Graviditet, Likgiltighet,

Då har ännu en vecka till passerat. Och det är 9 dagar kvar till VUL:et. Jag känner mig ganska gravid. Uppsvälld. Den värsta ångesten och negativiteten har lagt sig. Men nu är det mer en likgiltighetskänsla, där jag inte kan göra något åt missfall. Inte göra något åt om det inte är något där. Jag kan inte göra något alls. Så jag orkar inte tänka på det. Istället har jag lagt min energi på att planera en kommande möhippa. Fixat med lägenheten så att vi kan fortsätta renoveringen. Och nästa vecka ska jag till läkaren och kommer då meddela att jag vill börja arbeta lite smått igen. Inte mycket, men 25-50% för att inte förhasta sig. Arbetsträning kommer jag gå som. Kommer bli bra och får dagarna att gå fortare. 
 
P.g.a. omorganisationer kommer jag att få räkna med att vara arbetslös inom kort, en tanke som varken skrämmer eller oroar. Vi har en fördel på mitt jobb som gör att lönen kvarstår en bra tid efter att man blir övertalig i något sammanhang. Snarare ser jag det som en spark i baken att kanske komma ut och se något annat. Eller om jag blir kvar, i en annan form inom företaget. Båda scenarioin ser jag som en vinnarsituation för mig då det hursomhelst resulterar i att jag inte kommer gå tillbaka till mitt gamla jobb. Sen är det bara att hoppas att jag får mitt mest meningsfulla jobb någonsin i november.
 
Fram tills dess ska jag försöka njuta, så mycket jag bara kan, att jag kan ta långa promenader. Att jag inte behöver bry mig om tider. Att må bra, att omge mig med människor som jag mår bra av. Har en lång lista av människor som jag har undvikit under den ofrivilliga barnlösheten. Nu känner jag inte längre att jag undviker dem, jag väljer bort dem, av olika anledningar men med en gemensam nämnare: De tar min energi. Nu har de även tagit min energi för att jag har gått runt och varit arg på dem. Jag är inte arg längre. Jag bryr mig helt enkelt inte om dem. Kul om de mår bra, men jag bryr mig egentligen inte. De är inte längre en del av mitt liv. Och det känns bra. Hur hemskt det än kan låta. Satsar från och med nu på kvalité och inte kvantité. De som inte är kvalité bekommer mig inte. 
 
En sak har jag märkt. Jag mår bättre av att berätta om vår situation. Jag hatar att ljuga. Och jag känner att varje dag som jag undanhåller vår ofrivilliga barnlöshet för någon så ljuger jag. Berättade för några till förra helgen. Känns inte alls lika laddat att träffa dem nu. Innan har jag dragit mig för det. Nu vet de (fast inte att vi är gravida i dagsläget, den hemlisen håller vi oss för oss själva en stund till och försöker njuta av) situationen. Och jag känner att jag kan prata med dem om jag vill, jag behöver inte spela någon som "kanske" vill ha barn "sen". Och jag kan även säga: "jag vill inte prata om det just nu". Det blir lättare för mig att inte bara vara ofrivilligt barnlös när de vet. Även om det kanske låter konstigt, och kanske borde ha exakt motsatt effekt. Nej, det känns bara skönt. Frågorna avstannar. De jobbiga är att folk tycker synd om en. Det är det enda som irriterar mig med att berätta. 
 
 

Kommentarer

Postat av: Tild

Publicerad 2014-03-12 13:04:31

Jag misslyckades med IVF försök ett och ska snart göra ett nytt. Läkarna säger att jag är på gränsen till underviktog. Vad väger du samt längd? Tänkte fråga runt lite i bloggvärlden hos er som lyckats :) Kommer följa dig nu nio månader.

Svar: Hoppas verkligen du lyckas nu! Jag är 163 cm och väger (iaf innan ivf, har faktiskt inte vägt mig efter att jag började med sprutorna...) 63 kg.
Anna

Postat av: sockernosen

Publicerad 2014-03-12 13:32:08

Jag har kommit fram till att där jag är just nu, finns det ingen "rätt" reaktion för någon som själv inte är eller har varit i samma situation. Kanske är det bara en fas för mig just nu - där allt är jobbigt och där alla med barn inte kan relatera eftersom de faktiskt har fått barn. Men jag håller verkligen med om att det känns som ljug när jag inte berättar och jag kan verkligen känna hur jag genom att inte berätta skapar ett avstånd.

Svar: Det är tråkigt med avstånd, samtidigt som det behövs ibland. Och även om jag inte gillar att "ljuga" och även om jag förlorat en del vänner under den här resan, både p.g.a. av mig och mina val och dem och deras val, så känner jag att jag samtidigt har "rensat lite" i vad som faktiskt är vänner och inte. Det är i livskriser man vet vilka man kan lita på och som står vid ens sida, oavsett om man själv är en idiot ibland. Jag har nog aldrig varit så ödmjuk inför livet som jag är idag. Man lär sig mycket om sig själv och andra, det kan ingen ta ifrån en iaf!
Anna

Postat av: S

Publicerad 2014-03-12 19:51:07

Jag kan inte annat än å hålla med!
Jag berättade för min chef nyss om våran situation, å hon tyckte så synd om oss? Va?! Fan jag blev förbannad. Var väl inte riktigt de jag var ute efter.. En annan fråga, nu när du blev gravid. Har du någonsin haft problem med lutinusen? Att de blev rosa, el någon annan färg? Tycker att den retar livmodertappen så..

Svar: Tråkigt det där är! Nej, man vill bara berätta och få förståelse. Inte någon som lägger huvudet på sned och tittar på en med ögon som säger "staaackaaars". Inte alls vad man vill ha! Nej - jag har inte fått något rosa. Fick en brun flytning vid ett tillfälle, och det kändes lite irriterat. Så det kan ju mycket väl vara därför du får rosa flytningar.. Mycket flytningar får man ju av lutinusen... Hur länge har du tagit dem?
Anna

Postat av: Josefine

Publicerad 2014-03-12 21:47:19

Njut så gott du kan, bättre att vara någorlunda lycklig nu än aldrig, men kommer själv ha svårt för det då vi kom i samma sits som er sist.. Du är gravid största steget på väg!!

Till tild, jag har under min resas gång 3,5 år vägt mellan 63-67 kg168 lång , av de bloggar jag läst kämpar fler med kraftig övervikt snarare än undervikt.. / josefine

Svar: Du har rätt, första och största hindret passerat!
Anna

Postat av: s

Publicerad 2014-03-13 06:15:40

Jag fick ju tidigt missfall. Men räknade att det sammanlagt blev 64st. Så det är ju inte konstigt att det retar.. 6st innan frys försöket å sedan 3 om dagen .. Skulle vilja ha något annat denna gång.. Vi får se, läkaren ringer i dag!

Svar: Åh, förlåt! Beklagar verkligen. Bra om du kan få något annat om det irriterar så!
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela