dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Nja..

Publicerad 2015-03-21 10:38:22 i Glädje, Lillan, Livet som mamma, Sömn,

Vi tycks inte ha samma tur som andra gällande mättnadskänsla, och därmed fler sovtimmar, efter ersättning. Eller iaf ingen markant skillnad. Igår körde jag stenhårt på mat var fjärde timme. Och det kan likaväl varit det som gjorde att hon sov fyra timmar i stöten igår. Hursom så var ju det förstås välkommet oavsett anledning till det, men, men. 

Vi testar att köra på med ersättning som sista kvällsmål en stund till och ser om det ger något?

Hon somnade sent igår, blev lite dumt med sovtiderna under dagen efter one to many power naps..så 21 somnade hon tillslut. Och vaknade 23.45 (åt ca 19.45) och vaknade igen 3.30. Sen sov hon till 6.45 efter lite gulligull för att kunna somna om vid 3. Hon är ju bara för söt när hon börjar kvittra, trots att klockan är 3.30, så det är ibland svårt att hålla sig för skratt och inte bara plocka upp henne och pussa ner henne.. Men jag lyckades hålla mig. Och pluttan somnade om.. 

Har inte vågat skriva det förr. Hoppas fortfarande att det är en ny rutin och inte en tillfällighet..men hon har somnat i mina armar sista veckan. Vaggandes och lite protesterande, men ändå. Därefter har vi kunnat lägga ner henne i sin säng. Och jag har kunnat suttit i soffan med mannen en timme. Magiskt. Samtidigt som man saknar henne... Mammalivet äro outgrundligt..;) 

Kommentarer

Postat av: Drommarochlangtan.blogg.se

Publicerad 2015-03-21 20:05:04

Ja men gud vad knäpp man är...först bara "åh vad skönt det ska bli när hon somnat" å sen "åh vad jag saknar henne, undrar om jag kan gå in och pussa på henne utan att hon vaknar?" haha. Gröt var räddningen för oss på kvällarna, hoppas att det kan bli det för er också när den tiden kommer! Har ni börjat med gröt? E ÄLSKADE banangröten från Semper som är från 4 mån...bara ett tips :)

Svar: Haha, ja mammarollen gör en knäpp..;) Vi har börjat med gröt. Men än så länge bara lite smakportioner på morgonen. Hon är sådär intresserad..kanske skulle prova att ge lite på kvällen också? Men hon är så grinig på kvällarna.. Vi har bara den neutrala..kanske är det..att hon inte tycket om och att banansmaken skulle fungera bättre?! Värt att prova, tack för tipset!
Anna

Postat av: Drommarochlangtan

Publicerad 2015-03-22 07:29:39

Ja alltså Elsa gillade inte heller den neutrala. Tror de vill ha lite sött för bröstmjölk/ersättning är ju det. Nu äter hon dock den neutrala men med fruktpure på. Kan ju vara värt att testa! Ja Elsa var också grinig förut så vi vågade inte ge något annat än ersättning då, haha. Men nu vet hon vad som komma skall och äter gröten med aptit, så skönt!

Svar: Ok, intressant. Då ska jag testa banangröten. Bara att spara den andra till senare.. Kanske ska börja med gröt både morgon och kväll.. :) och sakta men säkert introducera den..
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela