dujaghanvi.blogg.se

Ofrivillig barnlöshet, PCO, missfall, IVF, graviditet och slutligen livet som mamma.

Vecka 31(30+2)

Publicerad 2016-05-17 22:01:08 i BVC, Glädje, Graviditet, Kärlek, Lillan, Livet som mamma, Lycka, Längtan,

Dagis. Dagis har gått suveränt. Under inskolningsveckorna och veckan efter. Hon har glatt vinkat hejdå till oss, och lekt. Lekt och lekt. Ätit bra. Sovit gott. "Men så skönt att det gick så lätt" tänkte vi. No, no, no - bakslag. Igår och idag har hon varit fullständigt förkrossad! Gråter. Skriker. Vill inte att vi ska gå. Hemskt. Klamrar sig fast. Vill bara ta henne i famnen och bära hem henne igen. Det går över fem minuter efter att vi gått säger de. Men det känns som ett svek. Vi lämnar henne. Usch. Jag vet ju att det så klart blir bättre. Och vi märker redan hur mycket hon lär sig. Och vinkar glatt och ropar hejdå till sina kompisar (hur mycket kompisar 1-2-åringarna nu blir..? ;) när vi hämtar. Hon utvecklas och kan redan sitta fint och stilla med de andra på samlingen. Bara grejen att hon somnar på en madrass på golvet är ju i vår värld helt galet efter 1,5-års sömnkamp.. Men det skär i hjärtat när ens lilla plutt inte vill ❤️

Idag har vi haft 1,5-årskontroll. Besiktad och klar! Kan det hon "ska" kunna. Väger och mäter det hon "ska". Ligger högt både på vikt- och längdkurvan, precis som tidigare, även om vikten planat ut något. Hon är en en liten stjärna. Såklart! Igår sa hon för övrigt sitt namn för första gången, ungefär iaf. Minsta lilla och man smälter och tycker ens barn är världsbäst! Rollen som mamma i guess. 

Lillebror sparkar på och har idag fokuserat på urinblåsan. Tackaaaarrrr.. 

Nu är han i princip färdigbakad. Ska bara bli lite tyngre och lite längre. Det är fantastiskt. Livet känns fantastiskt. Trots foglossning och konstant trötthet. Overkligt att det blev så här, har sagt det förr..men ven kunde ana detta i all ångest för tre år sen? Vem kunde ana..? 

Tacksamhet. 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-05-18 12:55:18

Ja vem kunde ana? 💜 Tänker i samma banor då och då, har kämpat i fyra år. Nu närmar sig en dröm 😊 Besöket på mvc gick bra idag, planerade i resterande besök till några dar innan BF. Snart närmar det sig! Fick lyssna på hjärtat, häftig känsla. Två hjärtan i samma kropp 🙏🏼💞 Kämpa på nu och hoppas lillen snart blir lite lättare att lämna. Men hon verkar ju trivas ( när ni väl sagt hej då) :) kram/ Karin

Svar: Ja så glad man blir av din berättelse! Äntligen! Det är SÅ er tur nu!! Och visst är det underbart med hjärtljuden, galopperande hästar! ❤️ och rörelserna! Magiskt!

Vi hoppas att det bara är lite kort osäkerhet, för som du säger - hon verkar ju glömma det efter tag. Så jag tror att hon har kul där också förstås! Men jobbigt när hon är så ledsen..

Heja oss! Kram!
Anna

Postat av: Drommarochlangtan

Publicerad 2016-05-19 21:51:34

Usch vad jobbigt med bakslag. Skruttan. Men det är som de säger, det går oftast över direkt! Jag är förskollärare i grunden så jag vet! Det är helt naturligt och en sund reaktion att bli ledsen när man blir lämnad av sin stora trygghet. Men inte fel för det!
Det är så häftigt hur fort de lär sig! Så fort mamma och pappa inte är där så blir de liksom typ andra personer? Så coolt! Dagis är bra!

Tänk att hon blir storasyster snart?! Tänk att våra liv blev såhär bra efter allt vi gått igenom? Helt galet och heeeelt otroligt underbart 💕

Svar: Skönt att höra. Det blev lite vab på det..igår och idag..så vi får se hur det går på måndag? Men sant - naturlig reaktion på att bli lämnad kan man tycka, så visst..men jobbigt ändå. FAST jag vet att hon har kul sen när vi går och hon kommer igång med kompisar och annat! Och det är häftigt hur mycket de lär sig - och fort går det!

Fantastiskt är bara förnamnet! Snart är vi båda tvåbarnsföräldrar! Då kommer jag peppra dig med frågor och ;) "hur överlever man?" Tex...😉 kram! :)
Anna

Postat av: enlangvantan

Publicerad 2016-05-23 15:36:49

Det är så häftigt! Så glad för er skull, spännande tider för er nu!

Svar: Tack snälla du! :)
Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela