dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Barnmorskan och syskonbarn

Publicerad 2014-10-04 11:23:46 i Förlossning, Graviditet,

Hunnit med ännu ett besök hos barnmorskan i veckan. 
 
Sf-måttet är nu uppe på 34 cm, och ligger på pricken på kurvan. Hjärtljuden spelades in, lite kul att ha kvar tänkte vi efter tips från svägerskan som själv ångrat att hon inte spelat in under sina graviditeter. Så det känns kul att vi har nu! Vi gjorde en sammanfattning om hur vi upplevt graviditeten. Oro, tankar och annat som vi har inför förlossningen. Ja, ett bra samtal med barnmorskan helt enkelt. Lillan ligger fortfarande rätt med huvudet ner och fötterna upp, så detta sparkande jag känner hela tiden är inte så konstigt. Hon är stor och stark nu, så stark att jag börjat bli öm på ett ställe i magen ditt hon lyckas rikta några välvalda sparkar varje dag. 
 
När vi bokade in nästa tid, om två veckor, sa barnmorskan: "Ja vi får se om vi ses då?" Känns helt galet, från nu räknar hon med att vi kanske inte dyker upp. För att vi är på förlossningen. För att VI är PÅ förlossningen. Galet. Galet. Galet.
 
Idag ska vi ha en "sista" aktivitet med våra syskonbarn. Det blir naturligtvis inte sista. V brukar låna dem med jämna mellanrum och hitta på roliga saker. Men det kommer kanske dröja innan vi lyckas göra det igen. Så nu ska vi skämma bort dem ordentligt idag tänkte vi, sånt man får göra med andras barn, men som man måste dämpa lite och hålla på en normal nivå med sina barn, som man tänkt uppforsta ;) Ska bli mysigt att ha dem här över natten också. En av dem frågade för ett par månader sedan lite oroat: "När bebisen kommer, kommer ni tycka mindre om oss då". Gullegullegulle! Höll på att börja grina när han sa så, han måste ju ha funderat en stund på detta. Kramade honom länge och sa att våra känslor för dem aldrig, aldrig någonsin kommer att förändras. Men att vi kanske kommer ha lite mindre tid bara. Barn - de är härliga och mest av allt ärliga - världens finaste egenskaper!
 
Trevlig helg!

Kommentarer

Postat av: Tove

Publicerad 2014-10-04 14:01:41

Nu blev jag tårögd! Det är av dårar och barn man får höra sanningen, säger alltid min mamma...
Härliga barn!

Många kramar!

Svar: Så är det nog, dårar och barn :) kram!
Anna

Postat av: Sandra

Publicerad 2014-10-08 11:11:15

Tack för tipset att spela in hjärtljuden. Nu har vi det sparar också, underbart att ha kvar! Verkligen stort tack för det. Lycka till närmaste är dags, vi ska ha nästan samtidigt du och jag, kul!

Svar: :) Kul att du fick nytta av det inlägget! Va spännande, vilket datum är du beräknad till? Stort lycka till! Det börjar bli spännande nu eller hur!? :)
Anna

Postat av: Sandra

Publicerad 2014-10-11 18:02:47

Ja det var ett superbra tips med hjärtljuden verligen. Är beräknad till 10:e november men jag tror bäbisen kommer innan dess då jag har mycket sammandragningar och BM flaggade för att hon kanske trodde det i och med just detta men vi får se. Någon vecka till får bäbisen gärna stanna sedan är det ok tycker jag :-)

Svar: Spännande! Hoppas den stannar en liten stund till då. Men inte alltför länge..:)
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela