dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Napp

Publicerad 2015-03-04 13:31:16 i Lillan, Livet som mamma,

Napp har inte haft någon framgång i detta hem. Vad som dock blivit en riktig framgångssaga är amningen och dess inverkan på sovning.. Sen sjukhusvistelsen somnar hon gärna vid tutten. Det är ju trevligt att vi gått från selen till tutten. Men, i vanlig ordning är gräset grönare..och nu har jag nästan lite ångest över att insomning (om det inte sker i vagnen) kräver tutten. Det sätter mig i en situation där eget socialt liv blir nästintill obefintligt. Har en plan om AW nästnästa fredag. Och flaskan vill hon ju som bekant inte ha. Och tutten vill hon absolut ha när hon ska sova..blir lite orolig för hur det ska gå? Samtidigt får han väl lösa det helt enkelt. Hon somnar väl tillslut oavsett. Eller? Jag kanske är lite överdriven. Tror att jag är viktigare än vad jag är. Borde kanske slappna av.. Men det hade varit fantastiskt om hon ville ta napp istället. Dessutom blir det mindre sömn för mig som hela tiden vaknar av att det ska tuttas och sedan får ligga på sidan och tillhandahålla henne "nappen".. Vad gör man!? 

/den vandrande nappen 

Kommentarer

Postat av: Hannah

Publicerad 2015-03-04 21:46:39

Vega vägrade också napp...jag köpte nog 20 olika och testade alla otaliga gånger men hon ville icke! Om det krisar brukar de dock kunna suga på ett lillfinger, det blir ju bara lite krångligare för den som måste stå där med sitt lillfinger ;) Kan ju testa att doppa nappen med bröstmjölk, om hon gillar det bättre. Många gillar inte att man ammar till sömns för att det skulle bli problem senare men jag gillar det, för när jag slutar amma så övergår jag till flaskan och så äter de sig till sömn med flaskan tills de blir lite större och börjar få tänder som ska borstas. Enda gången det blir problem är ju som nu när du ska bort. Så antingen får du skjuta på det sociala ett tag till ("plötsligt händer det" och så tar hon napp eller flaska) eller så åker du ändå, frågan är bara om du kommer kunna slappna av ;) Tänk bara på att när hon väl tar flaskan (eller napp) så kanske hon ratar amningen, så har mina barn gjort. Dock har det fungerat för oss med amning och napp, så är det ju för många barn men alla är ju olika så man vet ju aldrig i förväg med de små rackarna haha! Vad tror din man?

Svar: Ja hon gillar lillfingret..oftast iaf.. Vi har också köpt tonvis med olika nappar. Och testat att doppa i bröstmjölk, men hon låter sig inte luras ;) Det luriga är att hon har tagit flaska förut..men plötsligt gör hon inte det..my God! Dessa barn.. Träffade en sjuksköterska när vi var inlagda som berättade att hennes lilla hade börjat acceptera nappen när han var sex månader. Så skam den som ger sig! ;)
Anna

Postat av: Drommarochlangtan.blogg.se

Publicerad 2015-03-05 16:46:52

Klart man som mamma är viktig och ammar man är man ju ännu viktigare MEN papporna är ju minst lika viktiga! Tror det är lite typiskt oss mammor att "överdriva" ;) Frågan är om du kommer kunna slappna av om du går på aw:n? Vad säger pappan? Antingen går det jättejättebra just av den anledningen att du inte är där (har hänt här, haha) eller så går det åt skogen och då får du väl åka hem? :)

Svar: Du har så rätt! Ibland gör man det mer komplicerat än vad det behöver vara.. Pappan är inte nämnvärt stressad. Men det är klart att det vore bra om hon tag flaskan iaf EN gång innan..äh, det löser sig! Fortsättning följer..;)
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela