dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Framgång

Publicerad 2015-03-13 09:16:14 i Glädje, Livet som mamma, Sömn,

Han lyckades! Och jag var eld-och-lågor-glad! Sen vaknade hon visserligen en timme senare och ville ha mer mat. Men då somnade hon om medan hon åt. Halleluja! 


Kommentarer

Postat av: KMP

Publicerad 2015-03-14 18:26:35

Hej! Kanske en dum fråga, men varför måste hon lägga sig så tidigt? Vår tjej brukar inte somna för natten förrän kring 24.00. Innan dess umgås hon ju med oss, t.ex. ligger mellan oss när vi ser på film, ammas eller blir runtburen i famnen. Sen när hon börjar bli trött framåt 23-24 behöver hon kanske vaggas lite och så somnar hon och sover mycket tyngre än om vi skulle försökt redan vid 21. Vi har alltså inget emot att hon är vaken så länge hon är nöjd och glad. Ibland blir det lite skrik men då handlar det om att få henne att lugna sig. Eller är er flicka "jobbig" att ha på kvällen? Menar inget illa men själv har jag inga tankar på att natta redan vid 20-21 förrän hon börjar på förskola och behöver gå upp tidigt på morgonen. Det är ju bara mysigt att ha kvällen ihop, hon i sin babysitter och vi framför nån serie/film.

Svar: Sovtiderna kanske är en smaksak? Jag lägger mig själv helst 21-22. Så att hon då skulle somna 19-20 är lite ett drömscenario. Vi skulle vilja få någon timme eller två som par på kvällen. Kunna prata till punkt om annat. Se ett tv-program, en kanske vill träna? Eller något annat som inte hunnits med under dagen som man vill avsluta "ifred". Vår lilla energiska tjej ligger nämligen inte mellan oss när vi tittar på film. Hon flyttas runt bland sina leksaker, eller så leker hon med oss förstås, varje sak fungerar max fem minuter sen behöver hon något nytt. Hon är extremt nyfiken och energisk. Och hon kräver i princip 100% uppmärksamhet hela tiden under hela dagen. Utom när hon sover då. Och det har hon ju också svårt med, och nästan uteslutande i vagn som rullar. Så på dagarna går jag medan hon sover, så då hinner jag inte heller med så mycket annat. Så det kanske beror lite på hur ens barn är? Er tjej kanske är lugnare? Sen blir hon lite extra "jobbig" på kvällen. Hon är trött, men har extremt svårt att komma till ro och blir nästan mer hyperaktiv, övertrött skulle jag nog kalla det, på kvällarna. Babysittern kan hon köpa en lite längre stund på dagen när hon är utsövd, då kan hon sitta och titta på mig medan jag tar en dusch, eller slänger i mig lite mat. Men på kvällen...nope. Då är det en som grejer med lillan och en av oss lagar mat/handlar/städar/fixar... Så det är därför vi vill att hon sover tidigt: hon uppvisar tydliga tecken på att hon egentligen är jättetrött, vi vill ha en liten stund bara vi (egoistiskt kanske - men så är det) och dels så verkar vi har "tidigare" tider än er.. :)
Anna

Postat av: KMP

Publicerad 2015-03-15 11:12:26

Hej!
Jo, vid 24 är jag oftast bra trött, hade helst vilja lägga mig 23 som senast om jag fick välja. Men varje gång vi lagt henne i sängen (sovandes/nästan sovandes) tidigare på kvällen så vaknar hon och är gnällig eller bara pigg. Men då förstår jag lite bakgrunden till varför ni nattar henne vid 21. Just inatt var hon övertrött, hon sov bara korta stunder mellan 17 och 01, då blir man rätt less eftersom man hela tiden tror att hon somnat för en längre stund, och så hör man ljud efter 10 min.
Sen är jag nog rädd för att om vi lyckas få henne att sova "för natten" vid 21 så kommer hon ta morgon vid 04. Men man kan ju testa. Just nu finns det inget tydligt sovmönster förutom att hon som tidigast somnar vid 23 utan att vakna förrän efter ett par timmar. Och jo, hon är väl ganska lugn. Inte alltid men flera stunder per dag kan hon sitta lugn och titta eller sitta i famnen. Så vi har väl inte samma behov av egentid (än). Det här är intressant, man vet ju inte vad man får för slags barn, och så ändras det över tid.
Kmp

Svar: Precis..lite förvånande är det att de kommer med en personlighet! Trodde liksom man skulle kunna styra lite mer ;) men, men.. Ja vår lilla vaknar 6-6.30 oavsett när hon somnat. Har hon då somnat 20 så är hon betydligt gladare under dagen än om hon somnat 24... Dessutom har hon ju en ovana fortfarande att skrika en hel del, så är hon trött så skriker hon..mindre kul dagar när hon somnat för sent med andra ord! Men vad gör man? Försöker få ihop det på bästa sätt! Och ja! Så fort man tror man har koll så ändras det..;) Jobbigt när hon vaknar hela tiden..då blir man less! Hoppas det var en engångsföreteelse!
Anna

Postat av: Sanna

Publicerad 2015-03-15 19:31:28

Är snuggle nest samma sak som babynest...?

Postat av: Sanna

Publicerad 2015-03-15 19:31:51

Är snuggle nest samma sak som babynest...?

Svar: Ungefär..det är lite hårdare och lite mindre mysigt skulle jag säga. Plastigt. Inget vi valt själva utan fick i present...
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela