dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Kommentarer

Postat av: Oj

Publicerad 2016-06-14 23:34:59

Ajdå, det låter ont. Kryckor😁
Har du möjlighet att få komma till en sjukgymnast? Jag drabbades av sjukt jobbig foglossning i vecka 16 och trodde på allvar att det inte kunde bli bättre samtidigt som jag tyckte att det var alldeles för tidigt in i graviditeten för att få sådana problem. Fick komma till en sjukgymnast och det var guld värt. Hon hade små tips och trix som man kan använda sig av i vardagen och som har hjälpt mig mycket, till exempel hur gå upp och ner för en trapp (ner gå baklänges, upp gå som små barn gör, dvs ta ett steg och stanna sedan med bägge fötterna på det steget innan du tat ett nytt, men generellt om möjligt undvik trappor), om du sitter ner och ska resa dig upp (sätt händerna på dina lår, pressa händer/armarna neråt och ta på så sätt spjärn mot dig själv medans du trycker/lyfter dig upp, tips om hållningen (där fanns det flera tips men grundtipset var att stå rakt och inte luta fram magen eller vila i en ställning där man lutar sig bakåt liksom så magen buktar frammåt), hur man sitter på en stol (vik en handduk och lägg på stolen och sitt liksom på halva handduken så att du hamnar lite i sluttning så sträks ryggen). Alla tipsen blir bättre om man visar hur så kanske är det dumt att skriva ut utan att kunna levandegöra det, men det jag ville mest var kanske att säga var att sjukgymnasten fick i alla fall mig att inse vad små saker verkligen kan göra för att underlätta för en. Sen hade hon ett träningsprogram också som man kunde stärka sig med... Nu låter det som att ditt kanske är mer allvarligt än vad mitt var så kanske du behöver annan mer avancerad hjälp, hoppas du får det!

Svar: Tack för tips, gulligt av dig att ta dig tid! Dessvärre fick jag dessa förra graviditeten av sjukgymnasten...och tycker faktiskt inte att det har hjälpt..eller så har det de, men att det hade varit än värre utan! Jag vet inte? Men jag trodde nog att jag skulle vara mer förberedd denna gång eftersom jag redan"kunde det". Men jag tycker det är ännu värre, och framför allt är foglossningen fram hemsk. Det värker i hela underlivet oavsett om jag står, går, sitter eller ligger. Alvedon hjälper, alltid något, även om det inte är något jag egentligen vill hålla på att trycka i mig, men vad gör man? Känner att jag behöver kryckor vissa dagar, så det är inte konstant tackolov. Får vara glad för det lilla..
Anna

Postat av: Oj

Publicerad 2016-06-15 09:20:05

Usch vad jobbigt det låter! Stackare! Jag brukar tänka likadant när det gäller Alvedon och sånt, men måste man så måste man, för det går ju bara inte att gå runt med så mycket ont, faktiskt inte.

Svar: Tack :) Det är jobbigt, men försöker fokusera på vad det ger, vääääldigt snart kommer att ge. Tackolov! Nä så sa min barnmorska också, "du ska ju inte gå runt och ha ont konstant". Måste man så måste man. Men man behöver ju inte peta i sig piller bara för att..
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela