dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

BVC

Publicerad 2015-01-14 08:06:34 i BVC, Livet som mamma,

Så har vi varit på första läkarbesöket. Och allt såg bra ut! Hon väger nu dessutom 6,7 kg och är 60 cm lång! Stor tjej! 

För första gången blev vi avrådda av läkaren att åka någonstans förrän hon är sex månader. Han pratade om något med trycket i kabinen som inte är bra. Eller som kan vara dåligt för barnet. Vi blev helt ställda. Självklart åker vi ingenstans om det finns en risk för henne. Första gången vi hör det bara. Alla andra barnmorskor och sköterskor har sagt "åk"! Underligt. Ska tillbaka och träffa sköterskan idag och prata lite med henne om det där, bland annat. Men just nu känns resande långt bort. 

Kommentarer

Postat av: Hannah

Publicerad 2015-01-14 11:52:13

Det enda jag hört läkarna på prematuren säga är att man inte ska åka på långtur med bebis eftersom det är samma luft som cirkulerar i planet, och många människor med olika baciller på samma trånga plats. Inte åka flygplan i timtals alltså... Och ont i öronen kan de ju få av tryckskillnaden, därav alltid minst en skrikande bebis på flygplan :( Dessutom om man ska åka så ska man se till att man kan ta upp bebisen så den inte sitter i babyskyddet timme ut och timme in, deras kroppar är inte gjorda för det. Så hellre nån timmes flygresa än 8 timmar i bilen vad jag förstog det som...

Svar: Tack för infon! Det är så svårt tycker jag, alla säger så olika.. Vi har väl i det närmaste beslutat oss för att vänta till april/maj iaf..för säkerhetsskull. Då blir flygresan lite kortare till värmen och hon är runt fem månader. Då känns det lite bättre..:)
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela